FORMULA 1

Andretti: "Χάνει το χρόνο του ο Alonso"

Circuit de Barcelona Catalunya, Barcelona, Spain.
Monday 27 February 2017.
World Copyright: Steven Tee/LAT Images
ref: Digital Image _O3I5668
Circuit de Barcelona Catalunya, Barcelona, Spain. Monday 27 February 2017. World Copyright: Steven Tee/LAT Images ref: Digital Image _O3I5668 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Με σκληρά λόγια μίλησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Mario Andretti, για τον Ισπανό, Fernando Alonso.

Η συμμετοχή του Fernando Alonso στον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης, γέννησε πολλές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Και παρότι το μέλλον του δηλώνει πως είναι στη Formula 1, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα περιλαμβάνει και νέο συμβόλαιο με τη McLaren καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πριν μερικές μέρες, έχει κουραστεί από τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Honda.

Το τριετές του συμβόλαιο ολοκληρώνεται και μιας και φαίνεται πως δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό στη Formula 1 το 2018, σύμφωνα με τον Mario Andretti, θα πρέπει να εξετάσει και εναλλακτικές επιλογές.

«Το μόνο πράγμα που κρατά χαρούμενο έναν οδηγό, είναι το να είναι ανταγωνιστικός. Οτιδήποτε άλλο, του φέρνει απογοήτευση. Ο Alonso είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και χάνει το χρόνο του. Προφανώς και η McLaren νιώθει τον ίδιο πόνο καθώς είναι μία ομάδα που έχει μάθει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες», είπε ο 77χρονος Andretti στην ισπανική εφημερίδα Marca.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1978 είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά τον Ισπανό τις τελευταίες εβδομάδες, μιας και το εγχείρημα Indy500 μπορεί να έγινε ως συμμετοχή της McLaren αλλά το μονοθέσιο το προετοίμασε η Andretti Autosport. Προφανώς πολύ θα ήθελε να τον έχει μόνιμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μιας και η προσοχή που δόθηκε στη συμμετοχή του στον αγώνα του ‘Brickyard’ ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Πάντως ο Andretti παραδέχθηκε πως ίσως στο βάθος του τούνελ της φετινής σεζόν, να υπάρχει κάποιο –αχνό έστω- φως. «Από εδώ και μπρος τα πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν για εκείνον. Φαίνεται πως έχουν καλό σασί και η κατάσταση με την υβριδική μηχανή θα βελτιωθεί. Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα κερδίσει βαθμούς», είπε ο Αμερικανός.

Πάντως προς το παρόν ο Alonso αλλά και η McLaren γενικότερα, είναι στο απόλυτο μηδέν μετά από 6 εκ των 20 αγώνων της σεζόν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ