STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής

Τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής
Φάση ΑΕΚ Ατρόμητος Γκολ

Νέα... αυτοκτονία της ΑΕΚ (3-3 με Ατρόμητο) ισοφαρίστηκε από το 3-1. Νίκες για Άρη, Γιάννινα, Αστέρα

Στο ΟΑΚΑ -στο τελευταίο ματς της ημέρας- η ΑΕΚ... αυτοκτόνησε για ακόμη μια φορά, καθώς ισοφαρίστηκε από το 3-1 σε 3-3 από τον Ατρόμητο.
Ο Άρης θριάμβευσε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης νικώντας με 4-2 τον Ηρακλή, χάρις στους Κάμπορα και Κάλβο που πέτυχαν από δύο γκολ. "Διπλό" στην Κομοτηνή πήραν τα Γιάννινα, ενώ ο Αστέρας επικράτησε με 1-0 της Καβάλας.

Το Σάββατο, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να βγάζει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ξάνθη με 2-1 και έκανε το +8. Στο 0-0 έμειναν Εργοτέλης και Πανιώνιος, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά με 2-0.

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρα)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2

Με οδηγό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μεγάλο πρωταγωνιστή τον σκόρερ Τζιμπρίλ Σισέ (26', 88') ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα Πηγάδια νικώντας 2-1 την Ξάνθη. Οι "πράσινοι" είχαν και τρία δοκάρια με τους Σισέ, Κατσουράνη και Καντέ. Οι Ακρίτες αφυπνήστηκαν στο φινάλε και είχαν δοκάρι με τον Τζάγκι στο 80' ενώ μείωσαν στο 89' με τον Σουάνη, ωστόσο βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.

" Ηταν η πιο σημαντική νίκη από τότε που ήρθα" τόνισε με το φινάλε ο Νίκος Νιόπλιας αποχωρώντας από το γήπεδο στα Πηγάδια και αυτό είναι η πραγματικότητα αφού με το "διπλό" αυτό οι "πράσινοι" αύξησαν την διαφορά στο +8, μετέφεραν περισσότερο άγχος στον "αιώνιο" αντίπαλο (το είχε τονίσει ο Ελληνας τεχνικός) ενώ ξεπέρασαν το εμπόδιο μιας δύσκολης έδρας.

Παράλληλα, ο τεχνικός των "πράσινων" συνέχισε το σερί του κάνοντας το 5Χ5 από τότε που έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας και με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σισέ να έχει φτάσει τα 15 γκολ, οδηγούν ψηλά την ομάδα του "τριφυλλιού".

Σε ότι αφορά τους γηπεδούχους, το επόμενο εντός έδρας ματς με τον Εργοτέλη μοιάζει σαν τελικός αφού τα περιθώρια στένεψαν και οι Ακρίτες είναι σε οριακό σημείο της βαθμολογίας.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 0-0

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθη)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Εργοτέλης-Πανιώνιος 0-0

Εργοτέλης και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0 και συνέχισαν για τέταρτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Παρά το γεγονός ότι εκατέρωθεν χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Οι Κρητικοί βρίσκονται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς ενώ οι Νεοσμυρνιώτες μία θέση και έναν βαθμό πιο πάνω.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο διπλό στην Λιβαδειά με 2-0 επί του Λεβαδειακού, αν και έμεινε με δέκα παίκτες για 30 λεπτά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ίβιτς και Λίνο που πέτυχαν τα δυο τέρματα.

Ο "δικέφαλος" συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα, καθώς πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο γήπεδο του Λεβαδειακού με 2-0.

Το σκορ άνοιξε ο Ίβιτς στο 11ο λεπτό, όταν και συνδυάστηκε ωραία με τον Βιεϊρίνια με αποτέλεσμα να βγει απέναντι από τον Στρατηλάτη και με σουτ έγραψε το 1-0. Τα τέρματα του ΠΑΟΚ διπλασίασε ο Λίνο στο 82', με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο ΠΑΣ πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Πανθρακικού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζάνη που πέτυχε δυο γκολ. Για τους γηπεδούχους το σκορ ισοφάρισε ο Μπουβάλ με καταπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ματς δίχως αύριο ήταν αυτό για τον ΠΑΣ Γιάννινα την έδρα του Πανθρακικού, με τον "Άγιαξ της Ηπείρου" ωστόσο να παίρνει τους τρεις βαθμούς, χάρη σε δυο γκολ του Χρήστου Τζάνη που ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς στο 42ο λεπτό με γκολάρα του Μπουβάλ, όμως η επιθετική δυστοκία, για ακόμα μια φορά τους στοίχισε με αποτέλεσμα να χάσουν.

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0

Με κεφαλιά του Μαρσελάο στο 62ο λεπτό, ο Αστέρας επικράτησε 1-0 της Καβάλας στην Τρίπολη για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια έφτασαν στην 7η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη επί των "Αργοναυτών" μετά το 0-1 στο "Ανθή Καραγιάννη" για τη 2η αγωνιστική.

Το ντεμπούτο του στη Super League πραγματοποίησε από πλευράς φιλοξενουμένων ο Αυστραλός αμυντικός Κρεγκ Μουρ, που ήταν μάλιστα και από τους διακριθέντες της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-1

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-1

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά αλλά τελικά δεν κάηκε! Οι "ερυθρόλευκοι" ίδρωσαν αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν εν μέσω αποδοκιμασιών, μια αγχωτική νίκη με 2-1, κόντρα στην μαχητική ΑΕΛ. "Κάνε καμιά μεταγραφή", το σύνθημα του κόσμου στο τέλος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να ξεπεράσουν την "παγωμάρα" στις εξέδρες, έδωσαν στον κόσμο αυτό που ήθελε πετυχαίνοντας δύο γκολ με Μαρέσκα (37') και Γκαλέτι (40'), όλα έδειχναν πως η ηρεμία θα επιστρέψει στον Πειραιά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα έκαναν θάλασσα.

Ανεύ λόγου και αιτίας οι Πειραιώτες έριξαν στροφές, θεώρησαν το παιχνίδι τελειωμένο, επαναπαύτηκαν ουσιαστικά στο 2-0, επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Η ΑΕΛ πίεσε προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω, κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με γκολ του Ρομέου στο 81', όμως έφυγε από τον Πειραιά με την ήττα.

Αρης-Ηρακλής 4-2

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρα)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Άρης-Ηρακλής 4-2

Με τον Άρη να πραγματοποιεί την πιο "μεστή" εμφάνισή του έως τώρα στο πρωτάθλημα της Super League και τους Κάμπορα (31', 54') και Κάλβο (45'+3', 56') να πετυχαίνουν από δύο τέρματα ο καθένας, οι "κίτρινοι" επιβλήθηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" του Ηρακλή με 4-2. Ο Επστάιν είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 39' σε 1-1, ενώ ο Μιλάνο στο 87' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το τοπικό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει δυνατά, τον Άρη να ισορροπεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και στο 31' να ανοίγει το σκορ με τέρμα του Κάμπορα.

Ο Επστάιν στο 39' ισοφάρισε σε 1-1 αλλά ο Κάλβο ήταν εκείνος που μίλησε τελευταίος στο πρώτο ημίχρονο καθώς στις καθυστερήσεις (45'+3') ξαναέδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με διαγώνιο σουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν... φουριόζοι και με δύο γκολ των Κάμπορα και Κάλβο στο 54' και 56' "κλείδωσαν" τη νίκη ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άρης δέχτηκε ένα ακόμα τέρμα, από τον Μιλάνο (87'), ωστόσο διατηρήσε τα "κεκτημένα" και πανηγύρισε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 4-2.

ΑΕΚ-Ατρόμητος Αθηνών 3-3

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Ατρόμητος Αθηνών 3-3

Η ΑΕΚ είχε και πάλι σε μεγάλα κέφια τον Νάτσο Σκόκο (ένα γκολ, μία ασίστ) αλλά παρουσίασε για ακόμη μία φορά τις γνωστές τάσεις αυτοκτονίας, οι οποίες σε συνδυασμό με την αμυντική αστάθεια και ένα ανύπαρκτο πέναλτι (η σειρά δεν είναι τυχαία) διαμόρφωσαν το τελικό 3-3 με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ (9' Νεμπεγλέρας) αλλά απάντησε πολύ γρήγορα με τον Σάββα Γκέντσογλου στο 12ο λεπτό. Τη λύση στην νωχελική ΑΕΚ έδωσε ο Νάτσο Σκόκο με την λήξη του ημιχρόνου με άπιστο αριστερό.

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να καθαρίζουν το παιχνίδι στο 53' όταν ο Σκόκο σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπλάνκο. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει αφού ο Λαμπρόπουλος έδωσε πέναλτι στον Τάτο με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 70'. Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος έκανε το 3-3 με κεφαλιά του εκτελεστή του πέναλτι Περόνε και πήρε χρυσό βαθμό στο ΟΑΚΑ.

* Έντονες αποδοκιμασίες προς τον Γιώργο Δώνη από τους φίλους της ΑΕΚ οι οποίες κορυφώθηκαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τα videos της 17ης αγωνιστικής


Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-1



Άρης-Ηρακλής 4-2



ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-3



Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2



Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010



ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 16:45
Σκόντα Ξάνθη-Εργοτέλης 19:00
Ηρακλής-ΑΕΚ 19:00

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010



Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα 14:30
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 14:30
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 16:45
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης 16:45
Νέα Καβάλα-Ολυμπιακός 19:00


















































































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ