ΗΡΑΚΛΗΣ

Άρης-Ηρακλής 4-2

Άρης-Ηρακλής 4-2
καμπορα

Με σόου και 4 γκολ από Κάμπορα και Κάλβο ο Άρης επικράτησε του Ηρακλή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με 4-2 (vid)

Το τοπικό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει δυνατά, τον Άρη να ισορροπεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και στο 31' να ανοίγει το σκορ με τέρμα του Κάμπορα.
Ο Επστάιν στο 39' ισοφάρισε σε 1-1 αλλά ο Κάλβο ήταν εκείνος που μίλησε τελευταίος στο πρώτο ημίχρονο καθώς στις καθυστερήσεις (45'+3') ξαναέδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με διαγώνιο σουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν... φουριόζοι και με δύο γκολ των Κάμπορα και Κάλβο στο 54' και 56' "κλείδωσαν" τη νίκη ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άρης δέχτηκε ένα ακόμα τέρμα, από τον Μιλάνο (87'), ωστόσο διατηρήσε τα "κεκτημένα" και πανηγύρισε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 4-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης (43' Λαμπριάκος), Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας (69' Νάτσο Γκαρσία), Κάλβο (78' Χαβίτο), Κόκε, Κάμπορα, Ντέιλι.

Ηρακλής (Κωφίδης): Μπαντής, Μάρτος, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Ιωαννίδης, Παπαστεριανός (67' Κονέ), Ηλιάδης, Μπόσνιακ (78' Βουτσιάς), Μιλάνο, Επστάιν, Ιάκομπ (79' Βέλλιος).

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά), Δ. Γούκος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο / Παπαστεριανός, Ιάκομπ, Κονέ
Κόκκινες: -
Με μια ματιά

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στο "στρατόπεδο" του Άρη τόσο από τις τελευταίες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και Ατρόμητο που συνοδεύτηκαν από νίκες, όσο και από τις μεταγραφές των Τζόνσον και Αντού, δε φάνηκε να επηρεάζει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που ζήτησε από τους παίκτες του να παραμείνουν προσγειωμένοι ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ηρακλή.

Άλλωστε επρόκειτο για ένα τοπικό ντέρμπι, όμως πέρα από το γόητρο, η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελούσε αυτοσκοπό προκειμενού οι "κίτρινοι" να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ηρακλής από την πλευρά του ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης" ώστε να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν γρήγορος με τον Ηρακλή να μπαίνει δυνατά και να πλησιάζει τα καρέ του Σηφάκη, δίχως ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά. Άλλωστε μία κεφαλιά του Μιλάνο στο 3ο λεπτό δεν είχε καμία τύχη.

Οι γηπεδούχοι πάντως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ισορροπήσουν και να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους με στόχο ένα τέρμα που τους έβαζε από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Στο 13΄ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη, αλλά και γενικότερα στο παιχνίδι, με τον Κάλβο να επιχειρεί με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή να αιφνιδιάσει τον Μπαντή, αλλά ο τερματοφύλακας του "Γηραιού" απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ντέιλι, ο οποίος για πρώτη φορά στη σεζόν ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Κάμπορα.

Ο... συνήθης ύποπτος

Με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο; Καθαρά από το... φονικό ένστικτο που διαθέτει; Ο Κάμπορα αποτελεί αναμφισβήτητα αξιόπιστη επιθετική λύση και στο 31' επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Ο Αργεντινός άσος των "κιτρίνων" βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο και εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του Μπαντή, που προήλθε έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ του Κόκε, "έγραψε" από κοντά το 1-0.

Όμως η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μερικά λεπτά, καθώς στο 39', ο Επστάιν έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Γερμανός άσος του Ηρακλή έφερε με μακρινή εκτέλεση φάουλ την μπάλα στην περιοχή, ο Σηφάκης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Ναφτί δεν κατάφερε να απομακρύνει και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 1-1.

"Απάντησε" με... Κάλβο

Ο Άρης δεν απογοητεύτηκε και προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο... τυχερό γκολ του Επστάιν, χωρίς όμως επιτυχία. Ωστόσο, ο "φορμαρισμένος" Κάλβο έδωσε τη λύση στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου βάζοντας ξανά την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Ο Ναφτί με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κόκε μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός έστρωσε με κεφαλιά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο επερχόμενος Κάλβο με διαγώνιο σουτ σημείωσε στις καθυστερήσεις (45'+3') το 2-1.

"Κλείδωσε" τη νίκη

Ο Άρης "έκλεισε" ιδανικά το πρώτο ημίχρονο και εξίσου ιδανικά ξεκίνησε στην επανάληψη, καθώς μέσα σε δύο λεπτά "κλείδωσε" τη νίκη με σκόρερ τους... συνήθεις Κάμπορα και Κάλβο που ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 4-1.

Στο 54' ο Ναφτί με κάθετη πάσα βρήκε στα δεξιά τον Κόκε ο οποίος με παράλληλη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Κάμπορα ο οποίος με περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Κάλβο έβαλε "φωτιά" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" καθώς με κεφαλιά πέτυχε το 4-1 στο 56'. Τα εύσημα φυσικά ανήκουν και στον Ναφτί ο οποίος "σημάδεψε" με εξαιρετική μπαλιά τον βραχύσωμο Ισπανό άσο.

"Συντήρηση"... αλλά 4-2

Με το 4-1 να αποτελεί σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την κατάκτηση της νίκης, ο Άρης δεν είχε παρά να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα εναπομείναντα λεπτά προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ωστόσο ρυθμούς και τελικά ο Ηρακλής πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, αυτή τη φορά με τον Μιλάνο στο 87', που σημείωσε το 4-2.

Ο Άρης στη συνέχεια απείλησε με τους Αράνο και Κάμπορα, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έφτασε στην τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.
Τα γκολ της αναμέτρησης


Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη

Σάββας Κωφίδης (προπονητής Ηρακλής): «Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα αλλά πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε το δεύτερο γκολ του Άρη στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου δεν είχαμε ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση στα δέκα πρώτα του δευτέρου ημιχρόνου και εκεί χάθηκε το παιχνίδι».

Για την εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σχολίασε: «Αυτήν την απορία την έχω και εγώ. Δεν περιμένω από ποδοσφαιριστές επαγγελματίες να χάσουν την ηρεμία τους και την αυτοπεποίθησής τους επειδή δεχθήκανε ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο ήρεμοι και έτσι θα έπρεπε να μπούμε και στο δεύτερο ημίχρονο».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές του ήταν επηρεασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της ΠΑΕ είπε: «Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Αυτά είναι έξω από το αγωνιστικό και εμείς κοιτάμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να επηρεάζεται τόσο ένας ποδοσφαιριστής αφού από την στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι θα πρέπει να σκέφτεται μόνο αυτό».

Για το αν περιμένει ενίσχυση της ομάδας του στην περίοδο του Ιανουαρίου είπε: «Περιμένουμε».Για το αν τίθεται θέμα παραίτησής του μετά την παραίτηση των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ δήλωσε πως: «Ήμουν σαφής. Ήμουν σαφής και πριν στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου. Τι είχα πει; Ότι αν είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και σκέψη για το ποδόσφαιρο δεν θα μπορώ να είμαι εδώ. Και πάλι αν αλλάξει όσον αφορά το πώς το αντιλαμβάνομαι εγώ το ποδόσφαιρο δεν θα έχω θέση».

Για το αν υπάρχει θέμα Κοβαλέφσκι είπε: «Τώρα έχουμε άλλα προβλήματα. Είναι το παιχνίδι αυτό και αυτά είναι θέματα που εμείς θα πρέπει να τα κοιτάξουμε από αύριο».

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): «Καταρχάς θα πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι μας γιατί οι τρεις συνεχόμενες νίκες είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Το παιχνίδι αυτό ήταν σημαντικό γιατί ήθελα να ελέγξω την ευφορία που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα μας μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να διατηρήσω τις ισορροπίες και για την ομάδα επομένως θα πω ότι μετά τα πρώτα λεπτά όπου φαινόταν πως η ομάδα μου δεν έπαιρνε εύκολα μπροστά μετά άρχισε να βελτιώνει κάποιους τομείς και να λειτουργεί καλύτερα.

Θα πω ότι μετά το τέταρτο γκολ οι ποδοσφαιριστές μου κάπως είχαν ησυχάσει και θα πω ότι εκεί η ομάδα μου έδειξε έλλειψη εξυπνάδας ίσως για ότι υπήρχε και το επόμενο παιχνίδι της Τετάρτης και παρατηρήθηκε και ένας ενθουσιασμός και για άλλα γκολ. Επομένως πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι αφού την Τετάρτη έχουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με μας αυτό που θέλουμε είναι να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τον κόσμο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με μας να βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου απαιτούμε από τους ποδοσφαιριστές μας ένταση και θα πρέπει να την διατηρήσουμε για το παιχνίδι του Κυπέλλου. Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα καλό παιχνίδι και ελέγξαμε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που ήθελε να κάνει ο Ηρακλής.

Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τον Θέμη (σ.σ. Κουλουχέρη) αλλά ο Λαμπριάκος αναπλήρωσε το κενό του πολύ καλά. Επομένως θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να εστιάσουμε πάνω στην ένταση και να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για τον προπονητή. Η ομάδα είχε πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά με όλους τους ποδοσφαιριστές μας να θυσιάζονται μέσα στο γήπεδο και αυτή είναι και η υποχρέωσή τους. Αυτό που θα πρέπει να διατηρήσουμε είναι την αυτοσυγκέντρωσή μας με τον κόσμο μας να έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας. Σε μία εβδομάδα έχουμε να δώσουμε δύο κρίσιμα παιχνίδια. Θέλουμε να διατηρήσουμε την νοοτροπία του νικητή και θα πρέπει να το αποδώσουμε σε κάθε λεπτό της προπόνησης ή του παιχνιδιού»



.

Για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του δήλωσε: «Έχω έναν μικρό εκνευρισμό για τα δύο γκολ που δεχθήκαμε με μένα να ζητάω πάντα από την ομάδα μου το κάτι παραπάνω. Πλέον είναι δύσκολο να διατηρηθεί μία ισορροπία και σταθερότητα και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε απαιτητικοί από τους παίκτες μας και ότι λέω εγώ αν είναι αλήθεια ή όχι για να πάει μπροστά ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είμαστε μαζί του απαιτητικοί και ο ίδιος από τον εαυτό του».

Όλα τα λεφτά...

Αδιαμφισβήτητα Κάμπορα και Κάλβο ξεχώρισαν με την παρουσία τους και τα 4 τέρματα που πέτυχαν στο παιχνίδι. Στους διακριθέντες ωστόσο ανήκουν και οι Κόκε και Ναφτί που "σέρβιραν" τα τέρματα στους συμπαίκτες τους. Δύσκολα ωστόσο μπορεί να βρει κάποιος παίκτη του Άρη που υστέρησε στο παιχνίδι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Ο Ηρακλής δε διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας του και αυτό αποτυπώθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι.
To Live του αγώνα... Από τον Γιώργο Χριστοφόρου

Η 11άδα των γηπεδούχων
Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα, Ντέιλι.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Ηρακλής (Κωφίδης): Μπάντης, Μάρτος, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Ιωαννίδης, Παπαστεργιανός, Ηλιάδης, Μπόσνιακ, Μιλάνο, Επστάιν, Ίακομπ.
Σχόλιο
Μικρή καθυστέρηση στη σέντρα του αγώνα προκειμένου να καθαριστεί η μία εστία από τα χαρτάκια που πέταξαν οι φίλαθλοι του Άρη
1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά Ηρακλής Μιλάνο
Κεφαλιά του Μιλάνο, η μπάλα άουτ
13' Ευκαιρία Άρης
Ο Ναφτί βρήκε ωραία τον Κάλβο από τα δεξιά που μπήκε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και έκανε το σουτ, με τον Μπαντή να αποκρούει σε κόρνερ.
14' Ευκαιρία Άρης
Ο Κάμπορα γύρισε ωραία την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του Μπάντη, ο Ντέιλι δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.
22' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Αράνο για μαρκάρισμα στον Ίακομπ.
31' Γκολ Άρης 1-0
Ο Κόκε "χόρεψε" τους αμυντικούς του Ηρακλή και έκανε το σουτ, με τον Μπάντη να αποκρούει και τον Κάμπορα από κοντά να κάνει το 1-0.
39' Γκολ Ηρακλής 1-1
Φοβερό γκολ για τον Ηρακλή, με τον Επστάιν να εκτελεί φάουλ από πολλά μέτρα μακριά, και τον Σηφάκη να μπερδεύεται, με αποτέλεσμα η μπάλα να μπει απευθείας γκολ.
43' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κουλουχέρης θα βγει εκτός, τη θέση του θα πάρει ο Λαμπριάκος.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Γκολ Άρης 2-1
Ο Ναφτί έκανε σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Κόκε να κάνει κεφαλιά πάσα στον Κάλβο που με σουτ έκανε το 2-1.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του Ηρακλή.
53' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο κέντρο.
54' Γκολ Άρης 3-1
Ο Ναφτί βρήκε πολύ ωραία τον Κόκε από τα δεξιά, που έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Κάμπορα να κάνει από κοντά το 3-1.
57' Γκολ Άρης 4-1
Ο Ναφτί βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Κάλβο μέσα στην περιοχή του Μπαντή, και με κεφαλιά έγραψε το 4-1.
63' Σχόλιο
Μετά το τέταρτο τέρμα του Άρη ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αισθητά.
65' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Ρονάλντο για μαρκάρισμα στον Μιλάνο.
67' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Κονέ μέσα στη θέση του Παπαστεργιανού.
69' Αλλαγή παίκτη Άρης
Πρίττας έξω στη θέση του ο Γκαρσία.
74' Ευκαιρία Άρης
Ο Αράνο έκανε ωραία μπαλιά στον Κάλβο μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κάνει καλά το πλασέ.
77' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Ιάκομπ για μαρκάρισμα στον Λαμπριάκο.
78' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Βουτσιάς μέσα στη θέση του Μπόσνιακ.
79' Αλλαγή παίκτη Άρης
Κάλβο έξω στη θέση του ο Χαβίτο.
80' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Βέλλιος μέσα στη θέση του Ιάκομπ.
88' Γκολ Ηρακλής 4-2
Ο Κονέ έκανε τις τρίπλες μέσα στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά και έδωσε πάσα στον Μιλάνο, που με πλασέ έκανε το 4-2.
89' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Κονέ για μαρκάρισμα στον Νέτο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Ευκαιρία Άρης
Δυνατό σουτ του Αράνο από τα αριστερά, ο Μπάντης θα διώξει με δυσκολία σε κόρνερ.
90' Ευκαιρία Άρης
Καταπληκτική ενέργεια του Λαμπιράκου από τα δεξιά, που έβγαλε την πάσα στον Κάμπορα μέσα στην περιοχή, όμως ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σκοράρει.
90' Λήξη αγώνα
















































































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ