ΚΑΒΑΛΑ

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0
αστερας τριπολης καβαλα φυτανιδης σοσιν

Με κεφαλιά του Μαρσελάο στο 62ο λεπτό, ο Αστέρας επικράτησε 1-0 της Καβάλας στην Τρίπολη

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια έφτασαν στην 7η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη επί των "Αργοναυτών" μετά το 0-1 στο "Ανθή Καραγιάννη" για τη 2η αγωνιστική.
Το ντεμπούτο του στη Super League πραγματοποίησε από πλευράς φιλοξενουμένων ο Αυστραλός αμυντικός Κρεγκ Μουρ, που ήταν μάλιστα και από τους διακριθέντες της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ (90' Λαδάκης), Ουντότζι (59' Έντερ), Βίλτσες (90' Μπαρτολίνι)

Καβάλα (Γούτης): Κάλατς, Πετκάκης, Ψωμάς, Μουρ, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Λεοντίου (64' Ορούμα), Ονουάτσι, Λάκης (75' Ρινκόν), Σόσιν, Ιωάννου (68' Σμολάρεκ)

Κίτρινες κάρτες: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος - Λάκης

Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών), Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών)
Με μια ματιά
Οι δύο ομάδες βρίσκονταν ισόβαθμες στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν την έναρξη της αναμέτρησης και χρειάζονταν τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να παραμείνουν στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν κατά κύριο λόγο να καλύψουν τα μετόπισθεν. Στη συνέχεια το παιχνίδι "άνοιξε" και οι πρώτοι που βρέθηκαν κοντά στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 11ο λεπτό ο Ονουάτσι βρέθηκε απέναντι από τον Αναστασόπουλο και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Αστέρα, με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα των γηπεδούχων, όμως ο Ουριμπάρι σαν... από μηχανής Θεός πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Αμέσως μετά τα ηνία του αγώνα πέρασαν στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, που άρχισε να ασκεί πίεση στην άμυνα των "Αργοναυτών", κυρίως από στημένες μπάλες. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις ο νεοαποκτηθείς Αυστραλός αμυντικός, Κρεγκ Μουρ, αλλά και ο συμπατριώτης του, Ζέλικο Κάλατς, απομάκρυναν τον κίνδυνο για την εστία των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας της Καβάλας είπε "όχι" σε κοντινές κεφαλιές των Καρέρα (37') και Μαρσελάο (42'), διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ και κρατώντας το 0-0 σαν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή του Αστέρα συνεχίστηκε και παρά κάποια μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων, ο Αναστασόπουλος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μία στημένη φάση απέφερε τελικά το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, όταν στο 62' ο Ουριμπάρι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μαρσελάο νίκησε αυτή τη φορά τον Κάλατς, στέλνοντας με ωραία κεφαλιά την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αυστραλού τερματοφύλακα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Γούτης πέρασε στον αγώνα τους Ορούμα, Σμολάρεκ και Ρινκόν, παίζοντας ουσιαστικά με τέσσερις επιθετικούς (Σόσιν, Ονουάτσι, Σμολάρεκ και Ρινκόν), προκειμένου να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά όλες οι επιθέσεις των "Αργοναυτών" περνούσαν ανεκμετάλλευτες.

Αντιθέτως, πολύ κοντά στο να "καθαρίσει" τον αγώνα βρέθηκε ο Αστέρας, που στο 85ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με τους Τσέζαρεκ και Βίλτσες, αλλά ευτυχώς για την ομάδα της Τρίπολης, το σκορ έμεινε στο 1-0 και στο τέλος πανηγύρισαν μία ακόμη νίκη.
Συνέντευξη Τύπου
Βαγγέλης Βλάχος (τεχνικός Αστέρα): " Θεωρούσα αυτό το παιχνίδι καθοριστικό. Κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Η ομάδα σε μεγάλο ποσοστό παραμένει στην κατηγορία. Είμαι ευχαριστημένος γιατί παίζουμε και καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες που έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η συνέχεια είναι δύσκολη γιατί τώρα πια θα μας περιμένουν όλοι και αυτό κάνει δύσκολη την κατάσταση.

Όσο πιο γρήγορα φτάσουμε τους 30-32 βαθμούς τόσο πιο άνετοι θα είμαστε. Θα έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή και ό,τι καλύτερο έρθει από εκεί και πέρα θα είναι καλοδεχούμενο. Οταν μίλησα για να έρθω στον Αστέρα δεν ζήτησα πριμ παραμονής, αλλά πριμ κατάκτησης Κυπέλλου.

Πιστεύουμε σε αυτόν το θεσμό και θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Έχω μάθει στις νίκες στη ζωή μου και όχι στις ήττες. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός με ιδιαιτερότητες. Θα παίξουμε εναντίον του Αρη και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Ο Άρης όταν παίζει καλά είναι η καλύτερη ομάδα. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά δεν φοβόμαστε



".

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Ουντότζι και τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας είπε: " Ο Ουντότζι έχει ένα σκίσιμο στο κεφάλι, αλλά θα είναι μαζί μας. Όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση. Κάποιες προτάσεις που έκανα κρίθηκαν ακριβές, αλλά αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό και στα μέτρα μας θα αποκτηθεί. Αλλιώς θα συνεχίσουμε με το καλό υλικό που έχουμε".

Βαγγέλης Γούτης (τεχνικός Καβάλας): " Ήταν ένας αγώνας πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς. Ξεκινήσαμε και ξέραμε ότι η δύναμη θα παίξει σημαντικό ρόλο. Στο πρώτο μέρος παίζαμε με κόντρα τον αέρα. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τις κεφαλιές των αντιπάλων. Κάναμε 2-3 ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό και καλή τελική πάσα για να τελειώσουμε τις φάσεις. Από αδράνεια δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε".
Όλα τα λεφτά...
Η συνολική εμφάνιση του Αστέρα, που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και η παρουσία του Μαρσελάο, που εκτός της σταθερότητάς του στην άμυνα, σημείωσε και το γκολ του αγώνα, ενώ είχε κι άλλη μία καλή ευκαιρία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αφλογιστία της Καβάλας, που παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν μέχρι και με πέντε επιθετικογενείς παίκτες, δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
11' Ευκαιρία Καβάλα Ονουάτσι
Ο Ονουάτσι απέναντι από τον Αναστασόπουλο, το πλασέ του θα διώξει ο Ουριμπάρι, λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος
15' Σουτ Καβάλα Πετκάκης
Διαγώνιο σουτ του Πετκάκη από δεξιά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
37' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Καρέρα
Σέντρα του Ουριμπάρι από αριστερά, ο Καρέρα παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Κάλατς διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ
40' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Λάκης
42' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Κεφαλιά πάσα του Αργυρόπουλου στον Μαρσελάο, που με νέα κεφαλιά σημαδεύει την εστία του Κάλατς, ο οποίος διώχνει και πάλι σε κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Σουτ Καβάλα Λάκης
Μακρινό σουτ του Λάκη, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Αναστασόπουλου
52' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Καρέρα
Κεφαλιά πάσα του Μαρσελάο στον Καρέρα, ο οποίος μέσα από την περιοχή σουτάρει, αλλά η μπάλα καταλήγει εύκολα στα χέρια του Κάλατς
53' Σουτ Καβάλα Ιωάννου
Σουτ του Ιωάννου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
59' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Έντερ στη θέση του Ουντότζι
62' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Εκτέλεση κόρνερ του Ουριμπάρι από δεξιά, ο Μαρσελάο ψηλότερα απ' όλους παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κάλατς
64' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Ορούμα στη θέση του Λεοντίου
68' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Σμολάρεκ στη θέση του Ιωάννου
75' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Ρινκόν στη θέση του Λάκη
83' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Αναστασόπουλος
85' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Σουτ του Τσέζαρεκ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάλατς
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Λαδάκης στη θέση του Τσέζαρεκ
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μπαρτολίνι στη θέση του Βίλτσες
90' Λήξη αγώνα






















TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ