STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ματς της 15ης αγωνιστικής

Τα ματς της 15ης αγωνιστικής
ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Με ''σεισμό'' στην κορυφή της βαθμολογίας τελείωσε η Κυριακή, μετά την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη (2-1). Πρώτος ο ΟΣΦΠ, 2ος και ο ΠΑΟ (1-0 την Καλαμαριά στο 91) (videos)

Η ΑΕΚ έπεσε στη δεύτερη θέση και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε της Καλαμαριάς με πέναλτι του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις. Νίκη και και για τον ΠΑΟΚ επί της Λάρισας (1-0) με τον Ζήση Βρύζα να αποχαιρετά την ενεργό δράση.Σπουδαίος Πανιώνιος στο Περιστέρι (2-0 τον Ατρόμητο) και "διπλό" του Άρη στην Κρήτη (1-0)
Στα πρώτα δύο παιχνίδια της Κυριακής (6/1) η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 επί του Εργοτέλη στα "Πηγάδια", ενώ η Βέροια πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Λεβαδειακού.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008


Ηρακλής-Ολυμπιακός: 1-2

Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να σκοράρει δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και επικράτησε του Ηρακλή με 2-1. Ήταν η πρώτη νίκη για τους "ερυθρόλευκους" μακριά από το λεκανοπέδιο, που ισοδυναμεί με το καλύτερο... ποδαρικό για το 2008.

Για τους "κυανόλευκους" είχε ανοίξει το σκορ ο Κατσαμπής με κεφαλιά (από στημένη φάση), ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για το (κανονικό) γκολ του Γιάντση που δεν μέτρησε στο 81'.

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2008


Σκόντα Ξάνθη-Εργοτέλης 1-0

Διαιτητής: Γιώργος Ζολώτας (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Η Ξάνθη έκλεισε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αφού επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0 στα Πηγάδια. Η ακριτική ομάδα είχε την υπεροχή απέναντι στον Εργοτέλη πιυ δεν έδειξε ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Ξάνθης.

Βέροια-Λεβαδειακός 3-1

Διαιτητής: Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας

Νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας για τη Βέροια, που νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-1 στην Ημαθία, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Η "βασίλισσα του Βορρά" εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και κατέκτησε ένα πολύτιμο "τρίποντο" κόντρα σε μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή.

Ατρόμητος Αθηνών-Πανιώνιος 0-2

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Από αλλού περίμεναν το γκολ, οι "κυανέρυθροι", από αλλού τους ήρθε! Ο Λάμπρος Χούτος, στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ιστορικού φάνηκε να είναι "έξω από τα νερά του", όμως λίγο έλειψε να σκοράρει όταν στο 16ο λεπτό και έπειτα από παράλληλη μπαλιά του κορυφαίου του αγώνα, Φανούρη Γουνδουλάκη, έστειλε με προβολή την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.Στο 55ο λεπτό, ο πρώην επιθετικός της Ρόμα, της Ίντερ και του Ολυμπιακού έδωσε την θέση του στον Σιαλμά, ο οποίος δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με το τέρμα του άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών, δεν αρκέστηκε στο δικό του τέρμα και έφτιαξε ένα ακόμη, όταν με εκπληκτική μπαλιά στο 81' έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Μιχαηλίδη, τον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος με όμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ του Πανιωνίου, που έφερε την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν στους 22 βαθμούς.

ΟΦΗ-Αρης 0-1

Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Με μία σημαντική εκτός έδρας επιτυχία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας ο Άρης, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο "Παγκρήτιο", καταφέρνοντας έτσι να "ρεφάρει' για την ήττα που γνώρισε την περασμένη αγωνιστική στο σπίτι του από τον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κάνει το "2 στα 2" μετά από την σημαντική νίκη που πέτυχε την προηγούμενη Κυριακή επί του Πανιωνίου στη Ν.Σμύρνη (3-1), με το αποτέλεσμα αυτό να κρατά τους Κρητικούς στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Για δυο φάσεις πέναλτι διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.

Παναθηναϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0

Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος (Αθηνών)
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Στο πρώτο παιχνίδι της επετειακής χρονιάς για τον εορτάζοντα Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς στην Λεωφόρο. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (λίγο αυστηρό) που κέρδισε ο Καραγκούνης, ο διεθνής επιθετικός σε ρόλο Αϊ Βασίλη…. «λύτρωσε» τον εορτάζοντα Παναθηναϊκό, που φάνηκε να έχει πάρει αψήφιστα το ματς με την Καλαμαριά.

Μετά από το χαμένο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» πίεσαν στην επανάληψη και κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο στο 90’ λεπτό. Δοκάρι με τον Ιβανσιτς οι «πράσινοι» που μαζί με τον Καραγκούνη και τον σκόρερ Σαλπιγγίδη ήταν από τους κορυφαίους.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει από την Τρίπολη καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον Αστέρα και πλέον έπεσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό

Ο Φιλομένο στο 49 άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα, μετά από τραγικό λάθος του Μορέτο, ενώ στο 68 ο Ζεάν Κάρλος έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Μπλάνκο στο 78, αλλά δεν μπόρεσε, εντέλει, να αποφύγει την ήττα από τον "νέο" φονέα των γιγάντων.

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τη Λάρισα στην "Τούμπα", στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, σπάζοντας το αήττητο που διατηρούσε η ομάδα του θεσσαλικού κάμπου εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Ο "δικέφαλος του Βορρά" εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον παράγοντα έδρα και κατέκτησε ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Υπό πολικές συνθήκες και τσουχτερό κρύο διεξήχθη η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Λάρισας στην "Τούμπα" με τους οπαδούς του "δικέφαλου του Βορρά" να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το "αντίο" του Ζήση Βρύζα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε και με νίκη της ομάδας του με το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι ο χρυσός σκόρερ στο 15ο λεπτό.

Τα γκολ από το Aστέρας Τ.-ΑΕΚ 2-1 ΠΑΟ-Καλαμαριά 1-0 και Ηρακλής-ΟΣΦΠ 1-2


Aστέρας Τ.-ΑΕΚ 2-1







ΠΑΟ-Απ.Καλαμαριάς 1-0



Ηρακλής-ΟΣΦΠ 1-2







Η επόμενη αγωνιστική (16η)


Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2008
Πανιώνιος-Αρης 16:45
ΑΕΚ-Βέροια 19:00

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 15:00
Απόλλων Καλαμαριάς-ΟΦΗ 15:00
ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθη 16:45
Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 16:45
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:00
Εργοτέλης-Ηρακλής 19:00



































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ