ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1
αστερας πανηγυρικο

Μετά τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό, ούτε η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον Αστέρα

Σ' έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι με πολύ ένταση, πάθος, θέαμα και πολλές κίτρινες κάρτες ο Αστέρας Τρίπολης απέδειξε πως έχει μια από τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος, αφού μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι "Αρκάδες" νίκησαν και την ΑΕΚ με 2-1.
Ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Φιλομένο στο 49', ο Ζεάν Κάρλος στο 68' διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδόυχους, ενώ ο Μπλάνκο στο 77' μπορεί να πέτυχε το πρώτο γκολ που δέχεται εντός έδρας ο Γιώργος Αμπάρης, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την Ένωση στην κατάκτηση ένος τουλάχιστον βαθμού.

Οι κιτρινόμαυροι μετά το τέλος του μισού του φετινού πρωταθλήματος ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό και δεν κατάφεραν να χριστούν πρωταθλητές χειμώνα, αφού ο Ολυμπιακός προπορεύεται έχοντας έναν βαθμό παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλον έναν σημαντικό αγώνα μετά απ' αυτούς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Λορέντζο Σέρα Φερέρ, δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς μόνο συμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως κανείς από τους τρεις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να πάρει έστω έναν βαθμό στην καυτή έδρα της Τρίπολης.

Δεν είναι λίγο πράγμα άλλωστε μια νεοφώτιστη ομάδα να βρίσκεται μετά την 15η αγωνιστική στην τέταρτη θέση, έχοντας 6 βαθμούς λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μασάρα (90' Κανακούδης), Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Ζεάν Κάρλος, Μάρτινς (81' Λαδάκης), Ζαϊρί (60' Τσέζαρεκ), Φιλομένο.

ΑΕΚ (Λορέντζο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Καφές, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Ριβάλντο, Μαντούκα (69' Μανού), Λυμπερόπουλος, Τόζερ (59' Μπλάνκο), Ζούλιο Σέζαρ, Αρουαμπαρένα (53' Λαγός).
Με μια ματιά
Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην υπήρχε η κλασική ευκαιρία, όμως κυριάρχησε το πάθος και οι προσωπικές μονομαχίες, που θύμιζαν ντέρμπι.

Οι παίκτες του Λορέντζο Σέρα Φερέρ μπήκαν δυνατά στον αγώνα προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε το δρόμο της νίκης σε μια δύσκολη έδρα. Στο 3ο μόλις λεπτό η Ένωση έχασε την πρώτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ριβάλντο εκτέλεσε το φάουλ ο Δέλλας πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς κατέληξε άουτ.

Η κυριαρχία της ΑΕΚ συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά και στο 13' και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Ρίμπο, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Αστέρας κατάφερε να ισσοροπήσει τον αγώνα, βγήκε δειλά δειλά στην επίθεση και στο 26' απείλησε για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΚ, όταν ο Ζεάν Κάρλος βρήκε ελεύθερο χώρο έκανε ένα πολύ καλό συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως ο Μορέτο μπλόκαρε με υπερένταση την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα (28') οι "Αρκάδες" έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, όταν ο Ζαϊρί έκανε πολύ καλή ατομική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έκανε ένα καλό σουτ, όμως ο πορτίερο της Ένωσης μπλόκαρε την μπάλα.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την ΑΕΚ να επιτείθεται και να κερδίζει μάλιστα αρκετά φάουλ σε καλό σημείο για το πόδι του "σπεσιαλίστα" Ριβάλντο που δεν εκμεταλλεύτηκε όμως.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Αστέρα όταν στο 44' ο Φυτανίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι και ο Μορέτο έδιωξε με το στήθος την μπάλα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 47' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο από τα δεξιά πλάγια θέση, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μορέτο.

Ότι δεν κατάφερε ο Λαζαριδής το πέτυχε τελικά δύο λεπτά αργότερα (49') ο Φιλομένο, όταν ο Αργεντινός επιθετικός του Αστέρα απέφυγε τον Άλβες, βρέθηκε ολομόνοχας, έκανε καθυστερημένα ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και ύστερα από Στην αντεπίθεση ο Φιλομένο απέφυγε τον Άλβες, βγήκε μόνος τους, καθυστέρησε, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ύστερα από λάθος εκτίμηση του Μορέτο η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Βραζιλιάνου γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει και στο 65' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από ασίστ του Ριβάλντο, ο Σέζαρ μέσα από την περιοχή με πλάτη στο τέρμα, γύρισε έκανε ένα πολύ καλό σουτ με το αριστερό όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη.

Σαν να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Αστέρα, όταν στο 68' έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Τσέζαρεκ, ο Ζεάν Κάρλος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μορέτο και με σουτ έκανε το 2-0, ξεσηκώνοντας ενθουσιασμό στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίπολης.

Οι παίκτες του Λορέντζο Σέρα Φερέρ δεν παρέδωσαν τα όπλα και στο 75' μπορεί η κεφαλιά του Σέζαρ ύστερα από σέντρα του Μανού να μην αιφνιδίασε τον Αμπάρη, όμως δύο λεπτά αργότερα (77') έπειτα από σέντρα και πάλι του Μανού, ο Μπλάνκο αποδεικνύοντας πως έχει στο αίμα του το γκολ, έκανε κεφαλιά ψαράκι και μετά από λάθος εκτίμηση του Αμπάρη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα, γράφοντας το 2-1.

Η πίεση της Ένωσης προκειμένου να έρθει το γκολ της ισοφάρισης εντάθηκε και στο 80ο λεπτό, οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπλάνκο να πάσαρει στον Ριβάλντο, ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ έδωσε στον ανενόχλητο Λυμπερόπουλο, που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Λαζαρίδη και κατέληξε κόρνερ.

Απο εκεί και πέρα η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, με ανορθόδοξο κυρίως τρόπο, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κύρος Βασσάρας, μοίραζε συνεχώς κάρτες και το παιχνίδι έληξε, με τον Αστέρα να κατακτά άλλη μια σπουδαία νίκη, κατεδαφίζοντας την Ένωση από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Συνέντευξη Τύπου
Πάουλο Κάμπος (τεχνικός Αστέρα Τρίπολης): "Γράψαμε ιστορία, νικώντας και τους τρεις μεγάλους στην έδρα μας, όμως οφείλουμε να μείνουμε προσγειωμένοι.

Μόνο όταν εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας θα κοιτάξουμε τον επόμενο στόχο. Θέλαμε να εμποδίσουμε την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι και να την οδηγήσουμε σε ψηλές μπαλιές και τα καταφέραμε".



Λορένσο Σέρα Φερέρ (τεχνικός ΑΕΚ): "Σέβομαι τα κριτήρια και τις απόψεις σας, αλλά η ΑΕΚ είχε περισσότερες ευκαιρίες και δεν άξιζε την ήττα", τόνισε ο τεχνικός της Ένωσης ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Μπλάνκο δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα αλλά μπήκε στο δεύτερο μέρος ως αλλαγή, είπε:

"Δεν μπορώ να μιλάω μόνο για έναν ποδοσφαιριστή στη συνέντευξη Τύπου. Όλα αυτά που λέτε είναι υποθέσεις και δεν στέκουν τέτοιου είδους αναλύσεις.

Μετά το 2-0 ο Αστέρας δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά τον ενδιέφεραν μόνο οι καθυστερήσεις.

Δεν είναι ωραίο να χάνεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κερδίσει φέτος πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ηττηθήκαμε με το κεφάλι ψηλά.

Δεχθήκαμε τα γκολ σε δυο άτυχες στιγμές, που αν τις αποφεύγαμε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό".







Όλα τα λεφτά...
Ο Αστέρας Τρίπολης που όπως δείχνει με τις εμφανίσεις του απέναντι σε μεγάλες ομάδες, ήρθε για να μείνει στην μεγάλη κατηγορία. Στην πρώτη τους χρονιά στην Α' Εθνική οι "Αρκάδες" κάνουν βάσιμα όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη και με το δίκιο τους, αφού όλες οι μεγάλες ομάδες έφυγαν από την Τρίπολη με άδεια χέρια.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμμονη του Λορέντζο Σέρα Φερέρ να κρατά στον πάγκο, το μεγάλο επιθετικό του όπλο, Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός επιθετικός μετά την είσοδο του πέτυχε γκολ με το οποίο η ΑΕΚ μείωσε στο σκορ και είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται γιατί ο Ισπανός τεχνικός προτιμά να μην ξεκινά βασικό έναν από τους πιο αξιόπιστους επιθετικούς του πρωταθλήματος.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αστέρας Τρίπολης
(Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μασάρα, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Ζεάν Κάρλος, Μάρτινς, Ζαϊρί, Φιλομένο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Λορέντζο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Καφές, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Ριβάλντο, Μαντούκα, Λυμπερόπουλος, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Αρουαμπαρένα.
1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία ΑΕΚ Δέλλας
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
11' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ψωμάς
11' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Άλβες
12' Σχόλιο
Η ΑΕΚ έχει μπει πολύ δυνατά στον αγώνα και έχει κλείσει μέχρι στιγμής τον Αστέρα στα καρέ του.
13' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Εκτέλεση φάουλ από τον Ριβάλντο, ο Λυμπερόπουλος στην τροχιά της μπάλας κάνει την προβολή, η μπάλα περνάει άουτ.
16' Ευκαιρία ΑΕΚ Σέζαρ
Ο Ζούλιο Σέζαρ μπήκε από τα αριστερά της μεγάλή περιοχής έκανε την πάράλληλη σέντρα, όμως ο Μαντούκα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
26' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Καλό συρτό σουτ από τον Ζεάν Κάρλος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μορέτο μπλόκαρε την μπάλα.
28' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ζαϊρί
Πολύ καλή ατομική ενέργεια από τον Ζαϊρί που από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε την μπάλα.
35' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Οφρυδόπουλος
37' Σχόλιο
Η Ένωση έχει κερδίσει πολλά φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα, που μέχρι τώρα όμως δεν τα έχει εκμεταλλευτεί.
39' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαντούκα
44' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
Καλό σουτ του Φυτανίδη έξω από την περιοχή, ο Μορέτο απέκρουσε με το στήθος.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τυα δοκάρια του Μορέτο.
49' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Στην αντεπίθεση ο Φιλομένο απέφυγε τον Άλβες, βγήκε μόνος τους, καθυστέρησε, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ύστερα από λάθος εκτίμηση του Μορέτο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ.
53' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Την θέση του Αρουαμπαρένα πήρε ο Λαγός.
55' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Δέλλας
59' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο παίρνει την θέση του Τόζερ.
60' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Τσέζαρεκ παίρνει την θέση του Ζαϊρί.
63' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ροζέριο
65' Ευκαιρία ΑΕΚ Σέζαρ
Ύστερα από πάσα του Ριβάλντο, ο Σέζαρ μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη.
66' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
68' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Τσέζαρεκ, ο Ζεάν Κάρλος βγήκε τετ α τετ με τον Μορέτο και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
69' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μανού πήρε την θέση του Μαντούκα.
69' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
70' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
75' Ευκαιρία ΑΕΚ Σέζαρ
Ύστερα από σέντρα του Μανού από τα δεξιά, ο Ζούλιο Σέζαρ μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά όμως ο Αμπάρης μπλόκαρε.
77' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Έπειτα από πολύ καλή σέντρα του Μανού, ο Μπλάνκο έκανε κεφαλιά ψαράκι, και η μπάλα ύστερα από λάθος εκτίμηση του Αμπάρη, πέρασε στα δίχτυα.
80' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο πάσαρε για τον Ριβάλντο, αυτός έδωσε στον ελεύθερο Λυμπερόπουλο, που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σωτήρια για τον Αστέρα στον Λαζαρίδη και κατέληξε κόρνερ.
80' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Λαδάκης πήρε την θέση του Μάρτινς.
82' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Αμπάρης
84' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάρα
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Κανακούδης πήρε την θέση του Μασάρα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
94' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
96' Λήξη αγώνα













































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ