ΟΦΗ

ΟΦΗ-Άρης 0-1

ΟΦΗ-Άρης 0-1
οφη αρης

Με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο 72' ο Άρης επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο "Παγκρήτιο". Για δύο πέναλτι "φωνάζουν" οι Κρητικοί

Οι Κρητικοί είχαν τις περισσότερες καλές φάσεις στο ματς, "φωνάζουν" δικαιολογημένα για δύο πέναλτι που δεν υπέδειξε υπέρ τους ο διαιτητής Κοντογιαννίδης, ωστόσο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς "χτύπησε" στην αντεπίθεση και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Βλάνταν Ίβιτς στο 72' (είχε περάσει στο ματς στο 56' στη θέση του Κάλβο) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που την διατηρούν ψηλά στη βαθμολογία.
Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κάνει το "2 στα 2" μετά από την σημαντική νίκη που πέτυχε την προηγούμενη Κυριακή επί του Πανιωνίου στη Ν.Σμύρνη (3-1), με το αποτέλεσμα αυτό να κρατά τους Κρητικούς στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχοντας μάλιστα 9 ήττες στους πρώτους 15 αγώνες τους.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Ισά, Αρβανίτης (82' Σταυρακάκης), Γκάντσεφ (74' Ντρούλιτς), Κουνενάκης, Πίτσος, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πόποβιτς (62' Λεοζίνιο), Νουαφόρ.

Αρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο (66' Γιάχιτς), Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Πρίττας, Γκαρσία, Σιστόν, Κάλβο (56' Ίβιτς), Σανσόν, Κόκε (89' Χαβίτο).

Διαιτητής: Ρ.Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)

Βοηθοί διαιτητές: Χ.Ακριβός (Αθήνας), Α.Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Ισά, Πίτσος, Νουαφόρ, Πόποβιτς, Κουνενάκης, Ντρούλιτς, Μπαρκαουάν (ΟΦΗ), Μάρκο Αουρέλιο, Γκαρσία (Άρης)

Με μια ματιά
Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τον Άρη και πριν καν συμπληρωθούν 60 δευτερόλεπτα από την έναρξη έφτασε κοντά στο 1-0.

Ο Πίτσος έβγαλε καλή σέντρα από τα αριστερά, ο Πόποβιτς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή των "κιτρίνων" όμως αντί να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα "έπιασε" αέρα και έτσι δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Χαλκιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο "έκλεισε" με τον γκολκίπερ του Άρη να έχει δύο θετικές επεμβάσεις σε σουτ των Σίμιτς (7') και Ταραλίδη (9'), με τους Κρητικούς να συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να απειλήσουν στο 17' με μία στημένη φάση, όμως η εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς (φάουλ που είχε κερδηθεί πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής) έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Στο 23' ο Άρης προσπάθησε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση, όμως η τελική κάθετη πάσα του Νέτο για τον Κόπε δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΟΦΗ να σταμτήσουν τον κίνδυνο για την ομάδα τους εν τη γενέσει του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σανσόν έκανε το σουτ με το αριστερό από ό πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, που όμως δεν ανησύχησε τον Τζόρβα.

Στο 28' ήταν η σειρά για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κάλβο, ο Σιστόν βγήκε τετ α τετ με τον Τζόρβα και έπιασε απευθείας το σουτ με το αριστερό, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ ΝΑ αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα και στην άμεση εξέλιξη της φάσης, το γύρισμα του Αουρέλιο ήταν άστοχο.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τον ΟΦΗ να έχει πάντως δύο ακόμα καλές στιγμές πριν κλείσει το πρώτο μέρος.

Στο 37' το σουτ του Ταραλίδη μέσα από την περιοχή "υποχρέωσε" τον Χαλκιά να πέσει στην κλειστή του γωνία και να αποκρούσει, ενώ στο 43' ο Νουαφόρ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Πίτσο, με το σουτ του αριστερού μπακ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη υποψία φάσης στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Ταραλίδη στο 50' που έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Χαλκιά, ενώ στο 53' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα (και δικαιολογημένα) για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Νουαφόρ μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Νέτο έσπρωξε καθαρά τον Νιγηριανό φορ όταν ο τελευταίος σηκώθηκε να διεκδικήσει τη μπάλα, με τον διαιτητή Κοντογιαννίδη να διατάζει λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι, δείχνοντας μάλιστα και κίτρινη κάρτα στον Νουαφόρ για διαμαρτυρία.

Στο 55' ο Τζόρβας απέκρουσε με γροθιές μετά από σουτ του Αουρέλιο, ενώ στο 61' ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, σε μία φάση όπου οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας νέο πέναλτι.

Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Γκάντζεφ έβγαλε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Πόποβιτς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά, με το πλασέ του όμως να μην είναι καλό δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ του Άρη να αποκρούσει τη μπάλα.

Στη συνέχεια, ο Πόποβιτς προσπάθησε να πάρει το "ριμπάουντ" όμως έπεσε στη μεγάλη περιοχή των "κιτρίνων" με τον Χαλκιά να φάινεται ότι του βρίσκει το πόδι, αλλά τον διαιτητή να διατάζει να συνεχιστεί το ματς δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ.

Ο Άρης από την πλευρά του μπορεί να μη είχε να επιδείξει κάποια μεγάλη φάση στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου μέρους, όμως σε αντίθεση με τους Κρητικούς είχε την ουσία, το γκολ...

Σε μία καλά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, ο Σανσόν έβγαλε ασίστ στον Ίβιτς, με τον Σέρβο μέρος να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, δικαιώνοντας τον Μπάγεβιτς που τον είχε περάσει στο ματς στο 56'.

Με το σκορ στο 0-1 ο Παράσχος πέρασε τον Ντρούλιτς στη θέση του Γκάντζεφ για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ στο 76' ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν το δυνατό αριστερό διαγώνιο σουτ του Αουρέλιο έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι Κρητικοί πίεσαν για την ισοφάριση, με τη μεγαλύτερη στιγμή τους σε αυτό το διάστημα να καταγράφεται στο 85'.

Ο Ντρούλιτς έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Γκαρσία (προσπάθησε με κίνηση να την αποφύγει) και να απομακρύνεται, με τον διαιτητή να μην βλέπει κάτι το επιλήψιμο στη φάση και να διατάζει τη συνέχιση του αγώνα.

Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν είχαν τη μεγάλη φάση, με τον Άρη να κρατάει το πολύτιμο για αυτόν 1-0 και να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε την περασμένη Κυριακή από τον Παναθηναϊκό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Παράσχος (προπονητής ΟΦΗ): "Παρά την ήττα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εμφάνιση και την προσπάθεια που έκαναν. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλου και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε νωρίς στο σκορ στην φάση του Πόποβιτς.

Σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα. Το ίδιο και στο δεύτερο. Μας μένει η πικρία για το γκολ που δεν πετύχαμε.

Αντιθέτως ο Άρης ήταν τυχερός στο γκολ που πέτυχε. Μετά το 0-1 δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου. Δεν τελειώσαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε και σίγουρα όταν συμβαίνει αυτό μας πικραίνει ιδιαίτερα".





Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Άρη): " Ήταν ένα δυνατό και γρήγορο παιχνίδι με καλό ρυθμό. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι από εμάς και θα μπορούσε να προηγηθεί στη φάση του πρώτου λεπτού.

Εμείς σε αυτό το διάστημα είχαμε προβλήματα στα μαρκαρίσματα και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο μετά το 30' βγήκαμε μπροστά και κάναμε καλύτερο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε 2-3 καλές ευκαιρίες και καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ. Σίγουρα πήραμε μια σημαντική νίκη που μας διατηρεί στους στόχους μας και συγκεκριμένα την πεντάδα του πρωταθλήματος.

Πάντως πρέπει να πω ότι ο σημερινός ΟΦΗ είναι ο καλύτερος που έχω δει φέτος

O Γιάχιτς (πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη) μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις.

Σήμερα τον βάλαμε για να μας βοηθήσει. Εκτός από κεντρικός αμυντικός μπορεί να παίξει και 2-3 ακόμα θέσεις",









τόνισε ο τεχνικός των "κιτρίνων" ενώ κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη απόκτηση του Μάρσιο Αμορόζο, είπε:

"Σας έχω πει για τα μεταγραφικά θα ρωτάτε τον πρόεδρο".

Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 72' που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, σε μία περίοδο μάλιστα που οι "κίτρινοι" προέρχονταν από τέσσερις ήττες στα 6 προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε στο ματς τον Σέρβο φορ στο 56' και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά παρουσίας του στο χορτάρι, νικώντας με ωραία διαγώνιο σους από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Τζόρβα.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
O διαιτητής Ρωμανός Κοντογιαννίδης, ο οποίος αρνήθηκε δύο φορές να δείξει την άσπρη βούλα σε αντικανονικά μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή του Άρη.

Την πρώτη σε σπρώξιμο του Νέτο πάνω στον Νουαφόρ και τη δεύτερη σε κράτημα του ποδιού του Πόποβιτς από τον Χαλκιά, δείχνοντας μάλιστα κίτρινες κάρτες στους παίκτες του ΟΦΗ που πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις φάσεις, την πρώτη για διαμαρτυρία και την δεύτερη για "θέατρο" από την πλευρά του παίκτη των γηπεδούχων.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Νουαφόρ, Ίσα, Γκάντζεφ, Κουνενάκης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Α.Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Πρίττας, Γκαρσία, Σιστόν, Κάλβο, Σανσόν, Κοκέ
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε ο αγώνας στο "Παγκρήτιο" ανάμεσα σε ΟΦΗ και Άρη.
2' Ευκαιρία ΟΦΗ
Πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Μετά από σέντρα του Πίτσου από τα αριστερά, ο Πόποβιτς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή των "κιτρίνων" απέναντι από τον Χαλκιά, όμως "έπιασε" αέρα και έτσι δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.
7' Σουτ ΟΦΗ Σίμιτς
Το σουτ του Σίμιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά που ήλεγχε τη φάση.
9' Σουτ ΟΦΗ Ταραλίδης
Δυνατό μακρινό σουτ του Ταραλίδη, ο Χαλκιάς μπλοκάρει τη μπάλα.
13' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ισά
17' Σουτ ΟΦΗ Πόποβιτς
Φάουλ από καλή θέση για τους γηπεδούχους, ο Πόποβιτς όμως έκανε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ, που δεν ανησύχησε τον Χαλκιά.
20' Σχόλιο
Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
23' Ευκαιρία Αρης
Προσπάθεια του Άρη να ξεδιπλώσει αντεπίθεση έχοντας περισσότερους παίκτες στην κόντρα, όμως η τελική κάθετη πάσα του Νέτο για τον Κόκε κόπηκε και σταμάτησε η φάση.
24' Σουτ Αρης Σανσόν
Υπό την πίεση αμυντικού, ο Σανσόν έκανε το σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, που όμως δεν ανησύχησε τον Τζόρβα.
28' Ευκαιρία Σιστόν
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο ματς. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κάλβο, ο Σιστόν βγήκε τετ α τετ με τον Τζόρβα και έπιασε απευθείας το σουτ με το αριστερό, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να αποκρούει απομακρύνοντας τη μπάλα.
37' Σουτ ΟΦΗ Ταραλίδης
Σουτ του Ταραλίδη μέσα από την περιοχή, ο Χαλκιάς έπεσε στην κλειστή του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα.
44' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πίτσος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή στις δύο ομάδες.
49' Σουτ ΟΦΗ Ταραλίδης
Σουτ του Ταραλίδη, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Χαλκιά.
52' Σχόλιο
Τζαντζάρισμα του Μπαρκαουάν με τον Φελίπε στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, ο διαιτητής διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
53' Σχόλιο
Σέντρα από τα δεξιά, ο Νέτο σπρώχνει τον Νουαφόρ μέσα στην μεγάλη περιοχή, την ώρα που σηκώθηκε για να πάρει την κεφαλιά ο Νιγηριανός επιθετικός, με τον διαιτητή Κοντογιαννίδη να παίρνει λανθασμένη απόφαση, διατάζοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.
54' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Νουαφόρ
55' Ευκαιρία Αρης
Ο Τζόρβας απέκρουσε με τις γροθιές το σουτ του Αουρέλιο.
56' Αλλαγή παίκτη Αρης
Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Ίβιτς να παίρνει τη θέση του Κάλβο.
60' Ευκαιρία ΟΦΗ
Ο Γκάντζεφ έβγαλε τετ α τετ τον Πόποβιτς με τον Χαλκιά, με τον γκολκίπερ όμως του Άρη να αποκρούει το πλασέ του παίκτη των Κρητικών.
61' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πόποβιτς
61' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Λεοζίνιο παίρνει τη θέση του Πόποβιτς.
63' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
67' Αλλαγή παίκτη Αρης
Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, με τον Γιάχιτς να παίρνει τη θέση του Νέτο.
71' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Αουρέλιο
72' Γκολ Αρης Ίβιτς
1-0 ο Άρης. Μετά από ασίστ του Σανσόν, ο Ίβιτς έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.
73' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ντρούλιτς παίρνει τη θέση του Γκάντζεφ.
75' Ευκαιρία Αρης Αουρέλιο
Δυνατό διαγώνιο σουτ του Αουρέλιο με το αριστερό, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.
81' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ντρούλιτς
82' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Σταυρακάκης πήρε τη θέση του Αρβανίτη.
83' Κίτρινη κάρτα Αρης Γκαρσία
85' Ευκαιρία
Σουτ του Ντρούλιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκαρσία που προσπάθησε να αποφύγει τη μπάλα, με το διαιτητή να συνεχιστεί το παιχνίδι.
89' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο πήρε τη θέση του Κόκε.
91' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
93' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκάουαν
94' Λήξη αγώνα
Τελείωσε το ματς, με τον Άρη να νικάει 1-0 τον ΟΦΗ.































































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ