ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-2

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-2
χουτος

Ο Χούτος βρήκε δοκάρι, όμως ο Σιαλμάς -"χρυσή αλλαγή" του Λίνεν- πέτυχε το πρώτο και δημιούργησε το δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου, με τους "κυανέρυθρους" να παίρνουν μεγάλη νίκη στο Περιστέρι

Από αλλού περίμεναν το γκολ, οι "κυανέρυθροι", από αλλού τους ήρθε! Ο Λάμπρος Χούτος, στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ιστορικού φάνηκε να είναι "έξω από τα νερά του", όμως λίγο έλειψε να σκοράρει όταν στο 16ο λεπτό και έπειτα από παράλληλη μπαλιά του κορυφαίου του αγώνα, Φανούρη Γουνδουλάκη, έστειλε με προβολή την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Στο 55ο λεπτό, ο πρώην επιθετικός της Ρόμα, της Ίντερ και του Ολυμπιακού έδωσε την θέση του στον Σιαλμά, ο οποίος δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με το τέρμα του άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών, δεν αρκέστηκε στο δικό του τέρμα και έφτιαξε ένα ακόμη, όταν με εκπληκτική μπαλιά στο 81' έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Μιχαηλίδη, τον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος με όμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ του Πανιωνίου, που έφερε την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν στους 22 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Ογιος): Μιχαηλίδης, Μαρίνος, Ολιβέιρα, Ανατολάκης (74΄ Σάντσεθ), Ρόβας, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Μερίνο, Σίριο, Κουτσοσπύρος (88΄ Κριπιντίρης)

Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Ταμπάσης (73΄ Κένιγκ), Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Αραβίδης, Κουτσόπουλος (87΄ Νικολάου), Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Φερνάντες, Χούτος (56΄ Σιαλμάς)

Διαιτητής: Σπαθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Λουτσιάνο, Κορακάκης, Μερίνο, Ολιβέιρα - Μανιάτης
Με μια ματιά
Μόνο λίγα δεν ήταν τα προβλήματα του Έβαλντ Λίνεν, μπροστά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η βαριά ήττα από τον ΟΦΗ, την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη, είχε κληροδοτήσει στους "κυανέρυθρους" βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια, "έριδες" ανάμεσα σε μερίδα οπαδών και τεχνικό τιμ, αλλά και την τιμωρία του Τζιμπούρ με τρείς αγωνιστικές, λόγω της αποβολής του.

Και αν το κλίμα με το πέρας μιας εβδομάδας άλλαξε προς το καλύτερο και οι έριδες μετριάστηκαν, η απουσία του πρώτου σκόρερ του Πανιωνίου, φέτος, έφερνε στην αρχική ενδεκάδα, τον Λάμπρο Χούτο στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ιστορικού, με τα φώτα να στρέφονται στον 28χρονο επιθετικό.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, φάνηκε να μην "πατάει" γερά στο γήπεδο, όμως ακόμα κι έτσι κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από το γκολ, όταν στο 16ο λεπτό και έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Γουνδουλάκη, ο στράικερ των "κυανέρυθρων" με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, αν και ο Πανιώνιος είχε ήδη απειλήσει δύο φορές τον κήπερ του Ατρομήτου, πρώτα στο 10' με συρτό σουτ του Μάκου που πέρασε λίγο άουτ και έπειτα στο 14' με απευθείας φάουλ του Φερνάντεζ που είχε όμως την ίδια κατάληξη με την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ταμπάση (που προτιμήθηκε από τον Κένινγκ, που συγκεντρώνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα από τον ΟΦΗ) μονάχα με στημένες φάσεις εκτελεσμένες από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ιστορικού, Λουτσιάνο.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανιωνίου, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το "0" καθώς ο Ατρόμητος δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν μέσα σε δύο λεπτά, ισάριθμες ευκαιρίες. Πρώτα ο Σίριο με πλασέ έπειτα από σπάσιμο της μπάλας από τον Λουτσιάνο, στο 54', έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν πρόλαβε την μπάλα έπειτα από σέντρα του Σίριο, με τον Ταμπάση ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

Στο 56ο λεπτό, ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος δεν είχε να επιδείξει τίποτα αξιόλογο πλην της φάσης του 16ου λεπτου, παιρνόντας στην θέση του τον Δημήτρη Σιαλμά.

O νεαρός επιθετικός του Πανιωνίου, έπιασε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα "μαλλιά", καθώς στο 66ο σκόραρε, ανοίγοντας το δρόμο της νίκης για την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Αραβίδης πέρασε την μπάλα στον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι απο τον Μιχαηλίδη, όμως προτίμησε να πασάρει στον Σιαλμά που σε κενό τέρμα δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 1-0.

Όπως ήταν λογικό, οι "κυανέρυθροι" άφησαν χώρο στους γηπεδούχους με σκοπό να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 84ο λεπτό, ο Σιαλμάς έφυγε ταχύτατα μπροστά και με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον αμαρκάριστο Μαϊστόροβιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με πλασέ τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.
Συνέντευξη Τύπου
Εβαλντ Λίνεν: "Aξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία μας. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου και την κυκλοφορία της μπάλας".

Γκιγιέρμο Ογιος: "Σίγουρα αυτό που με πικραίνει είναι η ήττα, γιατί εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι επιθετικά και ελέγχαμε το παιχνίδι. Ημασταν καλοί, αλλά δεν είχαμε τύχη. Σήμερα δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο".
Όλα τα λεφτά...
- Θα θέλαμε εδώ να γράψουμε για την επιστροφή του Λάμπρου Χούτου στα ελληνικά γήπεδα, όμως ο Σιαλμάς, ο οποίος αντικατέστησε το νεοαποκτηθέντα επιθετικό των "κυανέρυθρων", πήρε την ομάδα στις πλάτες του και επισκίασε το ντεμπούτο του Χούτου.

-Ο Φανούρης Γουνδουλάκης, είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει, αν δεν αργούσε χαρακτηριστικά στη φάση του 84ου λεπτού. Ο δεξιός χαφ του Πανιωνίου, ήταν ο πιο φρέσκος από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου και μπορεί να θεωρηθεί ο κορυφαίος του αγώνα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
- Την αντισυναδελφική κίνηση του Λουτσιάνο στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ατρόμητου, έδειξε να μην έχει αίσθηση του fair play, όταν στο 69' ο Ταμπάσης προσπάθησε να πετάξει την μπάλα πλάγιο, καθώς είχε τραυματιστεί (μάλιστα βγήκε αλλαγή λίγο αργότερα) όμως ο Λουτσιάνο έτρεξε και πρόλαβε την μπάλα, ενώ στην συνέχεια προσπάθησε να σκοράρει... - Την ενέδρα που έστησαν κοντά στο γήπεδο του Περιστερίου, περίπου 100 άγνωστοι σε οπαδούς του Πανιωνίου, στους οποίους και επιτέθηκαν με ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Τραυματίας ένας οπαδός του Πανιωνίου, ο οποίος απομονώθηκε και χτυπήθηκε σκληρά. Η ομάδα που επιτέθηκε στους "κυανέρυθρους" οπαδούς , προκάλεσε ακόμα αρκετές υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.Τα συγκεκριμένα άτομα προκάλεσαν και αρκετές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Ταμπάσης, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Αραβίδης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Φερνάντεζ, Χούτος
Η 11άδα των γηπεδούχων Ατρόμητος
Μιχαηλίδης, Μαρίνος, Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Ρόβας, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Μερίνο, Σίριο, Κουτσοσπύρος
1' Έναρξη αγώνα
4' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος είναι εκείνος που έχει μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας μέχρι στιγμής κλείσει τον Πανιώνιο στο μισό του γηπέδου.
9' Σχόλιο
Τίποτα το αξιόλογο ακόμα στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο πάντως να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.
10' Σουτ Πανιώνιος Μάκος
Χούτος και Μάκος συνδυάζονται όμορφα έξω από την περιοχή του Μιχαηλίδη, το σουτ του αμυντικού μέσου του Πανιωνίου όμως, περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του κήπερ του Ατρόμητου
12' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Λουτσιάνο
14' Φάουλ Πανιώνιος Φερνάντεζ
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάριο Φερνάντεζ, η μπάλα περνάει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μιχαηλίδη
16' Δοκάρι Πανιώνιος Χούτος
Ο Γουνδουλάκης στην αντεπίθεση από δεξιά, βρίσκει με όμορφη παράλληλη μπαλιά τον Χούτο, ο οποίος με προβολή στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη
20' Φάουλ Πανιώνιος Φερνάντεζ
Ο Αργεντίνος μέσος του Πανιωνίου, εκτελεί ένα ακόμα φάουλ από αριστερά, όμως κανένας δεν μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας, με τον Μιχαηλίδη να μπλοκάρει εύκολα.
30' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και πιέζει ώστε να πετύχει τέρμα, πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου
34' Σουτ Ατρόμητος Μερίνο
Ο επιτελικός χαφ του Ατρόμητου, διανύει μερικά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια και ανάμεσα σε τρείς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο ο Ταμπάσης εξουδετερώνει χωρίς κόπο
40' Φάουλ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ο Βραζιλιάνος μέσος εκτελεί απευθείας φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, με τον Ταμπάση να μπλοκάρει χωρίς κάποιο πρόβλημα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Κεφαλιά Πανιώνιος Αραβίδης
Ο Κουτσόπουλος σεντράρει από αριστερά ο Αραβίδης πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.
53' Ευκαιρία Ατρόμητος Σίριο
Ο Λουτσιάνο μπαίνει από δεξιά στην περιοχή του Πανιωνίου και την κατάλληλη στιγμή σπάει την μπάλα στον επερχόμενο Σίριο, του οποίου το πλασέ όμως δεν βρίσκει στόχο.
55' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σιαλμάς παίρνει τη θέση του Χούτου
61' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
66' Γκολ Πανιώνιος Σιαλμάς
Ο Σιαλμάς βρίσκει στην αντεπίθεση τον Γουνδουλάκη, ο οποίος μπαίνει μόνος του στην περιοχή του Ατρομήτου απέναντι από τον Μιχαηλίδη και αφού πατά την μπάλα, την πασάρει στον επερχόμενο Σιαλμά, ο οποίος με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία ανοίγει το σκορ!
67' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κορακάκης
69' Σχόλιο
Μια σκηνή που δεν τιμά κανέναν έλαβε χώρα στο Περιστέρι. Ο Ταμπάσης τραυματίζεται αφού μπλοκάρει την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, προσπαθεί να πετάξει εκτός αγωνιστικού χώρου την μπάλα για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες, όμως ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου προλαβαίνει την μπάλα και προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον κήπερ των "κυανέρυθρων"
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κένινγκ παίρνει τη θέση του Ταμπάση
76' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μερίνο
81' Γκολ Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
Ο Σιαλμάς σε μία ακόμη αντεπίθεση βρίσκει με υπέροχη μπαλιά, τον Μαϊστόροβιτς, ο οποίος με πολύ όμορφο πλασέ νικάει τον Μιχαηλίδη για το 2-0.
84' Ευκαιρία Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Φερνάντεζ βγάζει τον Αραβίδη μόνο του απέναντι από τον Μιχαηλίδη, ο επιθετικός του Πανιωνίου, προτιμά από το να τελειώσει τη φάση μόνος του να πασάρει στον Γουνδουλάκη, ο οποίος όμως καθυστερεί να σουτάρει και η άμυνα του Ατρόμητου προλαβαίνει να διώξει σε κόρνερ
87' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Νικολάου παίρνει τη θέση του Κουτσόπουλου
88' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κριπιντίρης παίρνει τη θέση του Κουτσοσπύρου
90' Λήξη αγώνα





























TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ