STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Aπ. Καλαμαριάς 1-0

Παναθηναϊκός-Aπ. Καλαμαριάς 1-0
σαλπιγγιδης

Στο πρώτο παιχνίδι της επετειακής χρονιάς για τον εορτάζοντα Παναθηναϊκό, ο Σαλπιγγίδης λύτρωσε την ομάδα του (1-0) κόντρα στην Καλαμαριά

Μετά από το χαμένο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" πίεσαν στην επανάληψη και κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο στο 90’ λεπτό, χάρη σε μια αυστηρή απόφαση του κ. Γερμανάκου και για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στην ανατροπή του Καραγκούνη. Δοκάρι με τον Ιβανσιτς οι "πράσινοι" που μαζί με τον Καραγκούνη και τον σκόρερ Σαλπιγγίδη ήταν από τους κορυφαίους.
Κορυφαία στιγμή του ματς η είσοδος των δύο ομάδων με τον Παναθηναϊκό να φοράει την νέα καταπράσινη φανέλα του ενώ στα αξιοσημείωτα η συνεχιζόμενη κόντρα των οργανομένων με την διοίκηση που εκφράστηκε με συνθήματα, πανό σε ένα ματς γιορτής για τον σύλλογο του Παναθηναϊκού αλλά και την εκφραστική επίθεση εναντίον του κ. Αθανασόπουλου ο οποίος απάντησε με δηλώσεις.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σέριτς, Νίλσον, Σαριέγκι, Γκούμας, Μάτος, Γκονζάλες (46’ Τζιόλης), Καραγκούνης, Ρομέρο (46’ Ιβανσιτς), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (71' Ν' Ντόι).

Απόλλωνας Καλαμαριάς (Μ. Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Ζαπρόπουλος (45’ Καραμανλής), Σίκοφ, Καραλιόπουλος, Μπούσι, Μπρίτο, Ψιάνος (67’ Σαμουηλίδης), Βέλα Τζούνιορ.

Διαιτητής: Γερμανάκος Μ (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Γενναίος Χ. Παπαχαραλάμπους Κ. (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Αράπος Γ. (Σάμου)

Κίτρινες: - (Παναθηναϊκός) / Βέλα Τζούνιορ, Μπούσι, Καραλιόπουλος, Κόβατς (Καλαμαριά)
Με μια ματιά
Με τον Εκι Γκονζάλες να είναι το πρόσωπο του αγώνα στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από τις 20 Δεκεμβρίου του 2006, κόντρα συμπτωματικά στον ίδιο αντίπαλο (για το Κύπελλο), παρέταξε το «τριφύλλι» ο Ζοσέ Πεσέιρο.

Ο Εκι πήρε την θέση του Τζιόλη στο βασικό σχήμα και οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν σε σχήμα ρόμβου στην μεσαία γραμμή. Μάτος, Εκι και Ρομέρο, Καραγκούνης με τους Σαλπιγγίδη και Μάντζιο στην «γραμμή κρούσης».

Εκτός του Αργεντίνου μέσου για πρώτη φορά αγωνίστηκαν και οι Γκούμας Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας σε μια προσπάθεια του 47χρονου να δοκιμάσει το αμυντικό «δίδυμο» που θα παρατάξει στο «Καραϊσκάκη», λόγω της απουσίας του Νασίφ Μόρις στο Κόπα Αφρικα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάκης Κατσαβάκης προτίμησε να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή βάζοντας του Βέλα Τζούνιορ, Μπρίτο, Ψιάνο και Καραλιόπουλο που έδινε βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο Αλμπάν Μπούσι.

Η είσοδος των δύο ομάδων συνδιάστηκε με ένα θερμό χειροκρότημα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που είδαν την ολοπράσινη νέα επετειακή φανέλα του συλλόγου στα γενέθλιά των 100 χρόνων του που ξεκίνησαν από το ματς με τους «Πόντιους». Μια χρονιά σταθμός για το «τριφύλλι» και κάθε οπαδό του που περήφανα γιορτάζει έναν αιώνα ζωής.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν δύο σημαντικές ευκαιρίες και την εξέδρα να πανηγυρίζει σε επετειακούς ρυθμούς. Στο 3’ ο Σαλπιγγίδης στο πρώτο σουτ του αγώνα από καλή θέση είδε τον Κόβατς να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ του Ρομέρο ο Γκούμας πήδηξε πιο ψηλά από όλους αλλά και πάλι ο Σλοβάκος γκολκίπερ ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Το γιορτινό κλίμα και η αλλαγή ρόλων και προσώπων στον Παναθηναϊκό παρουσίαζε τους «πράσινους» χαλαρούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια οι «ροσονέρι» του Μάκη Κατσαβάκη να καταφέρνουν να διατηρούν μακρυά από την εστία του Κόβατς τους παίκτες του Πεσέιρο.

Μετά από είκοσι λεπτά χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 35’ για να δούμε ένα απειλητικό σουτ προς την εστία του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τον Μάτος, αλλά και πάλι ο Κοβατς ήταν σωστά τοποθετημένος.

Το πρώτο ανιαρό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους δύο προπονητές να βλέπουν δύο παίκτες τους να τραυματίζονται και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Αρχικά, ο Ζαπρόπουλος (45’) που αντικαταστάθηκε από τον Καραμανλή και στις καθυστερήσεις ο Ρομέρο, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν με δέκα αφού ο κ. Γερμανάκος σφύριξε την λήξη του αγώνα.

Στην επανάληψη ο κ. Πεσέιρο ξεκίνησε το ματς με τον Ιβανσιτς να αντικαθιστά τον τραυματία και αποχωρήσαντα Ρομέρο ενώ προτίμησε να αλλάξει και τον ανέτοιμο (όπως έδειξε σε φυσική κατάσταση) Εκι Γκονζάλες βάζοντας στην θέση του τον Αλέξανδρο Τζιόλη και επαναφέροντας το σύστημα 4-4-2.

Ο «ξανθομάλλης» Αυστριακός μέσος έκανε αισθητή την παρουσία του από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όταν στο 47’ μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Κόβατς, στην πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης.

Στο 52’ μετά από δυνατό σουτ του Καραγκούνη ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Απόλλωνα δεν μπλόκαρε την μπάλα αλλά όπως αιφνιδιάστηκε ο ίδιος έτσι και ο Γκούμας που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν έκανε σωστή ενέργεια και το πλασέ του σταμάτησε από τον Κόβατς.

Η πίεση των γηπεδούχων ολοένα και αυξάνονταν και πέντε λεπτά αργότερα (57’) μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιβανσιτς από πλεονεκτική θέση, η μπάλα κόντραρε στο «τείχος» των παικτών της Καλαμαριάς και ο Γκούμας με κεφαλιά λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι να μπει στα δίχτυα του Κόβατς.

Ο Ιβανσιτς και πάλι στο 59’ έγινε αποδέκτης μια ακόμα μεγάλης χαμένης ευκαιρίας για τους γηπεδούχους. Ο Νίλσον έκανε την σέντρα ο Σαλπιγγίδης άφησε την μπάλα να περάσει και ο Αυστριακός μέσος χωρίς να σκεφτεί πλάσαρε ψηλά αούτ.

Οι «πράσινοι» αναζητούσαν το γκολ σε κάθε φάση που δημιουργούσαν έτσι και στο 62’ με την σκυτάλη των χαμένων πήρε ο Μάντζιος που μέσα από την περιοχή πλάσαρε χωρίς δύναμη και ο Κόβατς μπλόκαρε και πάλι την μπάλα, συνεχίζοντας να είναι ο κορυφαίος παίκτης των «ροσονέρι».

Άλλη μια αναγκαστική αλλαγή στα πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού της Καλαμαριάς, αφού αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ψιάνο με τον Σαμουηλίδη.

Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 68’ όταν μετά από σέντρα του Μάτος ο Σαλπιγγίδης έκανε την κεφαλιά που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβατς.

Στις τελευταίες πινελιές προς την καλύτερη έκβαση του αγώνα, οι δύο τεχνικοί στο τελευταίο σχεδόν 20λεπτο (71’) έκαναν τις διορθωτικές κινήσεις τους τονίζοντας εκατέρωθεν την επίθεσή τους. Από την πλευρά των «πράσινων» ο Ν’ Ντόι πέρασε στην θέση του Μάντζιου και από την αντίπερα όχθη ο Ουέλιγκτον στην θέση του Μπούσι που αποδοκιμάστηκε για άλλη μια φορά από την εξέδρα.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των παικτών του Απόλλωνα Καλαμαριάς που προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να «ροκανίσουν» τον χρόνο, γεγονός που το πετύχαιναν στο ακέραιο. Την ίδια ώρα η πίεση για τους «πράσινους» είχε μεγαλώσει το άγχος και οι βεβιασμένες κινήσεις ήταν εμφανείς.

Στο 86’ μάλιστα στο πρώτο καλό σουτ προς την εστία του Μάλαρτζ από τον Καραλιόπουλο, ο Πολωνός γκολκίπερ στην προσπάθεια να αποκρούσει χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 87’ οι «πράσινοι» συνέχισαν να αστοχούν και σειρά είχε η αποτυχημένη σε στόχο κεφαλιά του Ν’ Ντόι μετά την σέντρα του Ιβανσιτς.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ενώ όλοι ήταν συμβιβασμένοι με την ισοπαλία ο Καραγκούνης είχε διαφορετική άποψη, όταν μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπρίτο. Ο κ. Γερμανάκος κοντά στην φάση έδειξε αμέσως το πέναλτι (διαμαρυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι) και ο Σαλπιγγίδης έστειλε με την εύστοχη εκτέλεσή του στα ουράνια τους συμπαίκτες του αλλά και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Συνέντευξη Τύπου
Μάκης Κατσαβάκης
“Απο την πλευρά που ήμουν έχω την αίσθηση οτι ήταν αυστηρό το πέναλτι. Ξέρουμε οτι ο φίλτατος Καραγκούνης έχει τάση να εκβιάζει νομίζω οτι ο Γερμανάκος, που είναι αξιόλογος διαιτητής, παρασύρθηκε. Η πικρία είναι γιατί την περασμένη σεζόν στο ίδιο λεπτό υπήρχε το γκρέμισμα στον Ουέλινγκτον αλλά εμείς δεν κερδίσαμε πέναλτι. Κάναμε καλή προσπάθεια παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαμε και δεν επιτρέψαμε να γίνουν κραυγαλέες ευκαιρίες.

Εύχομαι στον Παναθηναϊκό που συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής, καλές επιτυχίες, ακόμη μεγαλύτερες απο αυτές που έχει σημειώσει μέχρι τώρα. Έχουμε αντιμετωπίσει και τους τρεις πρωτοπόρους, θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα, αλλά θεωρώ οτι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο ισχυροί απο την περασμένη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς νέους παίκτες και ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο”.

Ζοσέ Πεσέϊρο
“Θεωρώ οτι ήταν δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ πολύ νωρίτερα. Στο β' ημίχρονο παίζαμε στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, όμως μας έλειψε το ένστικτο, η αποτελεσματικότητα και το καθαρό μυαλό. Θεωρώ οτι το 1-0 είναι φτωχό. Η ομάδα πίστεψε οτι θα μπορούσε να νικήσει μέχρι το τέλος.

Κάθε ομάδα επιλέγει το στυλ που θ' αγωνίζεται αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την πρόθεση των παικτών της Καλαμαριάς απο το πρώτο λεπτό να “κάψουν χρόνο” και να προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα σε κάθε ευκαιρία. Όποιος είδε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα είναι ενοχλημένος απο αυτά που έγιναν. Αυτά τα λέω για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο.

Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να σημειώνουμε γκολ στο πρώτο λεπτό, τότε δεν θα κάνουν καθυστερήσεις. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται σε κάθε αγώνα, ο μοναδικός τρόπος για να διορθώσουμε το πρόβλημα είναι μόνο μέσω των προπονήσεων και συγκεκριμένων ασκήσεων.

Η δική μου ομάδα δεν κάνει καθυστερήσεις, δεν μου αρέσει να πέφτουν κάτω οι παίκτες μου. Είναι αλήθεια πάντως οτι ένα γρήγορο γκολ θα είχε διευκολύνει τα πράγματα. Δέχομαι οτι οι αντίπαλοι θα έχουν το νου τους στην άμυνα, αλλά αυτό είναι διαφορετικό απο το να προσπαθούν απο το πρώτο λεπτό να καταστρέψουν το παιχνίδι.

Όπως έχω κριτικάρει την Καλαμαριά για τον χαμένο χρόνο, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες της γιατί μας δυσκόλεψαν αρκετά.

Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και με αυτούς θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και αυτός είναι δικός μου τομέας. Είμαστε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, παραμένουμε στο Κύπελλο Ελλάδος και συνεχίζουμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Πράγματα που θέλω να δουλέψω με τους παίκτες δεν μπορώ να τα πω σ' εσάς. Ευθύνη του προπονητή είναι να υπερασπίζεται πάντα τους παίκτες και απο εκεί και πέρα να ζητάμε το κάτι παραπάνω. Όσο βλέπω οτι έχουν την ίδια διάθεση δεν θ' αλλάξω απόψη.

Θεωρώ οτι οι βαθμοί δείχνουν την εικόνα μας στο πρωτάθλημα. Θα μου άρεσε να είμαστε πρώτοι, μπορεί και να το αξίζουμε, όμως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απο την βαθμολογία. Είμαστε στην τρίτη θέση και θέλουμε να είμαστε πρώτοι, αυτό μας δίνει κίνητρο να βοηθήσουμε την ομάδα που συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και πρέπει να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι πως θα βοηθήσουμε αυτή την ομάδα.

Πάντα υπάρχει ρίσκο όταν χρησιμοποιούμε έναν παίκτη απο τραυματισμό. Αυτή την στιγμή δεν περίμενα περισσότερα απο τον Γκονζάλες, άλλωστε είναι ειδική περίπτωση, όπως και ο Νίνης που έχει καιρό ν' αγωνιστεί. Θεωρώ οτι έπρεπε να ρισκάρω και το έκανα.

Εμείς θέλουμε τη νίκη με Ολυμπιακό, δεν είναι οριακό αλλά θέλουμε και πιστεύουμε οτι μπορούμε να νικήσουμε χωρίς ενδοιασμό και φόβο”.

Χρήστος Αθανασόπουλος

“Βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να πάρω τον λόγο σε μια τέτοια μέρα. Είδαμε σήμερα, σε μια μέρα ιδιαίτερης γιορτής, βρισιές,σχέδια μπλοκαρίσματος θυρών, ακούσαμε ακαδημίες να φοβούνται να μπουν στο γήπεδο και κάποιες άλλες ν' αναγκαζόμαστε να τις τοποθετήσουμε σε άλλες θύρες. Είδαμε να διακόπτεται ο αγώνας για ρίψη βεγγαλικών και να περνάνε απο την μια θύρα στην άλλη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Σε αυτά απάντησε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που είναι μεγάλος και δεν θα επιτρέψει νταβάδες και εκφραστές. Για την φραστική επίθεση που δέχθηκα νωρίτερα και ευτυχώς που σταμάτησαν στην φραστική επίθεση, θέλω να σας πω οτι δεν μάτωσα.

Αν νομίζουν οτι με προσωπικές απειλές και προσπάθειες διατάραξης της οικογενειακής μου ηρεμίας, αν τους πέρασε απο το μυαλό οτι θα φοβάμαι να προσεγγίσω το γήπεδο, χάσανε.

Μαζί μου ήταν και πρώην στέλεχος της ΚΑΕ και νυν διευθυντής εφημερίδας που είδε το γεγονός και θα επικαλεστώ και την δική του μαρτυρία. Ευχαριστούμε για την ζέστη και την αγάπη του κόσμου. Εμείς θα πολεμήσουμε για τον Παναθηναϊκό και σε όποιον αρέσει.

Ο Παναθηναϊκός εκτός απο 100 χρόνια παρελθόν, έχει και 100 χρόνια μέλλον. Δεν θα γίνει μαγαζάκι κανενός”.

Εκι Γκονζάλες: «Ένα χρόνο και κάτι μετά την επιστροφή μου νιώθω καλύτερα. Δουλεύω συνέχεια και μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα. Κάθε μέρα νιώθω και καλύτερα και σ’ αυτό με βοηθάνε όλοι στην ομάδα αλλά και η αγάπη που μου προσφέρει ο κόσμος. Τώρα έπαιξα ένα ημίχρονο και μπορώ ακόμα περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί και βέβαια να κερδίσει και φέτος στο Καραϊσκάκη όπως έκανε και πέρσι. Για τα 100 χρόνια θα ήθελα να πω πως είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θέλουμε τίτλους όπως οι οπαδοί μας. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο».

Γιώργος Καραγκούνης: «Προσπαθήσαμε πολύ σε ένα δύσκολο ματς όπως εξελίχθηκε. Αν δεν βάλεις από νωρίς ένα γκολ με τέτοιες ομάδες, το άγχος μεγαλώνει. Στην αρχή δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε καθώς φανήκαμε ιδιαίτερα χαλαροί αλλά στην επανάληψη πιέσαμε αρκετά. Αν βάζαμε γκολ νωρίτερα όλα θα ήταν πιο χαλαρά.

Είναι μια σημαντική χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα η επέτειος του συλλόγου και η παρουσίαση της νέαςν φανέλας δεν είναι μόνο τα κίνητρα για να έρχονται στο γήπεδο οι οπαδοί μας. Τους θέλουμε σε όλα τα ματς κοντά μας για να μας βοηθούν.

Το ματς στο Καραϊσκάκη είναι ένα ντέρμπι. Όλα είναι ανοικτά. Πλέον είμαστε προσηλωμένοι στο ματς αυτό, αν όπως αποδείχθηκε πέρσι τέτοια ματς δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση τίτλος. Ημαστε τρεις βαθμούς πίσω και πάμε για το «διπλό» να περάσουμε μπροστά.

Για τον Εκι Γκονζάλες παρόλο που είχε καιρό ν’ αγωνιστεί, σίγουρα η παρουσία του θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Για την φάση του πέναλτι έβαλα το σώμα μου μπροστά και μου έκλεισε το πεδίο προς την εστία, αφού έκοψα την μπάλα και φάνηκε να μου κάνει πέναλτι».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Θέλαμε τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο την κορυφή. Ηταν μια ξεχωριστή βραδιά. Χαρήκαμε στο τέλος αν και δυσκολευθήκαμε. Το ματς στο Καραϊσκάκη σίγουρα είναι σημαντικό τόσο για μας όσο και για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τελικός, αφού έχουμε ακόμα άλλα 15 ματς και πρέπει να τα πάρουμε όλα και αυτό το ματς είναι ένα από αυτά.

Το ματς Κυπέλλου είναι διαφορτετικό από το πρωτάθλημα αφού όποιος χάσει μένει εκτός θεσμού. Για τον Εκι, σίγουρα θα βοηθήσει και εμείς τον βοηθάμε. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης και καθημερινά γίνεται ολοένα καλύτερος».

Γιάννης Γκούμας: «Κάναμε σημαντικές ευκαιρίες αλλά σε ματς όπως αυτό με την Καλαμαριά αν δεν σκοράρεις νωρίς τα πράγματα δυσκολεύουν. Αγωνιστικά πιέσαμε κυρίως στην επανάληψη αλλά δεν είχαμε τύχη στην τελική προσπάθεια. Πάμε σε κάθε ματς για την νίκη έτσι θα κάνουμε και στο Καραϊσκάκη.

Είναι τιμή που συνέπεσε η χρονιά της επετείου για τα 100 χρόνια τώρα που θα πρέπει να συνδιαστεί και με την κατάκτηση ενός τίτλου. Για τον Εκι μπορώ να πω πως μετά την ταλαιπωρία του από τον τραυματισμό και την απουσία του μπορεί με τον χρόνο να επανέλθει όπως αρχικά ήταν».

Νίκος Παπαδόπουλος: «Υπήρξαν παράπονα από όλους μας στο τέλος. Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Μάλλον έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός για να μην χαλάσει η γιορτή του συλλόγου και σ’ αυτό συντέλεσε και ο κ. Γερμανάκος. Ημουν κοντά στην φάση και δεν νομίζω ότι έγινε παράβαση».

Δημήτρης Καραμανλής: «Ημουν μέσα στην περιοχή και φάνηκε να ανατρέπει τον Καραγκούνη ο συμπαίκτης μου. Το εκβίασε ο ίδιος και καλά έκανε για την ομάδα του. Σταθήκαμε καλά στο ματς αφού ο Παναθηναϊκός δεν μας απείλησε ιδιαίτερα. Ετσι όπως χάσαμε είμαστε στεναχωρημένοι αφού αδικούμαστε από την ήττα».

Μάριος Μαρινάκος: «Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να βρίσκομαι εδώ, κοντά στους Παναθηναϊκούς που γιορτάζουν τα 100 χρόνια του συλλόγου. Εύχομαι καλή επιτυχία, καλή πρόοδο και κυρίως όχι επεισόδια και άσχημες κουβέντες μέσα στο γήπεδο».

Γιώργος Βαρδινογιάννης: «Xαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσω το γηραιότερο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η ιστορία της ομάδας, η κληρονομιά που έχουμε. Καλές επιτυχίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Όλα τα λεφτά...
Σίγουρα η επετειακή φανέλα του Παναθηναϊκού, που ήταν καταπράσινη, απλή και με το τριφύλλι στην θέση της καρδιάς και στο σχήμα όπως στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του συλλόγου.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αντιπαράθεση των οργανωμένων οπαδών του συλλόγου με την διοίκηση. Σίγουρα από την μία έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εξέδρα με την στήριξή τους στον σύλλογο αλλά η «κόντρα» και τα συνθήματα κατά της διοίκησης στο συγκεκριμένο παιχνίδι (για την επέτειο του συλλόγου) θα μπορούσαν να έλειπαν.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Πρώτο σουτ του αγώνα απο τον Σαλπιγγίδη, στην σωστή θέση ο Κόβατς μπλόκαρε την μπάλα.
5' Σχόλιο
Ο Μάντζιος πέρασε ωραία από δεξιά, όμως ο Κόβατς μπλόκαρε τη μπάλα στη σέντρα-σουτ, που επιχείρησε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού.
7' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Γκούμας
Εκτέλεση κόρνερ απο τα δεξιά με τον Γκονζάλες, κεφαλιά του Γκούμα, η μπάλα στην αγκαλιά του Κόβατς.
8' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Μάντζιος και Καραγκούνης στην περιοχή απο τ' αριστερά, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θα κάνει αδύναμο σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κόβατς.
10' Σουτ Απόλλων Κ. : Μπούσι
Η Καλαμαριά έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, αλλά ο Μπούσι προσπάθησε να κάνει κάτι πολύ φιλόδοξο, καθώς το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω απο την εστία του Μάλαρτζ.
13' Σχόλιο
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πετούν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς καλύφθηκε απο καπνούς η εστία του Μάλαρτζ.
17' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Βέλα Τζούνιορ
18' Σχόλιο
Ο αγώνας δεν έχει γρήγορο ρυθμό, αλλά ο Παναθηναϊκός ελέγχει χωρίς να έχει κάνει μεγάλη ευκαιρία μέχρι τώρα...
23' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
Εκτέλεση φάουλ απο τα δεξιά με τον Καραγκούνη, κεφαλιά του Σαριέγκι, πάνω απο τα δοκάρια η μπάλα...
28' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Σαλπιγγίδης ακούμπησε με το πόδι την μπάλα, αλλά εκείνη πέρασε λίγο έξω απο το κάθετο δοκάρι του Κόβατς.
32' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Μπούσι
35' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάτος
Μακρινό σουτ του Μάτος, η μπάλα στην αγκαλιά του Κόβατς.
36' Σχόλιο
Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει... ξεσηκώσει το πλάνο του Κεχαγιά, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη.
36' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τα δεξιά, κεφαλιά του Μάντζιου μέσα απο την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει μακριά απο την εστία του Κόβατς.
37' Σχόλιο
Λάθος του Ψιάνου, ο Μάντζιος προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα, πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
40' Φάουλ Παναθηναϊκός : Μάτος
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτος, όμως το ευθύβολο σουτ του Βραζιλιάνου δεν έχει αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα καταλήγει άουτ.
45' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Καραμανλής στην θέση του Ζαπρόπουλου.
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 2'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Δυο αλλαγές απο τον Πεσέϊρο. Τζιόλης και Ίβανσιτς στις θέσεις των Γκονζάλες και Ρομέρο.
48' Δοκάρι Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ίβανσιτς απο τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς και πέρασε στην απέναντι πλευρά.
51' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
52' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Γκούμας
Διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης ελίχθηκε απο τ' αριστερά και έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχήε, ο Κόβατς έδιωξε με ωραία επέμβαση, ο Γκούμας πήρε το... ριμπάουντ αλλά έκανε αδύναμο πλασέ και ο Σλοβάκος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.
54' Σουτ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Σουτ του Τζιόλη απο το ύψος της περιοχής, ο Κόβατς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
57' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Γκούμας
Εκτέλεση φάουλ του Ίβανσιτς απο τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στα σώματα και πήγε προς τ' αριστερά, όπου ο Γκούμας έκανε κεφαλιά στην απέναντι γωνία, αλλά εκείνη πέρασε λίγο έξω απο το κάθετο δοκάρι του Κόβατς.
59' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Σέντρα του Νίλσον απο τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Ίβανσιτς που έκανε σουτ στην κίνηση άλλα έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Κόβατς.
62' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Γύρισμα του Ίβανσιτς απο τ' αριστερά στην περιοχή, ο Σαλπιγγίδης άφησε για τον Μάντζιο που έκανε σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε πλάγια απο την εστία του Κόβατς.
65' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Γαλανόπουλος
67' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Σαμουηλίδης στην θέση του Ψιάνου.
69' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Μάτος απο δεξιά, κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, η μπάλα στην αγκαλιά του Κόβατς.
70' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός πιέζει ασφυκτικά, αλλά όλες οι προσπάθειες καταλήγουν πάνω στον Κόβατς. Πάμε γι' άλλο ένα θρίλερ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
71' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Ουέλινγκτον στην θέση του Μπούσι.
71' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ν'Ντόι στην θέση του Μάντζιου.
80' Σχόλιο
Ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού χωρίς να έρχεται το γκολ μέχρι τώρα...
82' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Καραλιόπουλος
86' Σουτ Απόλλων Κ. : Καραλιόπουλος
Η Καλαμαριά στην αντεπίθεση, ο Καραλιόπουλος έκανε μακρινό διαγώνιο σουτ απο τα δεξιά, ο Μάλαρτζ με δυσκολία έπεσε στην γωνία και παραχώρησε κόρνερ.
88' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Σέντρα του Ίβανσιτς απο τ' αριστερά, δύσκολη κεφαλιά του Ν'Ντόι, η μπάλα καταλήγει άουτ.
91' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Ο Καραγκούνης προσποιείται στην περιοχή, ο Μπρίτο πάει άτσαλα να τον μαρκάρει και τον ρίχνει στο έδαφος, με τον Γερμανάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
92' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Κόβατς
93' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης σημαδεύει σωστά και... 1-0!!!
95' Λήξη αγώνα

















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ