ΑΕΛ

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0
Χριστοδουλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της Λάρισας και να επικρατήσει 1-0 με γκολ του Χριστοδουλόπουλου

Υπό... "πολικές" συνθήκες διεξήχθη η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Λάρισας στην "Τούμπα" με τους οπαδούς του "δικεφάλου του Βορρά" να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το "αντίο" του Ζήση Βρύζα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε με νίκη της ομάδας του με το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι ο χρυσός σκόρερ στο 15ο λεπτό.
Η Λάρισα από την πλευρά της εμφανίστηκε κατώτερη των απαιτήσεων και με την ήττα της αυτή έχασε το αήττητο που διατηρούσε εδώ και οκτώ αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσερ, Μπαλάφας, Μπαιάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος (82' Βρύζας), Γεωργιάδης, Σάλμον (88' Ορφανός), Λάκης (90+ Ηλιάδης)

Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βενετίδης (90+ Ιγκλέσιας), Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Κυριακίδης (59' Κόζλει), Φωτάκης, Καλαντζής (77' Μπαχράμης), Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο, Κώτσιος

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Χαραλάμπους, Μπαϊάνο - Μπακαγιόκο

Κόκκινη: Φωτάκης (72΄)

Με μια ματιά
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα το 4-3-3. με το Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί της άκρο επέστρεψε ο Σνάουτσνερ ενώ το αριστερό κάλυψε ο Χαραλάμπους με τους Κνολ και Μελίσση να δίνουν το "παρών" στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαϊάνο και Μπαλάφας με το Χριστοδουλόπουλο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και πίσω από τους τρεις επιθετικούς. Όσο για την επίθεση την τριπλέτα συμπλήρωσαν οι Λάκης στα δεξιά, Γεωργιάδης στα αριστερά και στην κορυφή ο Σάλμον.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης κατέβασε τη Λάρισα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ. Η αμυντική τετράδα απαρτιζότανε από τους Γκαλίτσιο, Νταμπίζα, Κώτσιο και Βενετιδη. Στα χαφ οι Αλεξάνδρου, Κυριακίδης, Φωτάκης και Σαρμιέντο με επιθετικές αιχμές τους Μπακαγιόκο και Καλαντζή.

Οι δύο ομάδες μπήκαν σχετικά μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το πρώτο δεκάλεπτο να μην κρύβει συγκινήσεις αλλά ούτε σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο Φωτάκης στο 13' απείλησε για πρώτη φορά στον αγώνα την εστία του Φερνάντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Πορτογάλου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15 λεπτό της αναμέτρησης ο Χριστοδουλόπουλος με προσωπική ενέργεια έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος στην άμυνα της Λάρισας από τον Κώτσιο, απέφυγε τον Κοτσόλη και με ψυχραιμία πλάσαρε στην κενή εστία.

Στη συνέχεια και με κεκτημένη ταχύτητα από το γκολ του Χριστοδουλόπουλου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Σάλμον με εξαιρετική ενέργεια από το κέντρο απέφυγε σαν σταματημένους τους αμυντικούς της Λάρισας και λίγο πριν επιχειρήσει το σουτ, ο αμυντικός της Λάρισας σταματά τον επιθετικό από τη Νότιο Αφρική με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Η Λάρισα στο 23' προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου με τον Μπακαγιόκο ο οποίος με ωραίά τρίπλα απέφυγε τον Μελίσση και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με το Φερνάντες όμως να παρακολουθεί την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε με την επόμενη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 31 λεπτό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο, που σημάδεψε το δεξί παραθυράκι της εστίας του Κοτσόλη ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση εξουδετέρωσε τον κίνδυνο απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Λίγο πριν τη λήξη ενός μέτριου πρώτου 45λέπτου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία ευκαιρία. Στο 40' ο Φωτάκης δοκίμασε δυνατό διαγώνιο σουτ με το Φερνάντες να πέφτει σωστά και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις το αριστερό σουτ του Σάλμον πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κοτσόλη.

Η Λάρισα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με καλή επιθετική ανάπτυξη στο 47 λεπτό ο Σαρμιέντο, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δοκίμασε το σουτ με το Φερνάντες όμως να μπλοκάρει με ευκολία.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 51' έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με την κεφαλιά του Γεωργιάδη να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Κοτσόλη, που βρισκότανε για μία ακόμη φορά σε ετοιμότητα, ενώ στο 53΄ ο Λάκης από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΛ. Στο 59 λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπαϊανο βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας της Λάρισας αλλά η κεφαλιά του κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.

Στη συνέχεια και περίπου μέχρι το 80ο λεπτό η ποιότητα και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσαν με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε σκληρά μαρκαρίσματα και λανθασμένες επιλογές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Φωτάκης στο 72ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Χριστοδουλόπουλο, στερώντας με αυτό τον τρόπο από τους "βυσσινί" τις όποιες ελπίδες τους για ισοφάριση.

Στο 82ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παραχώρησε τη θέση του στο Ζήση Βρύζα, στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλου του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου της "Τούμπας". Ο Βρύζας συμπλήρωσε 269 συμμετοχές στην Α Εθνική και τη Super League έχοντας χριστεί σκόρερ 48 φορές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ντεμπούτο του Ζήση Βρύζα στην τότε Α Εθνική το είχε πραγματοποιήσει απέναντι στη Λάρισα με τη φανέλα της Ξάνθης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χωρίς όμως να έχει σωστές επιλογές όταν οι παίκτες έφταναν έξω από τα καρέ του Κοτσόλη.

Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος: "H αγωνιστικότητα στον αγώνα ήταν πολύ μεγάλη και από τις δύο ομάδες, γι΄ αυτό και το παιχνίδι ήταν πολύ καλό από άποψη έντασης και αγωνιστικότητας. Θεωρώ ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη, παρά την έντονη προσπάθεια της Λάρισας για να ισοφαρίσει. Εμείς είχαμε τις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε και γι' αυτό πιστεύω ότι αξίζαμε τους τρεις βαθμούς.

Αφιερώνω προσωπικά αυτήν τη νίκη στον Ζήση Βρύζα, ο οποίος σήμερα έβαλε ένα τέρμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και αρχίζει μία νέα. Εγώ του εύχομαι να είναι η πορεία του το ίδιο επιτυχημένη και γεμάτη χαρές.

Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης, όταν η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, δεν είχαμε τη διαύγεια που έπρεπε. Βιαζόμασταν στις τελικές μας προσπάθειες και δεν καταφέραμε έτσι να δώσουμε νωρίτερα ένα οριστικό τέλος.

Στις προπονήσεις καθημερινά προσπαθούμε να δουλεύουμε πολύ πάνω στο πώς να τελειώνουμε επιτυχώς τις φάσεις που δημιουργούμε. Αποδίδω το ότι δεν σκοράραμε ένα δεύτερο γκολ μόνο στο άγχος.Οι παίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια για τη σημερινή νίκη. Απέχουμε ακόμα αρκετά από αυτό που θέλω εγώ, ωστόσο είναι φανερή η βελτίωσή μας σε πολλούς τομείς.

Η δουλειά στις προπονήσεις φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε στο μέλλον να γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί. Πλέον έχουμε 4 επιθετικούς μετά την αποχώρηση του Βρύζα και πιστεύω ότι έχουμε λύσεις για να καλύψουμε το κενό του Ζήση Βρύζα"







.

Γιώργος Δώνης: "Δεν μας αξίζει η βαθμολογική θέση που έχουμε γιατί θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, να εξακολουθήσουμε να παίζουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και να αποκτήσουμε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι στα χαρτιά το πρόγραμμά μας είναι ευνοϊκό από τη στιγμή που έχουμε εννιά αγώνες στην έδρα μας.

Αν αναλύσει κανείς το παιχνίδι της Λάρισας θα διαπιστώσει ότι διαθέτουμε ποιοτική ομάδα. Δεν φτάνει όμως η ποιότητα. Στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία κι εμείς δεν την έχουμε. Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας.

Πιστεύω ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, επαναλαμβάνω όμως ότι στο τέλος της σεζόν, κανείς δεν θα θυμάται αν η Λάρισα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο"



.

Σε ερώτηση για τα σενάρια περί μεταγραφής του Γκαλίτσιου υποστήριξε ότι: "Είναι καλός και εξελίξιμος παίκτης, αλλά υπάρχει και μια τιμή. Προς το παρόν λοιπόν παραμένει στην ομάδα, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με κάποια ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει".

Κι αφού αρνήθηκε να καταθέσει σχόλιο για τα διαιτητικά σφάλματα που συνεχίστηκαν κι αυτή την αγωνιστική σε ερώτηση σχετικά με τις σκέψεις που υπάρχουν στην Λάρισα για ενίσχυση της ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου απάντησε πως: "Έχουμε κάποια σχέδια για ενίσχυση κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα προσδοκώντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας μας".

Όλα τα λεφτά...
Η καταπληκτική εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και το δυναμικό "παρών" των οπαδών που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και υποστήριξαν με πάθος την ομάδα τους. Επίσης η αποθέωση του Βρύζα στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την "αναιμική" εμφάνιση της Λάρισας...

To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον, Λάκης

Λάρισα (Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Κυριακίδης, Φωτάκης, Καλαντζής, Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο, Κώτσιος

1' Έναρξη αγώνα
13' Σουτ Λάρισα : Φωτάκης
Εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Φερνάντες
15' Γκολ ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Λάθος του Κώτσιου στο χώρο της άμυνας, η μπάλα φτάνει στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος αποφεύγει τον Κοτσόλη και πλασάρει εύστοχα στην κενή εστία
31' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεί φάουλ, η μπάλα κινείται προς το δεξί "παραθυράκι" του Κοτσόλη, όμως ο τερματοφύλακας της Λάρισας εκτινάσσεται εντυπωσιακά και διώχνει σε κόρνερ
45' Σουτ ΠΑΟΚ : Σάλμον
Σουτ του Σάλμον έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
Κεφαλιά του Γεωργιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής, εντυπωσιακή εκτίναξη του Κοτσόλη, που διώχνει σε κόρνερ
59' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Μπαϊάνο από τα αριστερά, κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου από κοντινή απόσταση, η μπάλα καταλήγει άουτ, δίπλα από τα δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη
59' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κόζλεϊ στη θέση του Κυριακίδη
70' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Χαραλάμπους
72' Κόκκινη κάρτα Λάρισα : Φωτάκης
Απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Φωτάκη, ο οποίος έκανε πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο
74' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Μπακαγιόκο
78' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπαχράμης στη θέση του Καλαντζή
82' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βρύζας στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
88' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Μπαϊάνο
89' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ορφανός στη θέση του Σάλμον
92' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ιγκλέσιας στη θέση του Βενετίδη
93' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ηλιάδης στη θέση του Λάκη
94' Λήξη αγώνα

























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ