ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος κύκλος των υποψήφιων εξτρέμ

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος κύκλος των υποψήφιων εξτρέμ

Τουλάχιστον 17 είναι οι εξτρέμ που έχουν απασχολήσει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα. Το Sport24.gr καταγράφει όλες τις περιπτώσεις και αναλύει την καθεμιά ξεχωριστά.

Τα μεταγραφικά σίριαλ στα οποία εμπλέκεται το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δίνουν και παίρνουν. Ιδίως οι περιπτώσεις των εξτρέμ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδέχονται η μία την άλλη. Τέλη Μαΐου και έχουν ήδη γραφτεί τουλάχιστον 17 ακραίοι επιθετικοί για τους "ερυθρόλευκους"!

Ασφαλώς και η διακοπή των αγώνων λόγω κορονοϊού οδήγησε προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά είναι και δεδομένο πως ο Ολυμπιακός αναζητά εξτρέμ για τη σεζόν 2020-2021. Και κατά τα φαινόμενα όχι μόνο έναν, αλλά δύο.

Το Sport24.gr καταγράφει τις 17 περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναλύει καθεμιά ξεχωριστά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η... μπίλια θα κάτσει σε κάποιον από αυτούς.

ΚΕΒΙΝ ΜΠΟΥΑ

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής της Βασιλείας μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Ύστερα από μια τετραετία στην ελβετική ομάδα, είναι έτοιμος να μεταπηδήσει για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του και να παίξει σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Εδώ και πολλές μέρες η περίπτωσή του διατηρείται στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ.

Basel's Kevin Bua, top, challenges for the ball with Manchester City's Yaya Toure during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Basel at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, March 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Basel's Kevin Bua, top, challenges for the ball with Manchester City's Yaya Toure during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Basel at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, March 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο πατέρας του και εκπρόσωπός του, Άνχελ, εξακολουθεί να υποστηρίζει: " Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα με καμία ομάδα".

ΓΙΟΑΝ ΚΟΥΡ

Ο 30χρονος Γάλλος παίζει στη Μπρεστ την τελευταία διετία, από την οποία μένει ελεύθερος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, η περίπτωσή του εξετάστηκε σοβαρά από τον Ολυμπιακό, αλλά ο μάνατζέρ του υποστηρίζει ότι ουδείς από το λιμάνι τον έχει ενοχλήσει για τον πελάτη του. Καλή χρονιά στο Σαμπιονά που διεκόπη, με 23 συμμετοχές, τρία γκολ και επτά ασίστ.

ΑΣΡΑΦ ΜΠΕΝΣΑΡΚΙ

Ο 25χρονος Μαροκινός (κεντρική φωτ.) έχει συμβόλαιο με τη Ζάμαλεκ μέχρι το 2022. Έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, αλλά και σε ομάδες της Τουρκίας. Αν οι "ερυθρόλευκοι" θελήσουν να τον αποκτήσουν, θα πρέπει να τον αγοράσουν από την ομάδα της Αιγύπτου. Ο βοηθός προπονητή της εθνικής Μαρόκο, Μουσταφά Χατζί, είχε προτείνει στον Μπενσαρκί μέσω του Sport24.gr να αφήσει το αιγυπτιακό πρωτάθλημα και γιατί όχι να πάει στην Ελλάδα και τους "ερυθρόλευκους".

ΝΤΑΒΙΝΤΣΟΝ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ντάβιντσον απασχολεί το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον 29χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ που παίζει στη Γκιμαράες από το 2018 και έχει συμβόλαιο μαζί της έως το 2022. Ο Πέδρο Μαρτίννς φέρεται να έχει πολύ καλή άποψη για τον Νοτιοαμερικανό, ο οποίος έχει κάνει γεμάτη σεζόν: 37 συμμετοχές, 10 γκολ, 11 ασίστ). Η συγκεκριμένη πορτογαλική ομάδα αρέσκεται βέβαια να πουλάει ακριβά τους παίκτες της.

ΟΥΙΛΣΟΝ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ

Γεννημένος στην Πορτογαλία με καταγωγή από την Ανγκόλα, ο Ουίλσον Εντουάρντο παίζει στη Μπράγκα από το 2015. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να του δώσει τα χρήματα που θέλει (φέρεται να υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ).

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος κύκλος των υποψήφιων εξτρέμ

Στα 30 του χρόνια αναζητά ένα μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του.

ΣΙΝΑΝ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣ

Στις 6 Μαΐου οι Τούρκοι υποστήριξαν πως ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει τον εξτρέμ Σινάν Γκιουμούς, ο οποίος αγωνίζεται στην Αντάλιασπορ ως δανεικός από τη Τζένοα. Μίλησαν μάλιστα για ραντεβού της ιταλικής ομάδας με τους "ερυθρόλευκους". Ο 25χρονος Τούρκος που γεννήθηκε στη Γερμανία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 στην ομάδα της Γένοβας. Στο 24ο Ευαγγέλιο είχατε διαβάσει πως το μανατζερικό του γραφείο προσάθεί να φτιάξει ένα τέτοιο μεταγραφικό προφίλ στον Γκιουμούς, που θα βοηθήσει για να απαλλαγεί η Τζένοα από το συμβολαιό του.

ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Ο 32χρονος διεθνής Χιλιανός ήταν από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν για τον Ολυμπιακό. Μένει ελεύθερος από την Αλάνιασπορ ύστερα από μια τριετία. Έχει κάνει φέτος 28 συμμετοχές, έχει σημειώσει δέκα γκολ και έχει μοιράσει έξι ασίστ.

Chile's Junior Fernandes eyes the ball during a training session in Sao Paulo, Brazil, Friday, July 5, 2019. The two-time defending champs will will play the third-place Copa America match against Argentina on Saturday in Sao Paulo.  (AP Photo/Nelson Antoine)
Chile's Junior Fernandes eyes the ball during a training session in Sao Paulo, Brazil, Friday, July 5, 2019. The two-time defending champs will will play the third-place Copa America match against Argentina on Saturday in Sao Paulo. (AP Photo/Nelson Antoine) AP

Ούτε ο ίδιος ούτε ο εκπρόσωπός του θέλησαν να σχολιάσουν τις φήμες που τους συνδέουν με τους "ερυθρόλευκους".

ΠΡΖΕΜΙΣΛΑΒ ΠΛΑΣΕΤΑ

Τόσο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όσο και προ ημερών, ο 22χρονος Πρζέμισλαβ Πλασέτα κυκλοφόρησε στα "ερυθρόλευκα" ρεπορτάζ. Οι Πολωνοί έκαναν λόγο μέχρι και για πρόταση ενός εκατομμυρίου ευρώ από τους "ερυθρόλευκους" για την αγορά του. Ο πρόεδρος της Σλασκ Βρότσλαβ, της ομάδας στην οποία ανήκει δηλαδή ο Πολωνός, είχε δηλώσει στο Sport24.gr: "Δεν έχω καμία ενημέρωση για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, είτε επίσημο, είτε ανεπίσημο. Διάβασα για τον Ολυμπιακό μόνο από τα media. Δεν μου έχει πει κανείς τίποτα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού". To συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2022.

ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ

Πριν από μια εβδομάδα ο Αμρ Ουάρντα δήλωσε σε instagram live ιστοσελίδας της χώρας του: "Έχω πρόταση από μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός θέλει να με αποκτήσει. Εγώ όμως θέλω να παίξω εκτός Ελλάδας, πέντε χρόνια είναι αρκετά". Ο Αιγύπτιος μόλις που είχε φύγει από την ΑΕΛ, έχοντας συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020. Ο εκπρόσωπος του διεθνούς εξτρέμ είχε δηλώσει άγνοια περί πρότασης των "ερυθρόλευκων".

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Η πορεία του Κέβιν Μιραλάς τα τελευταία χρόνια είναι πτωτική. Ο Βέλγος που λατρεύτηκε στον Ολυμπιακό, αποχώρησε από την Αντβέρπ της χώρας του και ψάχνει ομάδα. Πρόσφατα υπήρξε σενάριο περί επιστροφής του στο λιμάνι, αλλά εκτιμάται πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα ασχοληθούν εκ νέου με τον 33χρονο, που έχει ήδη γράψει δύο θητείες στους Πειραιώτες.

ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Οι Πορτογάλοι ανέφεραν στα τέλη Απριλίου ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Σέρβο εξτρέμ της Μπενφίκα, Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την πορτογαλική ομάδα, η οποία είναι διατεθειμένη να τον αφήσει ακόμα και ελεύθερο. Σύμφωνα με τη Record ο ποδοσφαιριστής είχε μάλιστα αρνηθεί πρόταση των "ερυθρόλευκων". Το συμβόλαιο του 23χρονου τελειώνει το 2021, ενώ σημειώνεται πως η περίπτωσή του είχε απασχολήσει ξανά τον Ιανουάριο.

ΛΙΣΑΝΤΡΟ ΣΕΜΕΔΟ

Μια από τις πιο πολυπαιγμένες περιπτώσεις για τον Ολυμπιακό. Η φετινή του χρονιά με τον ΟΦΗ κέντρισε το ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων". Ο πρόεδρος της Φορτούνα Σιτάρντ δήλωσε πρόσφατα: "Είχαμε αρκετές επαφές με τον Ολυμπιακό. Ο Σεμέντο είναι πολύ καλός παίκτης και ελπίζω σε κάτι καλό για τον ίδιο, αλλά και εμάς".

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος κύκλος των υποψήφιων εξτρέμ

Ο 23χρονος έχει συμβόλαιο στην ολλανδική ομάδα μέχρι το 2022 αλλά δεν θέλει να μείνει. Στον ΟΦΗ έπαιξε φέτος δανεικός και η οψιόν αγοράς που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ είναι ασφαλώς απαγορευτική για την ομάδα της Κρήτης.

ΝΤΙΟΓΚΟ ΓΚΟΝΣΑΛΒΕΣ

Ο 23χρονος Πορτογάλος αγωνίστηκε φέτος δανεικός από τη Μπενφίκα στη Φαμαλικάο. Έχει συμβόλαιο στους "αετούς" μέχρι το 2022, με μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες. Μετρά 25 συμμετοχές αυτή τη σεζόν, με τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι 1,6 εκατ. ευρώ. Για ένα εξάμηνο πέρασε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΧΕΝΡΙ ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Ο 22χρονος Νιγηριανός ανήκει στη Μονακό μέχρι το 2024 και φέτος είχε δοθεί δανεικός στη Γαλατασαράι. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι 8 εκατ. ευρώ και φέτος με την ομάδα της Τουρκίας έκανε 13 συμμετοχές, με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Ο μάνατζέρ του δηλώνει άγνοια για Ολυμπιακό, το ίδιο και η Μονακό. Στο 24ο Ευαγγέλιο διαβάσατε για τον Αφρικανό, για τον οποίο όπως σημειώνεται είναι ακόμη πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι για την επόμενη ομάδα του.

ΖΟΤΑ

Ένα ακόμη σενάριο από την Πορτογαλία, ένας ακόμη παίκτης της Μπενφίκα που ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Η Record είχε γράψει στο φύλλο της Τρίτης (28/4) ότι ο 21χρονος Ζότα, που αγωνίζεται ως επί το πλείστον ως δεξιός εξτρέμ, απασχολεί την ελληνική ομάδα.

Benfica's Jota fights for the ball against Leipzig's Konrad Laimer during the Champions League group G soccer match between Benfica and Leipzig at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Jota fights for the ball against Leipzig's Konrad Laimer during the Champions League group G soccer match between Benfica and Leipzig at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, η αξία του φτάνει 9 εκατ. ευρώ και φέτος έχει κάνει 19 συμμετοχές, με δύο γκολ και τρεις ασίστ. Δύσκολη περίπτωση για τους "ερυθρόλευκους".

ΓΚΑΣΤΟΝ ΣΙΡΙΝΟ

Ο 29χρονος Ουρουγουανός παίζει στους Μαμελόντι Σάνταουνς της Νοτίου Αφρικής και φέρεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Έχει ύψος 1.66, εκτός από εξτρέμ παίζει και στην κορυφή, έχει σημειώσει φέτος έντεκα γκολ σε 32 συμμετοχές. Έχει περάσει παλαιότερα από Σαν Φελίπε (Χιλή), Σαν Λουίς (Χιλή) και Μπολίβαρ (Βολιβία).

ΜΑΤΕΟ ΤΡΑΜΟΝΙ

Ο 19χρονος αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Αζαξιό. Εχει συνολικά 39 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ σε Ligue 2 και Λιγκ Καπ Γαλλίας με την ομάδα της Κορσικής την τελευταία 2ετία. Οι Γάλλοι υποστήριζαν πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τον αποκτήσει. Δεδομένα βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ