24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Η "κομπίνα" με τον Σινάν Γκιουμούς

Schalke's Matija Nastasic, left, and Galatasaray's Sinan Gumus, center, and Schalke's Salif Sane, right, challenge for the ball during the Champions League group D soccer match between FC Schalke 04 and Galatasaray Istanbul in Gelsenkirchen, Germany, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's Matija Nastasic, left, and Galatasaray's Sinan Gumus, center, and Schalke's Salif Sane, right, challenge for the ball during the Champions League group D soccer match between FC Schalke 04 and Galatasaray Istanbul in Gelsenkirchen, Germany, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Οι Τούρκοι γραφουν πως ο Σινάν Γκιουμούς απασχολεί Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε και το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τρελο παρασκήνιο: ο τσακωμός των δύο γιων του προέδρου της Τζένοα και μια ιταλική ιστορία με ατζέντηδες, μιζες και διαπλοκή.

Τι κι αν στις περισσότερες χώρες λόγω του Covid-19 τα πρωταθλήματα βρίσκονται ακόμη στον αέρα για το αν και πότε θα ξεκινήσουν ξανά για να ολοκληρωθούν. Κάτι ασφαλώς που διατηρεί σε πλήρη ρευστότητα και τους όποιους προγραμματισμούς για την επόμενη σεζόν. Αυτά όμως, δεν εμποδίζουν τους ατζέντηδες από την μία και τα τμήματα σκάουτινγκ πολλών ομάδων από την άλλη, να έχουν πιάσει ήδη δουλειά. Άλλωστε μιλάμε για... Μάϊο μήνα

Τι λένε, λοιπόν, πανευρωπαϊκά οι πιάτσες ατζέντηδων και σκάουτς, στις οποίες εδώ και χρόνια η στήλη ειδικεύεται; Πως o κόσμος του ποδοσφαίρου έχει μπει (για τα καλά) πάλι στην φάση που οι μάνατζερς προτείνουν συνεχώς παίκτες στις ομάδες. Με φυσικό επακόλουθο να γράφονται πολλά ονόματα, σενάρια υπαρκτά αλλά και... φίδια στα ΜΜΕ.

Για παράδειγμα, στην γειτονική Τουρκία, σχεδόν καθημερινά πλέον υπάρχουν δημοσιεύματα που εμπλέκουν άμεσα ή έμμεσα Σουπερλιγκάτες ομάδες και παίκτες. Ανάλογα με την περίπτωση βέβαια. Πολύ συχνά μάλιστα, την τελευταία τριετία, όταν κάποιος παίκτης θα παίζει μεταγραφικά για μια απο τις τρεις μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης, "κολλάνε" και τον Ολυμπιακό! Τα παραδείγματα πάρα πολλά και το πιο πρόσφατο έχει πρωταγωνιστή τον Σινάν Γκιουμούς, τον οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους διεκδικούν Φενέρ και Ολυμπιακός !

Πάμε πρώτα να γνωρίσουμε το παλικάρι: γεννημένος στην Γερμανία πριν απο 26 χρόνια απο Τούρκους μεταναστάτες γονείς, στα 17 του βρέθηκε στην Στουτγκάρδη και στα 20 του στην Γαλατασαράι. Τότε που η χρηματιστηριακή του αξία έκανε limit up στα 4 εκατομμύρια ευρώ (σήμερα πάντως έχει πέσει στις 950.000).

Εποχή που ο Σινάν Γκιουμούς ήταν διεθνής και με την U21 της Γερμανίας, βγάζοντας την φήμη του σπουδαίου ταλέντου. Αριστεροπόδαρος αλλά παίζοντας κυρίως δεξιός εξτρέμ, πέρασε μια πενταετία στην "Τσιμπ μπομ" και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε ως ελεύθερος στην Τζένοα, αποτελώντας την αιτία για να παρεξηγηθούν (σε βαθμό να μην πάει ο ένας στον γάμο του άλλου), τα δυο αδέρφια-γιοί του ιδιοκτήτη, Ενρίκο Πρετσιόζι, ο Ματέο με τον Φαμπρίτσιο! Εδώ έχει τρομερό παρασκηνιακό... ψητό η ιστορία και θα επανέλθουμε.

Τον Σινάν (στην Τουρκία σχεδόν όλους τους αναφέρουν με τα μικρά τους) η Τζένοα τον έκλεισε Μάϊο αλλά ήθελε να τον διώξει από τον Αύγουστο και τελικά μετά από μόλις τρεις ευκαιρίες που πήρε τον... ξαπόστειλαν, τον περασμένο Γενάρη, δανεικό στην Τουρκία. Με την φανέλα της Αντάλιασπορ ο Σινάν κατέγραψε συνολικά εννέα συμμετοχές (οι επτά στο πρωτάθλημα, με τρία γκολ και μια ασίστ).

Το συμβολαιό του με την ιταλική ομάδα λήγει τον Ιούνιο του 2022 αλλά στην Τζένοα θέλουν να τον ξεφορτωθούν απο αυτό το καλοκαίρι και έτσι προτείνεται δεξιά κι αριστερα. Προφανώς και στον Ολυμπιακό...

Tι συνέβη όμως, με τον Σινάν και την Τζένοα; Ο Τουρκογερμανός εξτρεμ αποτέλεσε μεταγραφή του μικρού αδερφού, Φαμπρίτσιο Πρετσιόζι. Στην οποία αντέδρασε όμως, ο μεγάλος, Ματέο και κάποια στιγμή (μετά από τα πρώτα καλοκαιρινά φιλικά, στην προετοιμασία) έπεισε και τον πατέρα του πως είχε δίκιο αλλά πλέον ήταν... αργά αφού είχε υπογράψει για τρία χρόνια με μεσό όρο ετήσιες καθαρές αποδοχές 800 χιλιάρικα, signing fee 500 χιλιάρικα κι άλλα τόσα σε προμήθειες και διαμεσολαβητές. Μόνο που αρκετά χρήματα απο την τελευταία 500άρα φέρεται να πήγαν και στην... τσέπη του Ματέο Πρετσιόζι, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ιταλικό αστικό μύθο.

Τα αδέρφια Πρετσιόζι... βοηθάνε τον πατέρα τους στην διαχείριση της Τζένοα αλλά συγχρόνως και οι δυο έχουν συνεργασία με διαφορετικούς Ιταλούς ατζέντηδες, Ο Ματέο με τον Αντόνιο Ιμπόρτζα, ο οποίος ως τεχνικός διευθυντής της Πάρμα είχε κλείσει τον Σωτήρη Νίνη. Ο Ματέο Πρετσιόζι έχει πολύ καλή άποψη για το ελληνικό ποδοσφαιρο και τα τελευταία χρίνια "φλέρταρε" με διάφορους Έλληνες διεθνείς (Τάσο Δωνη, Κούτρη αλλά και πιτσιρικάδες).

Ο Φαμπρίτσιο Πρετσιόζι ουσιαστικά έχει φτιάξει δικό του Γραφείο και συνεργάζεται με τον διαμεσολαβητή Τζουφρίντα. Μέσω αυτού ουσιαστικά πήγε τον Σινάν Γκιουμούς στην... πατρική ομάδα, την Τζένοα αλλά αγωνιστικά σχεδόν δεν... ακούμπησε. Προσπάθησαν να του λύσουν το συμβόλαιο απο τον περασμένο Αύγουστο, ήταν όμως, πολύ ισχυρό και με μεγάλη αποζημίωση.

Τώρα απο το δικό τους κανάλι, προφανέστατα με διαρροές και προς την Τουρκία, προσπαθούν να φτιάξουν ένα τέτοιο μεταγραφικό προφίλ στον 26χρονο εξτρεμ που θα βοηθήσει για να απαλλαγεί η Τζένοα απο το συμβολαιό του και να... ρεφάρει, αν γίνεται. Και σίγουρα σε αυτό το πλανάρισμα βολεύει η χρησιμοποίηση του Ολυμπιακού (κυρίως) αλλά και της Φενέρ (παρεμπιπτόντως είναι σε αναζήτηση προπονητή και τεχνικού διευθυντή, λεπτομέρειες θα μας πείτε...) αφού προκειται για δυο μεγάλα κλάμπ που "πουλάνε" στην αγορά.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ