ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χατζί στο Sport24.gr: "Να πάει στον Ολυμπιακό ο Μπενσαρκί, να φύγει από τη Ζάμαλεκ"

Achraf Bencharki of the Wydad Athletic Club celebrates after defeating Egypt's Al Ahly Sporting Club in the second leg of the CAF Champions League final soccer match in Casablanca, Morocco, Saturday, Nov. 4, 2017. Wydad defeated Al Ahly 2-1 on aggregate to win the CAF Champions League. (AP Photo/Mosa'ab Elshamy)
Achraf Bencharki of the Wydad Athletic Club celebrates after defeating Egypt's Al Ahly Sporting Club in the second leg of the CAF Champions League final soccer match in Casablanca, Morocco, Saturday, Nov. 4, 2017. Wydad defeated Al Ahly 2-1 on aggregate to win the CAF Champions League. (AP Photo/Mosa'ab Elshamy) AP

Ο βοηθός προπονητή στην εθνική Μαρόκου και θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Μουσταφά Χατζί, μίλησε στο Sport24.gr για τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Ασράφ Μπενσαρκί, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και αποκάλυψε την πρόταση που είχε το 2004 από τον Παναθηναϊκό.

Προ ημερών έγινε γνωστό μέσα από τη γαλλική ιστοσελίδα footmercato ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μαροκινό Ασράφ Μπενσαρκί. Διεθνής με την εθνική του ομάδα, που αγωνίζεται στη Ζάμαλεκ της Αιγύπτου.

Το Sport24.gr μίλησε με τον βοηθό προπονητή του Μαρόκου και παλαίμαχο πολύ σημαντικό για τη χώρα ποδοσφαιριστή, Μουσταφά Χατζί. Ζητήσαμε την άποψή του για τον 25χρονο εξτρέμ, που φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των "ερυθρόλευκων".

Χατζί στο Sport24.gr: "Να πάει στον Ολυμπιακό ο Μπενσαρκί, να φύγει από τη Ζάμαλεκ"

Όπως υποστήριξε, αυτή είναι η ευκαιρία του να φύγει από την Αίγυπτο για να ανέβει επίπεδο, ενώ εξέφρασε την άποψή του πως θα βοηθούσε τον Ολυμπιακό αν αποφάσιζε να τον αποκτήσει.

"Στη Λανς, όταν ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, δεν ήταν χαρούμενος. Είναι ακόμα νέος. Έχει μεγάλη ποιότητα. Παίζει πολύ καλά στην Αίγυπτο, αλλά αν θέλει κατά την άποψή μου να ανέβει κι άλλο επίπεδο, πρέπει να φύγει από εκεί και να παίξει στην Ευρώπη. Αν έχει τη δυνατότητα να έρθει στη χώρα σας, γιατί όχι; Θα βοηθούσε και σίγουρα θα τα κατάφερνε καλά. Θα ήθελα πολύ να τον δω στην Ευρώπη. Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης, πίσω από τον επιθετικό αλλά και ως φορ" ανέφερε ο Χατζί για τον Μπενσαρκί και πρόσθεσε:

"Έχει καλή τεχνική και ικανότητα να βάζει γκολ. Πρέπει όμως να φύγει από εκεί. Αν το κάνει σε 1-2 χρόνια, ίσως να είναι αργά. Πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Του έχω μιλήσει, τον έχω συμβουλέψει. Είναι ώρα να φύγει και να πάει σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης".

"ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΑΡΑΜΠΙ"

Ρωτήσαμε τον βοηθό του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και για τον αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο 48χρονος ανέφερε για τον συμπατριώτη του διεθνή φορ: "Εμείς συνήθως δεν καλούμε στην εθνική τους παίκτες που προέρχονται από το Κατάρ, γι' αυτό είχε περάσει αρκετό διάστημα να κληθεί. Γνωρίζαμε ότι βάζει γκολ, αλλά ήταν απόφαση του προπονητή. Συνήθως αυτοί που αγωνίζονται στην Ευρώπη είναι αυτοί που προτιμούνται. Ο Γιουσέφ είναι επαγγελματίας, ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο. Στην Ισπανία τα πήγαινε πολύ καλά, αλλά πήρε την απόφαση να πάει στο Κατάρ.

Είχε μεγάλη ποιότητα για να συνεχίσει σε κορυφαίο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, τον έχω σαν τον μικρό μου αδερφό. Όποτε έρχεται στην εθνική, σέβεται τη δουλειά του και λειτουργεί επαγγελματικά. Του αρέσει να κάνει πλάκα και αστεία, του αρέσει να απολαμβάνει τη ζωή".

Olympiakos' Youssef El-Arabi, left, celebrates scoring during the Europa League round of 32, second leg, soccer match between Arsenal and Olympiakos at Emirates stadium in London, England, Thursday, Feb. 27, 2020 . (AP Photo/Frank Augstein)
Olympiakos' Youssef El-Arabi, left, celebrates scoring during the Europa League round of 32, second leg, soccer match between Arsenal and Olympiakos at Emirates stadium in London, England, Thursday, Feb. 27, 2020 . (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Θα ξανακληθεί όμως στην εθνική ο φορ των "ερυθρόλευκων"; " Είμαι σίγουρος ότι θα κληθεί ξανά στην εθνική. Τον είδα στους αγώνες που έδωσε με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Παίζει σε υψηλό επίπεδο και βάζει γκολ. Δεν μπορούμε να μην τον καλέσουμε. Είναι το παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι ηγέτης, αναλαμβάνει ευθύνες όταν έρχεται στην εθνική και δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα με τη συμπεριφορά του" απάντησε ο Χατζί.

Όπως για αρκετούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού, έτσι και για τον Ελ Αραμπί υπάρχουν φήμες περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων. Πόσο πιθανό βλέπει ο Χατζί το ενδεχόμενο αποχώρησης του 33χρονου και τι θα τον συμβούλευε ο ίδιος να κάνει; Για να δούμε τι μας είπε:

"Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα. Μπορεί να είναι 33 ετών, αλλά βάζει γκολ και οι ομάδες θέλουν τέτοιους παίκτες. Μπορεί να τον χρησιμοποιήσεις μισή ώρα και να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται μια ομάδα. Εγώ προσωπικά όμως θα ήθελα να μείνει στον Ολυμπιακό. Εκεί τον εμπιστεύονται, ο κόσμος τον αγαπάει. Είναι προτιμότερο λοιπόν να μείνει εκεί και να κλείσει την καριέρα του. Αν αλλάξει ομάδα, ίσως να μην έχει την ίδια θετική παρουσία. Είναι προτιμότερο να μένεις εκεί που περνάς καλά".

"ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΕΙΧΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛ"

Για το τέλος, αφήσαμε μια προσωπική ερώτηση. Ζητήσαμε από τον Μουσταφά Χατζί να μας πει αν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να παίξει στην Ελλάδα και απάντησε θετικά: " Όταν έπαιζα είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Εκείνο το διάστημα όμως είχα πρόταση από την Εσπανιόλ και είχα μάλιστα ήδη υπογράψει. Ήταν επομένως αργά. Αφού υπέγραψα, μία ή δύο μέρες μετά μας κάλεσαν από τον Παναθηναϊκό. Δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς ήταν αυτός, γιατί ο δικηγόρος μου ήταν αυτός που μίλησε μαζί του".

* Ο Μουσταφά Χατζί γεννήθηκε στο Μαρόκο στις 16 Νοεμβρίου του 1971, αλλά σε μικρή ηλικία μετανάστευσε μαζί με την οικογένειά του στη Γαλλία. Έπαιξε σε Νανσί, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ντεπορτίβο, Κόβεντρι, Άστον Βίλα, Εσπανιόλ, Emirates Club, Saarbrücken και Fola Esch. Στην εθνική Μαρόκου έπαιξε 63 φορές και πέτυχε 12 γκολ. Αναδείχθηκε ο 50ός μεγαλύτερος Αφρικανός παίκτης όλων των εποχών από τον ειδικό στο αφρικανικό ποδόσφαιρο Ed Dove.

Δείτε στιγμές από την καριέρα του Χατζί:


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ