ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η φθινοπωρινή κατάληξη των καλοκαιρινών πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού

Ο Μανγκαλά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι
Ο Μανγκαλά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι PHOTO CREDITS: © 2021 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Το SPORT24 επιχειρεί να καταγράψει που και πως βρήκε το φθινόπωρο τους καλοκαιρινούς πρωταγωνιστές των διάφορων μεταγραφικών ιστοριών, συνεχίζοντας την αναδρομή του με όσους συνδέθηκαν με τον Παναθηναϊκό.

Η φθινοπωρινή ωδή του SPORT24 στην καλοκαιρινή συντροφιά με τους πρωταγωνιστές των μεταγραφικών υποθέσεων και σεναρίων συνεχίζεται. Και έτσι, μετά την καταγραφή όσων βρέθηκαν στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και μετά της ΑΕΚ το τρίτο μέρος περιλαμβάνει όσους παρουσιάστηκε να απασχολούν αυτήν του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνεται πως καταγράφονται μόνο όσοι φιλοξενήθηκαν στο ρεπορτάζ των «κιτρινόμαυρων» για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ξεκινώντας πάντα από την Πρωτομαγιά και προφανώς καταλήγοντας στην 31η Αυγούστου.

Τόρνικε Οκριασβίλι: Δύο χρόνια στην Ανόρθωση ο Γεωργιανός εξτρέμ, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την «Κυρία» και μένοντας ελεύθερος, επίλεξε τελικά την μετακόμιση στον ΑΠΟΕΛ υπογράφοντας ως το 2024.

Μούσα Αλ Τάμαρι: Παρέμεινε στη Λόιβεν ο διεθνής Ιορδανός επιθετικός, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου.

Ροντρίγκο Μπατάλια: Ολο το καλοκαίρι αναζητούσε η Σπόρτινγκ ομάδα να καλύψει το συμβόλαιο του 30χρονου Αργεντινού χαφ, τελικά συμβιβάστηκε με την έγκρισή του να μετακομίσει στις Βαλεαρίδες παραχωρώντας τον δανεικό στη Μαγιόρκα, στον δεύτερο σερί δανεισμό του σε ομάδα της Πριμέρα (πέρυσι στην Αλαβές), χωρίς option αγοράς εκ μέρους των νησιωτών.

Ντάρκο Βελκόβσκι: Μια από τις πρώτες επιλογές που αναδείχτηκαν χρονικά το καλοκαίρι αυτή του 26χρονου στόπερ, ο οποίος όμως τελικά επέκτεινε για έναν ακόμη χρόνο (ως το 2022) το συμβόλαιο του με τη Ριέκα.

Ελιακίμ Μανγαλά: Σε όλη τη Super League Interwetten προτάθηκε ο 30χρονος θηριώδης Γάλλος στόπερ, το βεβαρυμένο του ιατρικό ιστορικό αποθάρρυνε άπαντες (και όχι μόνο εγχώρια), με αποτέλεσμα ακόμη να φιγουράρει στη λίστα των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Αλέξανδρος Κατράνης: Μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ως ελεύθερος, ο 23χρονος Ελληνας αριστερός μπακ συμφώνησε με την προπέρσινη πρωταθλήτρια Πολωνίας, Πιαστ Γκλίβιτσε, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς – μεταξύ άλλων εντός των συνόρων – δεν συγκινήθηκε.

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς: Λύση έψαχναν στον Ερυθρό Αστέρα για τον 26χρονο Αυστριακό μεσοεπιθετικό, τελικά βρέθηκε με την παραχώρησή του ως δανεικού για την τρέχουσα σεζόν στον Ατρόμητο χωρίς option αγοράς.

Ιζέτ Χαϊροβιτς: Προτάθηκε σε πολλούς στα μέρη μας ο αλλοτινός διεθνής Βόσνιος μεσοεπιθετικός, στον Παναθηναϊκό δεν έπεισε, το κατάφερε όμως στον Αρη, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο (με συνολικές απολαβές που προσεγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ).

Χοσέ Ροντρίγκεθ: Η αλήθεια είναι πως ο 27χρονος Ισπανός χαφ «ψάχτηκε» να βρει κάτι καλύτερο από τη Μακάμπι Χάιφα, η πρωταθλήτρια Ισραήλ όμως δεν… συμφωνούσε και έτσι η συνεργασία των δύο συνεχίζεται, έχοντας πλέον μπει στον τελευταίο – βάσει συμβολαίου – χρόνο της.

Λισάντρο Σεμέντο: Η προπέρσινη θετική παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΟΦΗ είναι ικανή να συντηρεί το όνομά του στην εγχώρια επικαιρότητα. Ενας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο το περιόρισε το περασμένο καλοκαίρι σε αυτό το επίπεδο για τον 25χρονο εξτρέμ, ο οποίος έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Σόλομον Κβρικβέλια: Υστερα από μια δεκαετία θητείας σε διάφορες ρωσικές ομάδες, ο 29χρονος διεθνής Γεωργιανός στόπερ έμεινε ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Και παραμένει ελεύθερος.

Ρομπέρ Πίρις ντα Μότα: Μετά τον περυσινό του δανεισμό στην Γκεντσλερμπιρλιγκί, ο Παραουανός αμυντικός μέσος επέστρεψε στην Φλαμένγκο, η οποία επιδίωξε νέο δανεισμό (ή πώληση), χωρίς όμως επιτυχία, με τον 27χρονο χαφ να παραμένει στη «Φλα».

Τσούμπα Ακπομ: Την ώρα που ο ΠΑΟΚ αναζητούσε εναλλακτική για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα, ο Αγγλος φορ εμφανίστηκε στην «πράσινη» επικαιρότητα. Δυο μέρες μετά είχε συμφωνήσει να επιστρέψει δανεικός με option αγοράς (3 εκατ. ευρώ) στους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Βίτο Μανόνε: Στην αναζήτηση του Παναθηναϊκού για τερματοφύλακα η Ιταλία… κυριάρχησε. Τόσο ως προς την τελική επιλογή (Μπρινιόλι) όσο και ως προς τις υπό εξέταση επιλογές. Ο 33χρονος πάντως παρά και τη δική του αναζήτηση να βρει ομάδα και χρόνο συμμετοχής, παρέμεινε στη Μονακό, μπαίνοντας πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Σιμόνε Σκούφετ: Μια ακόμη από τις ιταλικές επιλογές που εξετάστηκαν στον Παναθηναϊκό, με τον 25χρονο τερματοφύλακα να μην αρκείται στο "περίμενε" των "πράσινων" και να επιλέγει -λύνοντας πρώτα τη συνεργασία του με την Ουντινέζε - την προοπτική του ΑΠΟΕΛ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 300.000 ετησίως.

Φράνκο Φεράρι: Η ύστατη χρονικά μεταγραφική προσπάθεια του Παναθηναϊκού ο Αργεντινός μπακ του Βόλου. Άκρη στην διαπραγμάτευση δεν βρέθηκε τελικά και έτσι ο 29χρονος ακραίος παραμένει στη Μαγνησία, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ