ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τσούμπα Άκπομ, η επιστροφή

Ο Τσούμπα Άκπομ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Τούμπα
Ο Τσούμπα Άκπομ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Τούμπα EUROKINISSI

Ο Τσούμπα Άκπομ ήθελε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα, καθώς μόνο κάποιες λεπτομέρειες απομένουν πλέον για τη συμφωνία δανεισμού του από την Μίντλεσμπρο.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Τσούμπα Άκπομ ήθελε σαν τρελός να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα είχε κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του στους ανθρώπους του "Δικεφάλου" από την έναρξη της προετοιμασίας. Με τις βαλίτσες έτοιμες, έκανε τα παιχνίδια της ζωής του απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, για τα προκριματικά του Champions League, και έχοντας ήδη συμφωνήσει με την Μίντλεσμπρο δεν έμεινε να αγωνιστεί στις διπλές μάχες με την Κράσνονταρ. Ίσως αν ήταν παρών, η ιστορία εκείνων των αγώνων με τους Ρώσους να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Έναν χρόνο αργότερα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί. Το καλό ξεκίνημα που είχε με την Μπόρο, σκοράροντας στα πρώτα δύο παιχνίδια της νέας ομάδας του, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Χωρίς να καταφέρει να πείσει τον Νιλ Γουόρνοκ, αναγκάστηκε να ακούσει πολλές φορές μάλλον υποτιμητικά σχόλια από τον προπονητή του, με αποτέλεσμα να ψάχνει από νωρίς για νέα στέγη ("για το καλό του" όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μίντλεσμπρο).

Ο σοβαρός τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα έβγαλε πάλι τον ΠΑΟΚ στην αγορά για φορ. Η προοπτική να επιστρέψει στον Δικέφαλο, με τη φανέλα του οποίου ο Άκπομ πέτυχε 18 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ, μοιάζει να αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία για την καριέρα του. Κάτι που το συνειδητοποιεί και ο ίδιος. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που ξεκαθάρισε στους ανθρώπους Μίντλεσμπρο ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προτάσεις που ήδη είχε από Τουρκία και πως θέλει να επιστρέψει έστω ως δανεικός για έναν χρόνο στην Τούμπα.

Θέλει σαν τρελός να επιστρέψει

Εδώ άλλωστε θα βρει τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπορεί το καλοκαίρι του 2018 ο Άκπομ να μην ήταν η πρώτη επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού, που ψήφιζε με κλειστά μάτια τον Φινλανδό Πούκι, αλλά στο δεύτερο μισό της χρονιάς του νταμπλ ο Άγγλος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Επιπλέον ο Λουτσέσκου ξέρει τον Άκπομ και τι μπορεί να του δώσει, ενώ ο Άγγλος γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει από αυτόν ο Ρουμάνος τεχνικός. Ο 25χρονος φορ δεν θα χρειαστεί προσαρμογή, αφού -όπως όλα δείχνουν- θα επιστρέψει σε ένα γνώριμο περιβάλλον για να δουλέψει με έναν προπονητή που τον ξέρει καλά, καταλαβαίνοντας πως έχει μια ευκαιρία να σβήσει το λάθος που έκανε το περυσινό καλοκαίρι όταν θεώρησε πως το να παίξει ποδόσφαιρο στην πατρίδα ήταν η καλύτερη γι' αυτόν επιλογή.

Ο Άκπομ πλέον θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στην Τούμπα και το γεγονός ότι μείωσε τις απαιτήσεις του για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ να καταλήξει σε συμφωνία με τη Μίντεσμπρο είναι ενδεικτικό της επιθυμίας του αυτής. Και ποιος ξέρει; Μπορεί το επόμενο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει τη ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του που σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Όσα έδωσαν οι Άγγλοι για να τον αποκτήσουν!

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ