ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ιταλός τερματοφύλακας Βίτο Μανόνε προτάθηκε και εξετάζεται

Ο Βίτο Μανόνε της Σάντερλαντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ για την Premier League 2015-2016 στο "Στάδιο του Φωτός", Σάντερλαντ | Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
Ο Βίτο Μανόνε της Σάντερλαντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ για την Premier League 2015-2016 στο "Στάδιο του Φωτός", Σάντερλαντ | Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 © 2016 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Παναθηναϊκός έχει στη λίστα του για την ενίσχυση κάτω από τα γκολπόστ τον 33χρονο Ιταλό τερματοφύλακα Βίτο Μανόνε, που ανήκει στη Μονακό, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24.

Ο Παναθηναϊκός έχει σε άμεση μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση ενός μέσου και ενός εξτρέμ. Για το χώρο του κέντρου, ο Ραμόν Λούντκβιστ της Χρόνινχεν είναι η νούμερο ένα επιλογή, με τους πράσινους να βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα του για να τον κάνουν δικό τους.

Την ίδια ώρα το τριφύλλι και αφού ολοκληρώσει την απόκτηση του χαφ και του εξτρέμ που αποτελούν προτεραιότητα αναμένεται να ασχοληθεί και με άλλες θέσεις όπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει διακρίνει πως θέλει ενίσχυση.

Μια εξ αυτών είναι και αυτή κάτω από τα γκολπόστ, με τον Σέρβο να θέλει έναν τερματοφύλακα που θα έρθει και θα βάλει πίεση στον Σωκράτη Διούδη και ο οποίος θα μπορούσε να πάρει και φανέλα βασικού.

Οι πράσινοι έχουν μια μικρή λίστα, αποτελούμενη από δύο γκολκίπερ, με το SPORT24 να αποκαλύπτει πως ο ένας εξ αυτών είναι ο 33χρονος Ιταλός Βίτο Μανόνε, που ανήκει στη Μονακό και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Ο Μανόνε προτάθηκε πριν από λίγες μέρες στους ανθρώπους του τριφυλλιού που πρόκριναν την περίπτωση του και την προώθησαν στον Γιοβάνοβιτς ο οποίος επίσης έδωσε τη συγκατάθεση του καθώς του άρεσε το προφίλ του Ιταλού γκολκίπερ ως δίδυμο με τον Διούδη.

Οπότε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ενημέρωσαν την πλευρά του παίκτη πως όντως τους ενδιαφέρει ο Μανόνε, πως έχουν άλλη μια περίπτωση που εξετάζουν, και όταν ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους προτεραιότητες θα ασχοληθούν και με την ενίσχυση κάτω από τα γκολπόστ.

Έως σήμερα ο Ιταλός δεν έχει κάτι άλλο στα χέρια του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένει και το τριφύλλι. Αν όμως προς τα τέλη του μήνα και οι δύο πλευρές είναι διαθέσιμες μπορεί να προχωρήσει το deal.

Ο Βίτο Μανόνε της Μινεσότα Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Ντάλας για το MLS 2019, Τέξας | Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
Ο Βίτο Μανόνε της Μινεσότα Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Ντάλας για το MLS 2019, Τέξας | Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 © 2019 TONY GUTIERREZ/ASSOCIATED PRESS

Το προφίλ του Βίτο Μανόνε

Το όνομα του Ιταλού τερματοφύλακα δεν συνδέθηκε με κάποια ομάδα της πατρίδας του, στην οποία δεν έχει αγωνιστεί ποτέ επαγγελματικά. Αντιθέτως, άρχισε την καριέρα του από την Άρσεναλ το 2006 και έμεινε στους Λονδρέζους μέχρι το 2013, έχοντας 2,5 σεζόν ως δανεικός σε Μπάρνσλεϊ και Χαλ.

Στους "κανονιέρηδες" ήταν σχεδόν πάντα τρίτος τερματοφύλακας, αρχικά των Γενς Λέμαν και Γιούκας Φαμπιάνσκι. Στη συνέχεια έφυγε ο Γερμανός και προστέθηκε ο Μανουέλ Αλμούνια στην εξίσωση και κάποια στιγμή έφυγε ο Ισπανός και αποκτήθηκε ο Βόιτσιεχ Στσέσνι.

Ο Αρσέν Βενγκέρ χρησιμοποιούσε τον Μανόνε όταν υπήρχαν τραυματισμοί και μάλιστα σε δύο τέτοιες περιπτώσεις, ο Ιταλός τέθηκε αντιμέτωπος κόντρα στον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Το 2009 κράτησε ανέπαφη την εστία του στη νίκη 2-0 της Άρσεναλ στην Αγγλία. Δύο χρόνια μετά όμως, το 2011, πέρασε αλλαγή στη θέση του τραυματία Φαμπιάνσκι κι έκανε ένα μοιραίο λάθος που οδήγησε στο γκολ του Νταβίδ Φουστέρ, στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Τη σεζόν 2012-2013 έκανε 13 εμφανίσεις με την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, όμως και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε ο ίδιος. Πλέον, είχε έρθει η ώρα να αλλάξει περιβάλλον έπειτα από μόλις 23 συμμετοχές συνολικά στο σύλλογο και μετακινήθηκε στη Σάντερλαντ για 2.400.000 ευρώ. Ύστερα από μάχη με τον Κέιραν Γουέστγουντ, πήρε γάντια βασικού και δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του, αφού το τέλος της χρονιάς τον βρήκε με τα βραβεία του παίκτη της σεζόν τόσο από τους φιλάθλους της ομάδας όσο και από τον ίδιο το σύλλογο. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο τα δύο πέναλτι που έπιασε στον ημιτελικό League Cup με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έστειλε τις "μαύρες γάτες" στον τελικό του θεσμού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (όπου δεν κατάφεραν το θαύμα).

Τη νέα σεζόν η κατάσταση άλλαξε. Η συντριβή 0-8 από τη Σαουθάμπτον και ορισμένες κακές εμφανίσεις τον υποβίβασαν σε δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Κοστίλ Παντιλιμόν. Η κατάσταση έμεινε ίδια μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταγράφηκε στη Ρέντινγκ για 2.300.000. Έπαιξε ξανά στην Championship ύστερα από τους δανεισμούς του σε Μπάρνσλεϊ και Χαλ, αρχικά ως βασικός. Το 2018-2019 έχασε τη θέση του και παραχωρήθηκε στη Μινεσότα Γιουνάιτεντ του MLS, όπου ξαναβρήκε τη φόρμα του και αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Επέστρεψε στην Αγγλία στο τέλος του έτους, αλλά δεν αγωνίστηκε. Παραχωρήθηκε ξανά δανεικός, στην Έσμπιεργκ τη Δανίας αυτήν τη φορά, χωρίς κάποια διάκριση αυτήν τη φορά.

Το καλοκαίρι του 2020 πήγε ως ελεύθερος στη Μονακό, για να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο αδιαμφισβήτητο νο1 της ομάδας, Μπενζαμέν Λεκόμτ. Όταν ο Γάλλος τραυματίστηκε, ο Νίκο Κόβατς προτίμησε τον Ιταλό και όχι τον νεαρό Ράντοσλαβ Μαγέτσκι, έστω κι αν στο τέλος της σεζόν ο Πολωνός είχε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ο Μανόνε μόλις 9. Φέτος, η Μονακό παραχώρησε τον Λεκόμτ δανεικό στην Ατλέτικο και απέκτησε με τον ίδιο τρόπο τον Αλεξάντερ Νίμπελ από την Μπάγερν για δύο σεζόν. Ο Μαγέτσκι υπολογίζεται περισσότερο, οπότε ο Μανόνε παραμένει τρίτος σε ιεραρχία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ