STOIXIMAN SUPER LEAGUE

H 19η αγωνιστική

H 19η αγωνιστική
ΕΡΕΡΑ

Ο Ερέρα ισοφάρισε την ΑΕΚ (1-1) και ο Ολυμπιακός που νίκησε τον ΟΦΗ με 4-1 πάει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αέρα οκτώ βαθμών

Η "Ένωση" προηγήθηκε με τον Λυμπερόπουλο αλλά ο Αργεντίνος Ερέρα ισοφάρισε για τον Ηρακλή, δίνοντας το σαφές προβάδισμα, για τον τίτλο, στον Ολυμπιακό αλλά και στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2007


td> Παναθηναϊκός-Πανιώνιος, 2-0

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσ/κης)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Με πρωταγωνιστή τον Μέσι των "Βαλκανίων", όπως τον χαρακτήρισαν πρόσφατα οι Γερμανοί στο αφιερωμά τους για τον Σωτήρη Νίνη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο.

td> Αιγάλεω-Λάρισα 1-2

Διαιτητής: Τεροβίτσας Β. (Αιτ/νιας)
Γήπεδο: Δημοτικό Αιγάλεω

Ματς με συγκλονιστική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"! Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League, η Λάρισα επικράτησε του Αιγάλεω με 2-1 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διγκόζη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων...

Το "Σίτι" προηγήθηκε με πέναλτι στο 54' (Ποπόφ), όμως ο Αλωνεύτης είχε διαφορετική γνώμη. Ο Κύπριος ισοφάρισε στο 56', ενώ στο 93' κέρδισε πέναλτι από τον Γιάννου. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ με διαφορά.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2007

td> Ατρόμητος Αθηνών-Κέρκυρα 4-2

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Περιστερίου

Χορταστικό σε γκολ και φάσεις ήταν ο αγώνας του Ατρόμητου με την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 4-2 παίρνοντας βαθμολογική ανάσα και αφήνοντας τους φιλοξενούμενους χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Ηγέτες των δύο ομάδων ήταν οι Μερίνο και Ντακόλ που με προσωπικές ενέργειες και γκολ, ξεχώρισαν για τoυς δύο αντιπάλους.

O Aτρόμητος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος και μόνο οι εμπνεύσεις και τα γκολ του Ντακόλ, έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ωστόσο, δεν ήταν αρκετές για τους "Φαίακες".
td> Σκόντα Ξάνθη-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0

Διαιτητής: Καρατζάς Χ. (Εύβοιας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Ξάνθη και Καλαμαριά ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Σάββας Κωφίδης παρέμεινε δίχως νίκη στο πρωτάθλημα στον πάγκο των Ακριτών, ενώ ο Απόλλωνας έφυγε από μία δύσκολη έδρα με ένα βαθμό στις αποσκευές.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, όμως η Καλαμαριά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 90', αλλά ο Ορφανός σημάδεψε το δοκάρι.
td> Ιωνικός-Αρης 0-1

Διαιτητής: Πολατιάν Λ. (Πέλλας)
Γήπεδο: Νεάπολης

Ενα γκολ του Γκαρσία στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης, ύστερα από φάουλ του Κοϊρα, ήταν αρκετό για να δώσει σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον Αρη επί του Ιωνικού με 1-0 και να βάλει τους "κιτρινόμαυρους" σε τροχιά Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Γκούτμαν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαλκιά που απομάκρυνε την μπάλα. Να σημειωθεί οτι αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη των Θεσσαλονικέων στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Κίκε Ερνάντεθ έχει 2/2 νίκες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
td> Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-0

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης Ρ. (Ξάνθης)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

O απογοητευτικός και ανύπαρκτος ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από τον Εργοτέλη στην Κρήτη, χάρη στον τερματοφύλακα του Ντάνιελ Φερνάντεζ αλλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης. Για κατόρθωμα πρόκειται αυτός ο βαθμός που πήρε η ομάδα του Παράσχου ,καθώς δεν έκανε ούτε... μισή ευκαιρία!

Στο Παγκρήτιο στάδιο οι 1.500 περίπου φίλαθλοι ήταν.... και πάρα πολλοί, αφού το θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, δεν άξιζε να το δει κανένας.

Ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ, με θέληση αλλά όχι ικανότητα ο Εργοτέλης. Έτσι τα 90 λεπτά έμοιαζαν σαν μαρτύριο για όλους: Παίχτες, φιλάθλους αλλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης που τα έκανε "μούσκεμα", αφού δεν έδωσε τουλάχιστον ένα καθαρό πέναλτι (ένα ακόμα είναι αμφισβητούμενο) υπέρ του Εργοτέλη ενώ στις καθυστερήσεις δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα του Τζούνιορ που γρονθοκόπησε τον Ηλιάδη.
td> Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1

Διαιτητής: Κάκος Α. (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Στο Καυταντζόγλειο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και αναδείχτηκε ισόπαλη με τον πολύ καλό Ηρακλή δείχνοντας πως δεν είναι ακόμη έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο. Στη Θεσσαλονίκη άφησε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει πλέον με οκτώ βαθμούς. Το εγκληματικό λάθος της άμυνας στο γκολ του Ερέρα, ήταν αρκετό για να στερήσει από την"Ένωση" τη νίκη, σε ένα κατά τ' άλλα πολύ όμορφο ματς, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο "Γηραιός" με τον βαθμό αυτό πέρασε την Κέρκυρα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας έναν εξαιρετικό Αλιούτα, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Λυμπερόπουλο στο 44' με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ, μετά από ασίστ με το στήθος του Kαμπάνταη.

Ωστόσο, ο Ερέρα ισοφάρισε με κεφαλιά στο 72' σε μια φάση που όλη η άμυνα της ΑΕΚ πραγματικά πιάστηκε στον ύπνο. Το τελικό 1-1 είναι απόλυτα δίκαιο, αν και αφήνει απογοητευμένες και τις δύο ομάδες που είχαν ανάγκη αυτή τη νίκη.
td> Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-1

Διαιτητής: Σταυρίδης Γ. (Πιερίας)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός με τον Τζόρτζεβιτς και τον Ντομί να κάνουν τον καλύτερο αγώνα της χρονιάς, επικράτησε του ΟΦΗ με 4-1, με χατ-τρικ του αρχηγού και ένα του Καστίγιο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αριστερή πλευρά της άμυνας του ΟΦΗ και με τους Ντομί και Τζόρτζεβιτς να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, χάρισαν στο κόσμο τους γκολ και όμορφο θέαμα παίρνοντας παράλληλα τους τρείς βαθμούς της νίκης, οι οποίοι τον αποσπούν ακόμα περισσότερο από την ΑΕΚ.

























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ