ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: "Μαγικές διαδρομές και υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα αναβάθμισαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024"

Βρούτσης: "Μαγικές διαδρομές και υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα αναβάθμισαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024"
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME SPORTS

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 19 Μαΐου, με ετάπ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που εντυπωσίασε τον κόσμο. Πάνω από 200 παράλληλες εκδηλώσεις κατά την 5ήμερη διάρκεια του Αγώνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με μαγικές εικόνες από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ακρόπολη, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα σε 174 χώρες από 40 και πλέον διεθνή δίκτυα, ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024.

"Ύστερα από 5 αγωνιστικές διαδρομές απαράμιλλου κάλους αλλά και αγωνιστικής δυσκολίας, αντάξιας μεγάλων αντίστοιχων Γύρων, όπως ήταν το "βασιλικό" ετάπ του Βελουχίου, μπορούμε πλέον να λέμε ότι έχουν μπει γερά τα θεμέλια, ώστε ο Γύρος της Ελλάδας να γίνει τα επόμενα χρόνια εξίσου διάσημος και -γιατί όχι- περιζήτητος, όπως οι μεγάλοι Γύροι ανά την Ευρώπη σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.

Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ακόμα, αλλά με συνέπεια χτίζουμε ένα αθλητικό-τουριστικό-πολιτιστικό γεγονός, εφάμιλλο της ιστορίας μας και της αθλητικής μας παρακαταθήκης. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που δίνει τη Φλόγα της να ανάψει στον βωμό κάθε 4 χρόνια, δεν μπορεί παρά να μην είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε μεγάλο αθλητικό ραντεβού!

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 έκλεψε τις εντυπώσεις και αυτό φαίνεται ήδη από τα διθυραμβικά σχόλια όσων συμμετείχαν, αλλά και από το ενδιαφέρον που έρχεται ήδη για τον Γύρο του 2025.

Είμαι σίγουρος ότι η Οργανωτική Επιτροπή CyclingGreece θα συνεχίσει με την ίδια ζέση την ολοκληρωτική αναβάθμιση του αγώνα" δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γύρος διεξάχθηκε από τις 15 ως τις 19 Μαΐου, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Σπερχειάδα, Χαλκίδα και ολοκληρώθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος, που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά διευρυμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με στόχο την επαφή των πολιτών με το ποδήλατο και την εκπαίδευσή τους στον δρόμο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 εκδηλώσεις έγιναν στις πόλεις εκκίνησης και τερματισμού, όπως και σε Ελασσόνα, Λάρισα, Λιβαδειά και Λαμία!

"Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας έχουν οι χορηγοί των φανελών του Γύρου, η ΔΕΗ, μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης, η ElvalColour, η Avance και φυσικά η ΕΡΤ, ο αποκλειστικός εθνικός μας τηλεοπτικός πάροχος, που φρόντισε να μπει στα σπίτια όλου του κόσμου ο αγώνας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΟΕ που φρόντισε για τα διαδικαστικά της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία για την υποδειγματική ρύθμιση της κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές διέλευσης, στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, στην τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους, αλλά και στους φορείς που αγκάλιασαν τη διοργάνωση. Δίνουμε ραντεβού το 2025" σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ