STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός-Άρης 0-1

Ιωνικός-Άρης 0-1
Γκαρσια

Ένα γκολ του Γκαρσία στο 67ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Άρη επί του Ιωνικού.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Γκούτμαν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαλκιά που απομάκρυνε την μπάλα. Να σημειωθεί οτι αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη των Θεσσαλονικέων στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Κίκε Ερνάντεθ έχει 2/2 νίκες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ιωνικός (Γ. Χατζηνικολάου): Ερνάντο, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Κακαράς (57' Κωλέτσης), Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης (92' Κιμπικούλα), Κωνσταντινίδης, Γκούτμαν (81' Σωτήρχος), Ουκάρ, Παβιό, Ονουάτσι.

Άρης (Κ. Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Κοΐρα, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Παλαθουέλος (46' Πέρεθ), Πασσαλής (46' Νεμπεγλέρας), Χαβίτο, Πάουλο Κόστα (78' Βερντέχο), Κόκε.

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Βοηθοί: Σκουλής (Πελλάς), Βλάχος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Ουκάρ, Γκούτμαν, Βουρεξάκης (Ιωνικός) - Κουλουχέρης (Άρης)
td> Με μια ματιά
Ο Αρης ξεκίνησε πιο δυνατά, προσπαθώντας με καλή κυκλοφορία της μπάλας να ελέγξει τον ρυθμό, ωστόσο η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 17', με τον Πασσαλή να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Στο 25' ο Κόκε εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ, για να απαντήσει ο Ιωνικός στο 33', με τον Χαλκιά να εξουδετερώνει την προσπάθεια του Ονουάτσι.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ερνάντο απέκρουσε το πλασέ του Πάουλο Κόστα, στο 37' ο Κόκε σούταρε άουτ, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου ο διεθνής τερματοφύλακας του Αρη υπήρξε αληθινός "φύλακας-άγγελος" της εστίας του.

Ο Πολατιάν καταλόγισε πέναλτι σε επέμβαση του Κουλουχέρη επί του Κωνσταντινίδη, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αλλά ο Χαλκιάς μάντεψε τη σωστή γωνία, έπεσε και απομάκρυνε το σουτ του Γκούτμαν, στερώντας απο τους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ερνάντεθ προσπάθησε να "ανακατέψει την τράπουλα" αλλάζοντας τους μέσους Πασσαλή και Παλαθουέλος με τους Νεμπεγλέρα και Πέρεθ. Ακόμη κι έτσι όμως οι Θεσσαλονικείς δεν φάνηκαν να "ανεβάζουν ταχύτητα", ώσπου φτάσαμε στο 67ο λεπτό.

Ο Κοϊρα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δίνοντας στη μπάλα φάλτσο και ο επερχόμενος Γκαρσία με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της συνάντησης, καθώς στη συνέχεια οι νικητές φρόντισαν να προφυλάξουν τα κεκτημένα τους ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.
td> Συνέντευξη Τύπου
Kίκε Ερνάντεθ: "Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός μας προβλημάτισε με την απόδοσή του. Νομίζω ότι μας δικαίωσε για τα όσα πιστεύαμε πριν το παιχνίδι, γιατί η εμφάνισή του δεν ήταν ανάλογη της βαθμολογικής του θέσης. Χάσαμε όμως κι εμείς τρεις καλές ευκαιρίες. Θεωρώ ότι πολύ σημαντικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το πέναλτι που απέκρουσε ο Κώστας Χαλκιάς. Η αλήθεια είναι ότι εκεί αγχωθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως διατηρήσαμε τον έλεγχο του αγώνα, πετύχαμε το γκολ που χρειαζόμασταν και θεωρώ ότι με την απόδοσή μας αποδείξαμε πως διαθέτουμε ποιοτικούς παίκτες και κατ` επέκταση, ποιοτική ομάδα. Χρειαζόμαστε όμως δουλειά για να φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε".

Γιάννης Χατζηνικολάου: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες για γκολ με κορυφαία τη φάση του πέναλτι. Αν κάναμε σ` εκείνο το σημείο το 1-0, θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης δεν έκανε φάση, έβαλε ωστόσο το γκολ από στημένη φάση και στη συνέχεια είχε την ωριμότητα αλλά και τη συγκέντρωση για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Προσωπικά, νιώθω ευχαριστημένος από τη προσπάθεια όλων των παικτών, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς δοκιμάζουμε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε".

Κώστας Χαλκιάς: "Πριν το παιχνίδι είχα πει ότι έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε, ούτως ώστε να μη χάσει τη σημασία της η νίκη της περασμένης αγωνιστικής. Το πετύχαμε και συνεχίζουμε. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα. Το ότι έπιασα πέναλτι και στον αγώνα της Θεσσαλονίκης αποτελεί σύμπτωση. Σε ότι αφορά αυτό το πέναλτι, ένιωθα σε καλή κατάσταση. Επαναλαμβάνω όμως ότι σημασία έχει η νίκη. Η ομάδα δείχνει την ικανότητα στην εξασφάλιση των αποτελεσμάτων".
td> Όλα τα λεφτά...
H επέμβαση του Χαλκιά στην εκτέλεση πέναλτι του Γκούτμαν.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Κόρνερ Άρης
O Kόκε εκτέλεσε πλασαριστά κόρνερ για τον Χαβίτο, όμως οι "κίτρινοι" δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν έχασαν την μπάλα, ενώ ο Ιωνικός δεν κατάφερε να βγει στην αντεπίθεση.
4' Άουτ Ιωνικός
Ο Ουκάρ βρήκε χώρο και έκανε σουτ, όμως ο Χαλκιάς δεν ανησύχησε ιδιαίτερα...
10' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς καμία απο τις δυο ομάδες δεν έχει καταφέρει ν' απειλήσει την αντίπαλη εστία.
17' Άουτ Άρης
Ο Πασσαλής βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Ιωνικού και επιχείρησε σουτ, η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Ιωνικού.
20' Σχόλιο
Ο Άρης κινείται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ν' απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ιωνικού.
25' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο έξω απο την εστία του Ερνάντο, η πρώτη αξιόλογη φαση στον αγώνα.
26' Άουτ Ιωνικός
Ο Παβιό βρήκε χώρο και επιχείρησε σουτ, η μπάλα μακριά απο την εστία του Χαλκιά.
28' Κεφαλιά Άρης
Ο Βανγκέλι έκανε σέντρα απο τα πλάγια, ο Χαβίτο δεν έκανε καλή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ.
30' Ευκαιρία Άρης
Ο Πάουλο Κόστα γύρισε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Χαβίτο δεν την πρόλαβε και ο Παβιό απομάκρυνε μπροστά απο την εστία του Ιωνικού.
33' Ευκαιρία Ιωνικός Ονουάτσι
Ο Κωνσταντινίδης πέρασε την μπάλα στον Ονουάτσι, αυτός από πλάγια αριστερά έκανε σουτ, ο Χαλκιάς μπλόκαρε.
35' Ευκαιρία Άρης Πάουλο Κόστα
Ο Χαβίτο βρήκε πολύ ωραία τον Πάουλο Κόστα στην περιοχή, εκείνος προσπάθησε να πλασάρει τον Ερνάντο, όμως τερματφύλακας του Ιωνικού μαζί με την βοήθεια του Κοτίτσα πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα.
36' Κίτρινη κάρτα Ιωνικός : Ουκάρ
37' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Σέντρα του Παλαθουέλος απο τα δεξιά, ο Κόκε κατέβασε την μπάλα, ξέφυγε από τους αμυντικούς του Ιωνικού, το σουτ όμως από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ.
39' Κεφαλιά Άρης
Σέντρα του Πάουλο Κόστα από αριστερά, κεφαλιά του Κόκε, η μπάλα άουτ.
41' Σουτ Ιωνικός
Ο Ουκάρ απέφυγε τον Βανγκέλι και επιχείρησε σουτ, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
45' Πέναλτι Ιωνικός Κωνσταντινίδης
Ο Κωνσταντινίδης ανατράπηκε απο τον Κουλουχέρη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.
45' Κίτρινη κάρτα Άρης : Κουλουχέρης
45' Πέναλτι Ιωνικός Γκούτμαν
Ο Γκούτμαν εκτέλεσε το πέναλτι, ο Χαλκιάς έδιωξε την μπάλα, ο Γκούτμαν πήρε το ριμπάουντ, επιχείρησε νέο πλασέ, με τον πορτιέρο του Άρη ν' απομακρύνει και πάλι την μπάλα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Άρης
Δυο αλλαγές για τον Ερνάντεθ. Οι Πέρεθ και Νεμπεγλέρας στις θέσεις των Πασσαλή και Παλαθουέλος.
47' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Ο Γκαρσία τροφοδότησε τον Κόκε που κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα στην περιοχή, όμως το σουτ δεν ήταν αυτό που έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Ερνάντο απομάκρυνε.
52' Φάουλ Ιωνικός
Εκτέλεση φάουλ από τον Ουκάρ, ο Χαλκιάς βγήκε και μπλόκαρε.
57' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Κωλέτσης στην θέση του Κακαρά.
60' Σχόλιο
Ο ρυθμός έχει πέσει στα τελευταία λεπτά, με τον Άρη να έχει μια "φλύαρη" υπεροχή.
66' Κίτρινη κάρτα Ιωνικός : Γκούτμαν
67' Γκολ Άρης : Γκαρσία
Ο Κοΐρα εκτέλεσε φάουλ, οι παίκτες του Ιωνικού σάστισαν και ο Γκαρσία που ήρθε πίσω απο την άμυνα των γηπεδούχων, δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
78' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Βερντέχο στην θέση του Πάουλο Κόστα.
81' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Σωτήρχος στην θέση του Γκούτμαν.
86' Κίτρινη κάρτα Ιωνικός : Βουρεξάκης
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
90' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Κιμπικούλα στην θέση του Βουρεξάκη.
90' Λήξη αγώνα




















TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ