ΙΣΠΑΝΙΑ

Δώστε λεφτά...

Δώστε λεφτά...
Αντουρίθ

Μαθήματα μεταγραφών από άνθρωπο της Σεβίλλης που δήλωσε ότι: "ο Ντράγκο δεν θα πάει στον Ολυμπιακό για να παίρνει λιγότερα". Ευκαιρία για ΠΑΟ να "αρπάξει" τον Αντούριθ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν απλώσει εδώ και αρκετές μέρες τα δίχτυα τους στην ισπανική αγορά, χωρίς αποτέλεσμα όμως – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – αφού οι απαιτήσεις των ισπανικών συλλόγων και των υπό διαπραγμάτευση παικτών, χωρίς να είναι ιδιαίτερα υπερβολικές, απέχουν αρκετά από αυτά που θέλουν να ξοδέψουν οι «αιώνιοι» στην προσπάθεια που κάνουν για ενίσχυση των ρόστερ τους.
"Ο Ντράγκο δεν θα πάει στον Ολυμπιακό για να παίρνει λιγότερα"

Αυτή η ατάκα ακούστηκε σήμερα έξω από το "Σάντσεθ Πιθχουάν" και περιγράφει τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει το ζήτημα του Ντραγκουτίνοβιτς. Ο άνθρωπος που έχει το γενικό πρόσταγμα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Σεβίγια τα τελευταία χρόνια, είπε τη συγκεκριμένη φράση στους Ισπανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Η δήλωση έγινε off the record και αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρουμε την πηγή, αν και είναι αρκετά εύκολο για όσους ξέρουν, να καταλάβουν από ποιόν προέρχεται.

" Δεν θέλει να φύγει κανένας παίκτης για να πάει σε άλλη ομάδα και να πληρώνεται λιγότερο. Ο Ντράγκο έχει συμβόλαιο εδώ, είναι ευχαριστημένος και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να θέλει να τον δελεάσει ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, προσφέροντάς του λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει σε εμάς. Η Σεβίγια δεν έχει πρόβλημα στο να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Έλληνες, ακόμα και ένα μικρό ποσό θα αρκούσε, όμως νομίζω ότι επαναλαμβάνονται τα περσινά, όταν είχαν έρθει εδώ για να συζητήσουμε για τον Ντούντα και μετά πρόσφεραν στον παίκτη λιγότερα χρήματα. Δεν είναι λογική προσέγγιση αυτή αλλά και εμάς δεν μας απασχολεί η πολιτική των άλλων", κατέληξε ο διοικητικός παράγοντας της Σεβίγια.

Ο Αντούριθ ντόμινο στην επιβίωση της Μαγιόρκα

Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του Κρουζ ζήτησαν από τους «πράσινους» τον ουρανό με τ’ άστρα, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στράφηκε σε εναλλακτικές λύσεις, μια από τις οποίες αφορά τον Βάσκο επιθετικό της Μαγιόρκα, Άριτς Αντούριθ. Ο 28χρονος παίκτης από το Σαν Σεμπαστιάν διαθέτει αρκετά από τα στοιχεία που ψάχνει η γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού», αφού είναι ψηλός, δυνατός, φημίζεται για την ταχύτητά του, έχει καλή τρίπλα, παίζει με πλάτη στην εστία και διαθέτει καταπληκτική κεφαλιά.

Ο Αντούριθ, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Μπιλμπάο, αγωνίστηκε δανεικός σε ομάδες της Σεγούντα Ντιβισιόν, πριν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα της Αθλέτικ σε ηλικία 25 ετών. Πέρυσι το καλοκαίρι η Μαγιόρκα τον απέκτησε, κλείνοντας τη μεταγραφή στα 5 εκ. ευρώ. Η συμφωνία με την Μπιλμπάο ήταν η καταβολή των χρημάτων να γίνει σε δόσεις, όμως από τα Χριστούγεννα και μετά, οι «νησιώτες» σταμάτησαν τις καταθέσεις αφού αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουν χρέος 3 εκ. περίπου ευρώ στην Αθλέτικ και δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν οποιαδήποτε μεταγραφή, αν δεν αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Έτσι λοιπόν η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό είναι πρώτης τάξεως, αφού η Μαγιόρκα επείγεται για ρευστό, πράγμα που μπορεί να ρίξει τις απαιτήσεις της. Και βέβαια υπάρχει και το γερό χαρτί στα χέρια των "πράσινων" που ακούει στο όνομα Νασίφ Μόρις. Η "Ρέκρε" της Ουέλβα μπορεί να υποβιβάστηκε, όμως ο Νοτιοαφρικάνος άσος ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης της και υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για την απόκτησή του, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Μαγιόρκα. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά, αφού πρακτικά εξαρτώνται μόνο από τη διάθεση του Παναθηναϊκού να δώσει τα απαιτούμενα χρήματα.

Μαρέσκα και Ολιβέιρα

Και οι δύο στόχοι έχουν εγκαταλειφθεί από Ολυμπιακό και ΠΑΟ αντίστοιχα, αφού οι πρώτες επαφές που έγιναν με Σεβίγια και Μπέτις δεν απέδωσαν καρπούς. Ο Μαρέσκα, ο οποίος ψάχνει ομάδα για να παίξει, κοστολογείται 3 με 4 εκ. ευρώ ενώ ο Ολιβέιρα τίποτα λιγότερο από 9. Ο Ιταλός – αν υποθέσουμε ότι η Σεβίγια τα έβρισκε με τους «ερυθρόλευκους» – θέλει τουλάχιστον 1.2 εκ. ευρώ το χρόνο καθαρά, ενώ ο Βραζιλιάνος δεν πέφτει κάτω από 1.7 εκ. ευρώ, επίσης καθαρά. Και οι δύο παίκτες, όπως άλλωστε και ο Ντραγκουτίνοβιτς, δεν δέχονται στις πληρωμές τους τα περίφημα μπόνους της ελληνικής αγοράς και έτσι οι χρηματικές διαφορές είναι αδύνατον να ξεπεραστούν.
















TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ