ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καντέ: "Είμαι περήφανος..."

Καντέ: "Είμαι περήφανος..."
Καντέ για μέσα

Για την επιλογή του Παναθηναϊκού και το νέο βήμα στην καριέρα του μίλησε ο Σεντρίκ Καντέ στο Novasports

Ο 30χρονος αμυντικός από το Μαλί αναφέρθηκε για:
- την απόφαση του να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό:
" Είμαι πολύ περήφανος, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, με υψηλούς στόχους... Και είμαι περήφανος για το γεγονός πως ανήκω σε αυτό το σύλλογο, όντας μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου. Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, γιατί έχω τους ίδιους στόχους με την ομάδα. Ο σύλλογος δεν κέρδισε κάποιο τίτλο την περυσινή χρονιά, κάτι που πρέπει να το κάνουμε εφέτος... Αυτό μου δίνει μεγάλο κίνητρο..."

- την νέα πρόκληση στην καριέρα του:
" Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις 20-25 μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Και μέσω του Παναθηναϊκού, μπορώ να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι το όνειρο μου. Πραγματικά το ελπίζω να γίνει πραγματικότητα, να συμμετάσχουμε ξανά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπως ελπίζω και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ήθελα να παίξω, σε άλλη μια γαλλική ομάδα, χωρίς υψηλούς στόχους... Ο Παναθηναϊκός ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα...".

- τις...γνώσεις του για τον Παναθηναϊκό:
" Εκτός από το πράσινο χρώμα; Γνώρισα το βοηθό προπονητή τον Γενάρη, στη Νίκαια και μου εξήγησε τη φιλοσοφία και τη μέθοδο που ακολουθεί ο προπονητής. Γνωρίζω κάποια πράγματα στο αγωνιστικό μέρος, φυσικά και έχω δει τον Παναθηναϊκό σε αρκετά παιχνίδια, όμως για το σύλλογο δεν γνωρίζω προς το παρόν, πολλά πράγματα. Θα μάθω όμως γρήγορα".

- τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του:
" Η δουλειά μου, πρώτα απ' όλα είναι να αμύνομαι. Έχω καλή αγωνιστική συμπεριφορά και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς μας. Πρέπει να αμύνομαι, να είμαι επιθετικός στην άμυνα μου, αυτό είναι το χαρακτηριστικό μου στον αγωνιστικό χώρο. Και αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι εφέτος, θα χρειαστεί ίσως να έχουμε και την καλύτερη άμυνα... Θα κάνω τη δουλειά μου, για να γίνει! Αυτός είναι ο στόχος μου. Αριστερό μπακ, αγωνιζόμουν κάποια χρόνια πριν, όμως η θέση μου είναι στο κέντρο της άμυνας".

- τη συνύπαρξη με το Ζιλμπέρτο Σίλβα:
" Ελπίζω να φτάσω στο επίπεδο του. Αυτό θέλω να βρω εδώ. Στη Νις, υπήρχαν καλοί παίκτες, όμως ήθελα να έχω δίπλα μου συμπαίκτες που θα με βοηθήσουν να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Θέλω να αγωνίζομαι σε ένα γήπεδο γεμάτο, με οπαδούς που θα μου δίνουν την ώθηση να γίνομαι καλύτερος. Και αυτό δεν το έβρισκα πλέον στη Νις. Αλλάζω πλέον επίπεδο, ο συναγωνισμός θα με βοηθήσει και θα με πεισμώσει να βελτιώσω το παιχνίδι μου".

- τους οπαδούς του "τριφυλλιού":
" Οι οπαδοί μας, θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι, πως θα δίνω το 100% για τον Παναθηναϊκό. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε κάτι. Φυσικά το πρωτάθλημα, που είναι ο αρχικός στόχος. Θα δουν άμεσα στο γήπεδο, την αγωνιστική μου συμπεριφορά. Η προσαρμογή δεν με φοβίζει... Θα κάνω τα πάντα για να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα...".
















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ