ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χαλάει του Κρουζ, προς έξοδο ο Γκούμας

Χαλάει του Κρουζ, προς έξοδο ο Γκούμας
Κρουζ, Παναθηναϊκός

Σε ναυάγιο του Κρουζ με τους ατζέντηδες να ζητούν τρελά λεφτά και προμήθεια! Προς έξοδο ο Γκούμας

"Επιθυμία του Χούλιο ο Παναθηναϊκός"

Για τα τυπικά της ολοκλήρωσης μιας σπουδαίας μεταγραφής έφτασαν στην Αθήνα, οι δύο εκπροσώποι του Χούλιο Κρουζ. Ο πρώην επιθετικός της Ιντερ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ελούντα, φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Ελλάδος, αφού οι πληροφορίες και οι ενδείξεις από την γειτονική χώρα συγκλίνουν προς αυτό το γεγονός.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι εκπρόσωποι του Αργεντίνου φορ ήρθαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας για να συζητήσουν την πρόταση του "τριφυλλιού" που φαίνεται να έχει επιλέξει ο πελάτης τους. Οι "πράσινοι" δίνουν για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον 34χρονο παίκτη περίπου 3.000.000 τον χρόνο.

" Είναι επιθυμία του Χούλιο ο Παναθηναϊκός, όμως θα έχουμε συζητήσεις αρχικά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και κλεισμένο" είπε ο ένας εκ των εκπροσώπων του στο "Ελ. Βενιζέλος" και στα ΜΜΕ ενημέρωσης που ήταν εκεί, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω.

Αλλαγή πλεύσης στην συμφωνία... και προμήθεια!!!

Το σήριαλ της σπουδαίας αυτής μεταγραφής όμως φέρεται να έχει και άλλα επεισόδια αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του παίκτη σε συνάρτηση με τα όσα υποστήριζαν άλλαξαν πλεύση και η σχεδόν "κλεισμένη" μεταγραφή φαίνεται να "κολλάει" λόγω των υψηλών απαιτήσεων που είχαν οι δύο ατζέντηδες του Αργεντίνου επιθετικού.

Η πρόταση της ελληνικής ομάδας στον 34χρονο φορ που έγινε από τον Κώστα Αντωνίου στους εκπροσώπους του παίκτη ήταν για διετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές 2.000.000 ευρώ που θα έφταναν τα 3.000.000 με τα μπόνους.

Η πλευρά ωστόσο των δύο μάνατζερ μπορεί να συμφωνεί στην χρονική διάρκεια της συμφωνίας στα δύο χρόνια, αλλά με 3.500.000 ευρώ το χρόνο συν τα μπόνους για τον παίκτη και επιπλέον 2.000.000 προμήθεια για τους αυτούς, κάτι για το οποίο ούτε καν γίνεται λόγος από το "πράσινο" στρατόπεδο.

Πλέον είναι αντιληπτό πως αν δεν ρίξουν τις απαιτήσεις τους οι μάνατζερ του παίκτη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή με τους δικούς τους όρους, αφού στο "τριφύλλι" μόνο με διαφορετική προσέγγιση θα υπάρχει εκ νέου συνομιλία με την πλευρά του παίκτη.

Υποστολή σημαίας στο "τριφύλλι"

Θεωρήθηκε και όχι άδικα η σημαία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, αφού ήταν ο μοναδικός της γενιάς του που έμεινε στην ομάδα που ανδρώθηκε παρόλο τα προβλήματα των τελευταίων ετών και όσα πέρασε θετικά ή αρνητικά.

Ο Γιάννης Γκούμας φόρεσε ως ποδοσφαιριστής την φανέλα του "τριφυλλιού" για τελευταία φορά την περίοδο που πέρασε, καθώς σήμερα ειδοιποιήθηκε από τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου ότι δεν υπολογίζεται από τον Χενκ Τεν Κάτε την νέα χρονιά.

Μάλιστα στον εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, προτάθηκαν δύο παραμέτρους για να συνεχίσει την συνεργασία του με τον σύλλογο.

Πρώτον, να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του με τα ίδια χρήματα που προβλέπονταν από την αρχική συμφωνία και δεύτερον να μείνει ελεύθερος και να πάρει τα μισά χρήματα του συμβολαίου.

Οπως ήταν φυσικό ο Γιάννης Γκούμας αναμένεται να απαντήσει αρνητικά καθώς από την "πράσινη" ΠΑΕ η απάντηση του θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ομως από την πλευρά του Θεσσαλού αμυντικού προκύπτει δυσφορία και απογοήτευση αφού ήθελε να μείνει στο ρόστερ μέχρι το τέλος της καριέρας του και είναι έτοιμος αποχωρώντας να διεκδικήσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Επαφές για Ερασιτέχνη

Συναντήσεις με τους κ.κ Βαρδινογιάννη, Πατέρα και Σταθοκωστόπουλο θα έχει από την Τρίτη, νέα ειδική τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για την σωτηρία του Ερασιτέχνη μετά την παραίτηση-βόμβα του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Την νεοσύστατη αυτή επιτροπή αποτελούν ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Βασιλόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Ιθακήσιος και ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Ερασιτέχνη κ. Παναγιωτόπουλος οι οποίοι αρχικά το πρωί θα συναντηθούν με τον εκ των βασικών μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, ενώ το απόγευμα σειρά θα πάρει ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ.

Τέλος την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες η τριμελή επιτροπή έχει ραντεβού με τον τέως πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ των ανδρών Βλάση Σταθοκωστόπουλο.

Σκοπός εκτός από την έρευση πόρων είναι να δοθεί κάποια λύση μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προκειμένου να μην υπάρξει αναβολή της εκλογικής διαδικασίας που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Τελειώνει... του Κατσουράνη

Mε βάση τις νέες πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας, το επόμενο 48ωρο ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στο "τριφύλλι". Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο σύλλογος της Λισαβώνας τα βρήκε σε όλα με τον Παναθηναϊκό, ενώ απομένει να δοθεί και επίσημα η ελευθέρας στον παίκτη για να ανακοινωθεί από το "τριφύλλι".

Μάλιστα η επιβεβαίωση της μετακίνησης αυτής προέρχεται από δύο ακόμα στοιχεία. Πρώτον, η "O Jogo" ανέφερε πως ο Κατσουράνης είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί σε μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας και δεύτερον η άλλη διεκδικήτρια ομάδα (Αμβούργο) που ήθελε τον διεθνή άσο στοχεύει να αποκτήσει πλέον τον Πόουλσεν.

Τέλος και η εφημερίδα "Record" στην έκδοσή της ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αμβούργου και της Μπενφίκα δεν είχαν θετική κατάληξη και ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μάρτιν Γιολ "καλοβλέπει" πλέον τους 22χρονο Ρόμπερτ Τέσχε (Αρμίνια Μπίλεφελντ) και 26χρονο Κριστιάν Σουλτζ (Αννόβερο).

Παράλληλα τονίζει πως ο διεθνής μέσος θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα καθώς η οικογένεια του προσπαθεί γι' αυτό, μετά από τρία χρόνια παραμονής στην Πορτογαλία.

Ενδιαφέρον για Μάικλ Όουεν

Στη Μεγ. Βρετανία ανακάλυψαν ένα νέο μεταγραφικό στόχο των "πρασίνων". Τον Μάικλ Όουεν! Το πάλαι ποτέ παιδί θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου, που έκανε θραύση στο Μουντιάλ του 1998 πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια του, που έπαιξε σε Λίβερπουλ και Ρεάλ, αλλά ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα στη διάρκεια της καριέρας του από σωρεία σοβαρών τραυματισμών.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, ο Όουεν, που ανήκει στη Νιουκάστλ, δεν θέλει επ' ουδενί να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ, όπου υποβιβάστηκαν οι "ανθρακωρύχοι", και έχει βάλει τυς ατζέντηδες του να του βρουν ομάδα.

Αυτοί έστειλαν επιστολή σε επιλεγμένες αγγλικές ομάδες, με την οποία τις ενημερώνουν πως με ένα ποσό γύρω στο 1 εκατομμύριο λίρες ετησίως (περί τα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ) ο παίκτης είναι διαθέσιμος και υπογράφει... αύριο το πρωί.

Πλησιάζει και ο Ένχελααρ

Μια ανάσα από την συμφωνία με τον Ορλάντο Ένχελααρ είναι ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με συνεχή δημοσιεύματα από την Ολλανδία και κυρίως την Γερμανία. Θεωρείται πλέον δεδομένο, ότι Σάλκε και 'Ενχελααρ χώρισαν οριστικά και ο παίκτης ήδη αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη.

" Η μεταγραφή δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως όλα δείχνουν, πως θα ολοκληρωθεί" υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζεφ Σνούσενμπεργκ.

O νέος προπονητής της ομάδας, Φέλιξ Μάγκατ, δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα της νέας χρονιάς τοποθετώντας το όνομά του είναι στη λίστα των υπό αποχώρηση ποδοσφαιριστών με το "τριφύλλι" να δείχνει πιο ικανό από τους Αϊντχόβεν και Άγιαξ για να το αποκτήση (λόγω καλύτερης προσφοράς αλλά και συνεργασίας με τον Τεν Κάτε).

To who is who του Χούλιο Κρουζ

Ο Χούλιο Ρικάρντο Κρουζ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1974 στην Αργεντινή.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει για την τεχνική του παρά το μεγάλο ύψος του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον προσέξει η Μπάνλφιντ με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 1993.

Η καταξίωση στην Αργεντινή ήρθε το 1996 όταν και πήρε μεταγραφή στην Ρίβερ Πλέιτ. Η σεζόν που πραγματοποίησε με τους "εκατομμυριούχους" ήταν καταπληκτική. 17 τέρματα σε 29 εμφανίσεις, ήταν αρκετά για να του δώσουν το εισιτήριο για ευρωπαϊκή καριέρα.

Το καλοκαίρι του 1997 ο νεαρός Αργεντινός τότε πήρε μεταγραφή στην Φέγενορντ. Η αρχή ήταν κάπως δύσκολη, όμως η σταθερή του απόδοση (χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει άλλωστε), ήταν εκείνη που τον κράτησε στο προσκήνιο.

Μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια και 44 γκολ, ο Κρουζ πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα και να πάει στην Μπολόνια. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έγινε αμέσως ο ηγέτης του συλλόγου, όμως το 2003 ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Η Ίντερ έκανε πρόταση για την απόκτηση του και ο Κρουζ δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί παρά το δέσιμο που είχε με την ομάδα της Μπολόνια. Στα έξι χρόνια που βρέθηκε στους "νερατζούρι", πέτυχε 50 τέρματα, πραγματοποιώντας 129 εμφανίσεις.

Κρουζ και Αργεντινή

Με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής μετρά 22 εμφανίσεις και τρία τέρματα.

Η καριέρα του σε αριθμούς

ΟΜΑΔΑ ΣΕΖΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
Μπάνφιλντ 1993-96 1993-94: 5 εμφ, 0 γκολ

1994-95: 26 εμφ, 6 γκολ

1995-96: 32 εμφ, 10 γκολ

1996-97(Α): 1 εμφ, 1 γκολ





Ρίβερ Πλέιτ 1996-97 1996-97(Β): 29 εμφ, 17 γκολ
Φέγενορντ 1997-00 1997-98: 27 εμφ, 14 γκολ

1998-99: 29 εμφ, 15 γκολ

1999-00: 30 εμφ, 15 γκολ







Μπολόνια 2000-03 2000-01: 27 εμφ, 7 γκολ

2001-02: 33 εμφ, 10 γκολ

2002-03: 28 εμφ, 10 γκολ



Ίντερ 2003-09 2003-04: 27 εμφ, 7 γκολ

2004-05: 18 εμφ, 5 γκολ

2005-06: 31 εμφ, 15 γκολ

2006-07: 14 εμφ, 7 γκολ

2007-08: 28 εμφ, 13 γκολ

2008-09: 13 εμφ, 2 γκολ









Αργεντινή 1997-2009 22 εμφανίσεις τρία γκολ












































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ