ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διoρία 24 ώρες σε Κρουζ

Διoρία 24 ώρες σε Κρουζ
Κρουζ, Παναθηναϊκός

Διoρία 24 ώρες σε Κρουζ, "χαμηλή η πρόταση" είπε ο Γκέτσι. Υπεγράφη η κύρια άδεια για Βοτανικό

Το χρονικό της αρνητικής τροπής....


Για τα τυπικά της ολοκλήρωσης μιας σπουδαίας μεταγραφής έφτασαν στην Αθήνα, το απόγευμα (λίγο μετά τις 18:00) της Δευτέρας, οι δύο εκπροσώποι του Χούλιο Κρουζ. Ο πρώην επιθετικός της Ιντερ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ελούντα, φαίνονταν πως θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Ελλάδος, αφού οι πληροφορίες και οι ενδείξεις από την γειτονική χώρα συνέκλιναν προς αυτό το γεγονός.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι εκπρόσωποι του Αργεντίνου φορ ήρθαν στην χώρα μας για να συζητήσουν την πρόταση του "τριφυλλιού" που φαίνεται να έχει επιλέξει ο πελάτης τους. Οι "πράσινοι" δίνουν για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον 34χρονο παίκτη περίπου 3.000.000 τον χρόνο.

" Είναι επιθυμία του Χούλιο ο Παναθηναϊκός, όμως θα έχουμε συζητήσεις αρχικά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και κλεισμένο" είπε ο ένας εκ των εκπροσώπων του στο "Ελ. Βενιζέλος" και στα ΜΜΕ που ήταν εκεί, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω.

Αλλαγή πλεύσης στην συμφωνία... και προμήθεια!!!

Το σήριαλ της σπουδαίας αυτής μεταγραφής όμως φέρεται πως "έκρυβε" άσχημο τέλος, αφού οι εκπρόσωποι του παίκτη, παρά τα όσα αρχικά υποστήριζαν, άλλαξαν πλεύση στην βραδινή συνάντηση με τους διοικούντες την ΠΑΕ.

Ετσι, η σχεδόν "κλεισμένη" μεταγραφή φαίνεται πως "κόλλησε" λόγω των υψηλών απαιτήσεων που είχαν οι δύο ατζέντηδες του Αργεντίνου επιθετικού. Η πρόταση της ελληνικής ομάδας στον 34χρονο φορ που έγινε από τον Κώστα Αντωνίου στους εκπροσώπους του παίκτη ήταν για διετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές 2.000.000 ευρώ που θα έφταναν τα 3.000.000 με τα μπόνους.

Η πλευρά ωστόσο των δύο μάνατζερ μπορεί να συμφωνεί στην χρονική διάρκεια της συμφωνίας στα δύο χρόνια, αλλά με 3.500.000 ευρώ το χρόνο συν τα μπόνους για τον παίκτη και επιπλέον 2.000.000 προμήθεια για τους αυτούς, κάτι για το οποίο ούτε καν γίνεται λόγος από το "πράσινο" στρατόπεδο.

Οπως προέκυψε από τον Παναθηναϊκό αν δεν ρίξουν τις απαιτήσεις τους οι μάνατζερ του παίκτη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή με τους δικούς τους όρους. Στο "τριφύλλι" έλεγαν πως μόνο αν οι μάνατζερ επανέρχονταν με καλύτερη αντιπρόταση, θα υπάρξει εκ νέου συνομιλία με την πλευρά του παίκτη και αναμένουν στο "ακουστικό" τους εξετάζοντας ήδη νέες περιπτώσεις.

Γκέτσι: "Είναι περισσότερο στο χέρι του"

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ξημερώματα Τρίτης, ο Ιταλός μάνατζερ του Κρουζ, Γκουστάβο Γκέτσι σε δηλώσεις του σε μερίδα του Τύπου, υποστήριξε: " Έχουμε κάνει κάποιες σημαντικές διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια διαφορά αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη για το επίπεδο του Χούλιο Κρουζ.

Πιστεύω ότι αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε ξανά μια συνάντηση για να τα πούμε. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και χρειάζεται μια τελευταία. Είναι περισσότερο στο χέρι του. Δεν αποκλείω να έρθουμε τελικά σε συμφωνία

".

Το τελεσίγραφο των 24 ωρών

Χωρίς να πραγματοποιηθεί συνάντηση έγινε από τον Παναθηναϊκό η νέα πρόταση στον Κρουζ, αφού ουσιαστικά ο Κώστας Αντωνίου κατέθεσε για λογαριασμό των "πράσινων" εγγράφως την τελική του προσφορά ύψους 2.800.000 ευρώ για συμβόλαιο 1+1 έτους μαζί με τα μπόνους (θα ανανεωθεί μόλις φτάσει τις 20 συμμετοχές ο Αργεντίνος φορ).

Πλέον οι εκπρόσωποι του Χούλιο Κρούζ έχοντας διορία 24 ωρών (τόση έδωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου ν' απαντήσει) αναμένεται να μεταφέρουν στον πελάτη τους τα τελευταία δεδομένα για να λάβει την τελική του απάντησει.

Γκέτσι: "Ολα είναι ανοικτά, αλλά η τελική πρόταση είναι χαμηλή"

Τον δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι εκπρόσωποι του Χούλιου Κρουζ, μεταφέροντας τα νέα δεδομένα και την πρόταση των "πράσινων", ωστόσο με δηλώσεις του ενός εκ των μάνατζέρ του Αργεντίνου άσου στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" η πρόταση της ελληνικής ομάδας είναι πολύ χαμηλή.

" Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι χαμηλή. Εμείς θα την μεταφέρουμε στον παίκτη και βλέπουμε. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η τελική προσφορά ή αν μπορεί να υπάρξει καλύτερη. Αν είναι αυτή η τελική πρόταση, τότε είναι πολύ χαμηλή. Δεν είναι κάτι οριστικό, όλα είναι ανοικτά. Επιστρέφουμε στο Μιλάνο και βλέπουμε", ήταν οι δηλώσεις του Γκουστάβο Γκέτσι.

Από τον Σισέ... στον Μπάριος

Η πολύ πιθανή πλέον απόρριψή της περίπτωσης του Χούλιο Κρουζ, "άνοιξε" στον Παναθηναϊκό και πάλι τον φάκελο "επιθετικός", με τους υπεύθυνους ν' αναζητούν ένα άλλο όνομα από την λίστα τους.

Νέες διαπραγματεύσεις ξεκινούν με τους υποψήφιους στόχους και τα ονόματα είναι πολλά. Χοσέ Σαντ, Άριτς Αντούριθ, Λούκας Μπάριος που επανέρχονται στο προσκήνιο ενώ "παίζουν" δυνατά και οι Σισέ και Μπόμπο για την ενίσχυση της επίθεσης.

Ο Γάλλος επιθετικός, που ανήκει στην Μαρσέιγ είναι ίσως ο διακαής πόθος του Χενκ Τεν Κάτε και η απόκτηση του 28χρονου φορ που πέρσι φορούσε (ως δανεικός) την φανέλα της Σάντερλαντ, θα είναι το ίδιο "ηχηρή" αν πραγματοποιηθεί με αυτή του Χούλιο Κρουζ.

Μια πρόταση ύψους άνω των 5.000.000 ευρώ ήταν αρκετά δυνατή για να δημιουργήσουν "ίντριγκες" στο στρατόπεδο της Μπεσίκτας, οι "πράσινοι" για την απόκτηση του Μπόμπο. Ενός παίκτη που ο Ολυμπιακός "κυνηγά" και φαίνεται δεν μπορεί να κάνει δικό του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στο ευρωπαϊκό στερέωμα τελευταία λύση είναι αυτή του Άριτς Αντούριθ. Ο επιθετικός της Μαγιόρκα έχει πολύ καλά στοιχεία και είναι στις επιλογές των "πράσινων" που για να τον κάνουν δικό τους από την ισπανική ομάδα εκτός από τα χρήματα (περίπου 3.500.000 ευρώ) προσφέρουν και τον Νασίφ Μόρις ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Τέλος, δύο σπουδαίες λύσεις έχουν οι "πράσινοι" από την Λατινική Αμερική. Ο Χοσέ Σαντ της Λανούς αλλά και ο Λούκας Μπάριος της Κόλο Κόλο.

Συμφωνία με Μέλμπεργκ, διάψευση για Ζιλμπέρτο

Νέα σενάρια προέκυψαν από την "γειτονική" Ιταλία. Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Tuttosport", "αποκαλύπτει" πως ο Παναθηναϊκός συμφώνησε σε όλα με την Γιουβέντους για την αγορά του 32χρονου σέντερ μπακ.

Την ίδια ώρα οι Ιταλοί διαψεύδουν τα σενάρια περί πρότασης της "Μεγάλης Κυρίας" για την απόκτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ένα σενάριο που πριν δύο μέρες πήρε διαστάσεις κυρίως από τους ίδιους, αφού στον Παναθηναϊκό δεν ανησυχούσαν για το θέμα.

Υπεγράφη η κύρια άδεια για Βοτανικό

Αν και οι μεταγραφικές εξελίξεις προσωρινά έχουν "παγώσει" τα χαμόγελα των οπαδών του "τριφυλλιού" που παρακολουθούν στενά τα δρόμενα, ωστόσο τα ευχάριστα νέα (έστω και με μικρή καθυστέρηση) έρχονται από το νεό γήπεδο στον Βοτανικό.

Την Τρίτη, το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς σε λιγότρο από 20 ημέρες θα εκδοθεί η κύρια άδεια για την ανέγερση του "πράσινου παλατιού" στην περιοχή του Ελαιώνα.

Επόμενο βήμα που περιμενένουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού είναι να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στις εγγυήσεις που ζητούν για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια το έργο και το όνειρο χιλιάδων γενεών στους φίλους της ομάδας να γίνει πραγματικότητα.

" Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε την Απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, χωρητικότητας 40.000 θέσεων.

Με τους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις που επιβάλλονται για την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται πλήρως το περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, ξεκινά επί της ουσίας η σημαντική διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στη Λεοφώρο Αλεξάνδρας, η οποία αποτελεί τη "μήτρα" περιβαλλοντικής αναβάθμισης του συνόλου του Ελαιώνα, λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες παρεμβάσεις που προγραμματίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στην περιοχή



", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.




























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ