ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλείνει άμεσα δύο παίκτες

Κλείνει άμεσα δύο παίκτες
Κόκκαλης, Κετσπάγια

Κόκκαλης και Κετσπάγια συμφώνησαν πως πρέπει άμεσα να κλείσει ο στόπερ, αλλά και ο Ντάρμπισιρ

Ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση ως προς την υλοποίησή του, όμως μετά τη συνάντηση κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/5) στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, κάποιες υποθέσεις θα προχωρήσουν άμεσα, ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό της πειραϊκής ομάδας.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο και Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ στην σύσκεψη έδωσαν το "παρών" οι Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ, Δημήτρης Θεοδωρίδης και Ανδρέας Νινιάδης. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού τέθηκε επί τάπητος, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι σε θέση να κάνουν οικονομικά ανοίγματα τη δεδομένη χρονική περίοδο. Πριν, δηλαδή, ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την είσοδο νέων προσώπων στη μετοχική σύνθεση του πειραϊκού συλλόγου. Η γραμμή που δίνεται από την ΠΑΕ είναι πως ο νταμπλούχος Ελλάδας ρίχνει το βάρος στην απόκτηση ενός στόπερ (Ντραγκουτίνοβιτς) και ενός επιθετικού (Ντάρμπισιρ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα αποκτηθεί μέσος στη θέση του Λεντέσμα, θα τηρηθεί στάση αναμονής στην υπόθεση του Σεμπαστιάν Λέτο, ενώ ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στους Τούρκους και να ανταποκριθεί στα "τρελά" χρήματα που ζητάει η Μπεσίκτας για να παραχωρήσει τον Μπομπό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εξακολουθεί να ενδιαφέρει, αλλά οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να μπουν σε παζάρια με την νταμπλούχο Τουρκίας, έχοντας ως σύμμαχο τη συμφωνία τους με τον 24άχρονο επιθετικό και τον μάνατζέρ του, Χουάν Φίχερ.

Οι δύο προτεραιότητες

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επανέλαβε στον Σωκράτη Κόκκαλη πως η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι επιβεβλημένη και πρέπει να γίνει άμεσα. Όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για την ακρίβεια. Την προσεχή Παρασκευή (19/6) είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά και ο Γεωργιανός τεχνικός θεωρεί επιτακτική την ανάγκη ανεύρεσης του αντικαταστάτη του Παρασκευά Άντζα στο κέντρο της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής προκειμένου να έχει στη διάθεσή του το νέο ηγέτη της άμυνας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ντραγκουτίνοβιτς, Μέλμπεργκ και Ναβάρο είναι τρεις παίκτες που ενδιαφέρουν, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει και η έκπληξη, με τη μεταγραφή ενός στόπερ, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, "Ντράγκο" και Μέλμπεργκ βρίσκονται στο επίκεντρο του ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος και όλα δείχνουν πως θα αποκτηθεί ένας από τους δύο (φαβορί ο πρώτος), καθώς ο πειραϊκός σύλλογος είναι αποφασισμένος να πληρώσει και να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη νευραλγική αυτή θέση.

Παράλληλα, Κόκκαλης και Κετσπάγια συμφώνησαν πως ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχύσει την επίθεσή του. Η υπόθεση Μπομπό έχει παγώσει και η πειραϊκή ομάδα φουλάρει για την απόκτηση ενός παίκτη που έδειξε τα διαπιστευτήρια του το διάστημα που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο λόγος για τον Ματ Ντάρμπισιρ. Ο διοικητικός και ο τεχνικός ηγέτης των νταμπλούχων Ελλάδας θέλουν τον Άγγλο επιθετικό να συνεχίσει στα ερυθρόλευκα χρώματα και αποφάσισαν να επισπευθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Η Μπλάκμπερν είναι διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της (και από τα 4 εκ. ευρώ που ζητάει να υποχωρήσει αισθητά), ο Ντάρμπισιρ πιέζει ασφυκτικά την αγγλική ομάδα να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό, που είναι έτοιμος να ανεβάσει την προσφορά του στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ (συν 600.000 ευρώ μπόνους για την επίτευξη στόχων), από τα 2 (συν τα μπόνους) που προσέφερε αρχικά, προκειμένου να αποκτήσει τον 23άχρονο γκολτζή.

Μέσος καλύτερος του Λεντέσμα



Ο Ολυμπιακός ειδοποίησε τον Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα να βρίσκεται στην έναρξη της προετοιμασίας, αλλά ουσιαστικά ο παίκτης δεν υπολογίζεται. Ο Κετσπάγια έχει καλή γνώμη για τον Αργεντινό αμυντικό μέσο, όμως ψάχνει κάτι καλύτερο στη συγκεκριμένη θέση για την ομάδα που θέλει να κτίσει και έχει στο μυαλό του.

Ο Ανδρέας Νινιάδης επιμένει για την απόκτηση του Αλεξάντερ Τετέι της Ρόζενμποργκ, καθώς πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητές του και στη συνάντηση κορυφής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του. Πρώτα, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Λεντέσμα, που καταλαμβάνει και θέση ξένου, την οποία, πιθανότατα, θα χρειαστεί ο νταμπλούχος Ελλάδας.

Ο "λύκος" έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με τους Πειραιώτες και ο Ολυμπιακός τον παραχωρεί με μία πρόταση της τάξης των 600.000 ευρώ. Από την πλευρά του, ο Λεντέσμα ζητάει νέο συμβόλαιο, αλλιώς δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης και στο μεγάλο λιμάνι είναι έτοιμοι να δώσουν λύση.

Δεν βιάζεται για Λέτο



Με δεδομένη την απόκτηση του Ζαουάντ Ζαϊρί, που μπορεί να αγωνιστεί στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να βιάζεται για τον Σεμπαστιάν Λέτο. Η πειραϊκή ομάδα θέλει τον Αργεντινό αριστερό μέσο, αλλά με τις προϋποθέσεις που θα θέσει η ίδια και όχι η Λίβερπουλ. Οι ερυθρόλευκοι δεν προτίθενται να δώσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει ο αγγλικός σύλλογος και θα τηρήσουν στάση αναμονής.

Οι συνεργάτες του Κετσπάγια



Από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε ότι συνεργάτες του Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θα είναι ο Σοσό Τσέντια ως βοηθός προπονητή και ο Μιχάλης Μιχαήλ ως γυμναστής. Τέλος, μέλος της επιτροπής επίλυσης διαφορών της FIFA ορίστηκε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θεόδωρος Γιαννίκος.






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ