ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα ραντεβού σωτηρίας και η αγωνία ενίσχυσης

Τα ραντεβού σωτηρίας και η αγωνία ενίσχυσης
θ.γιαννακόπουλος - πατέρας

Ραντεβού με "Τζίγγερ" - Πατέρα την σωτηρία του Ερασιτέχνη. Αγωνία για φορ, "πρασινίζει" ο Ένχελααρ

Θετικό κλίμα στην συνάντηση με Πατέρα

Η επιτροπή σωτηρίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα σε μια συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο πρόεδρος του "τριφυλλιού" πρότεινε να δημιουργηθεί μια παρουσίαση από τους αρμόδιους εσόδων και εξόδων ανά τμήμα, ώστε να αποστείλουν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα πρόσκληση σε Παναθηναϊκούς "χορηγούς", προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά το εκάστωτε τμήμα ή τα τμήματα της αρεσκείας τους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους παρότρυνε επίσης να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πείσουν τον Θανάση Γιαννακόπουλο να παραμείνει πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, καθώς η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και δύσκολα μπορεί να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης.

Το πρωί και με "Τζίγγερ"

Οι κ.κ. Πιστιόλης, Ιθακήσιος και Βασιλόπουλος λίγες ώρες νωρίτερα συναντήθηκαν και με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη για να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Ο "Τζίγγερ" αφού άκουσε όλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου τόσο για τις οφειλές που υπάρχουν όσο και για τα χρήματα που απαιτούνται για να μπορέσουν να συντηρηθούν και να επιζήσουν τα τμήματα του.

Το κλίμα και σ' αυτή την συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και οι άνθρωποι της τριμελούς επιτροπής του Ερασιτέχνη έφυγαν με ένα αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας αφού ο "ισχυρός" άνδρας έδειξε με τα λεγόμενά του ότι δεν αποκλείεται να αναλάβει εξ' ολοκλήρου ένα ανδρικό τμήμα με τις φήμες να λένε ότι δεν αποκλείεται να είναι το τμήμα πόλο.

"Πρασινίζει" ο Ένχελααρ

Μια ανάσα από την δεύτερη μεταγραφή του είναι ο Παναθηναϊκός αφού ο Ορλάντο Ένχελααρ θα αποτελέσει το επόμενο απόκτημα του "τριφυλλιού" μετά τον Σεντρίκ Καντέ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από κύκλους της ΠΑΕ, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στην συμφωνία. Παράλληλα, οι Γερμανοί σε σημερινά τους δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο 30χρονος Ολλανδός είναι μία ανάσα και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Η επιλογή του Χενκ Τεν Κάτε εκτός απροόπτου θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές να φτάνουν περίπου τα 1.200.000 ευρώ.

Αγωνία και αναμονή

"Ανοικτά" παραμένουν όλα τα μέτωπα στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού. Την ώρα που οι ιθύνοντες των "πράσινων" περιμένουν την απάντηση του Χούλιο Κρουζ, με τα δεδομένα να συγκλίνουν προς το "ναυάγιο", ήδη εξετάζονται και άλλοι στόχοι για την επίθεση. Χοσέ Σαντ, Άριτς Αντούριθ, Λούκας Μπάριος που επανέρχονται στο προσκήνιο ενώ "παίζουν" δυνατά και οι Σισέ και Μπόμπο για την ενίσχυση της επίθεσης.

Ο Γάλλος επιθετικός, που ανήκει στην Μαρσέιγ είναι ίσως ο διακαής πόθος του Χενκ Τεν Κάτε και η απόκτηση του 28χρονου φορ που πέρσι φορούσε (ως δανεικός) την φανέλα της Σάντερλαντ, θα είναι το ίδιο "ηχηρή" αν πραγματοποιηθεί με αυτή του Χούλιο Κρουζ.

Μια πρόταση ύψους άνω των 5.000.000 ευρώ ήταν αρκετά δυνατή για να δημιουργήσουν "ίντριγκες" στο στρατόπεδο της Μπεσίκτας, οι "πράσινοι" για την απόκτηση του Μπόμπο. Ενός παίκτη που ο Ολυμπιακός "κυνηγά" και φαίνεται δεν μπορεί να κάνει δικό του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στο ευρωπαϊκό στερέωμα τελευταία λύση είναι αυτή του Άριτς Αντούριθ. Ο επιθετικός της Μαγιόρκα έχει πολύ καλά στοιχεία και είναι στις επιλογές των "πράσινων" που για να τον κάνουν δικό τους από την ισπανική ομάδα εκτός από τα χρήματα (περίπου 3.500.000 ευρώ) προσφέρουν και τον Νασίφ Μόρις ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Τέλος, δύο σπουδαίες λύσεις έχουν οι "πράσινοι" από την Λατινική Αμερική. Ο Χοσέ Σαντ της Λανούς αλλά και ο Λούκας Μπάριος της Κόλο Κόλο.

Υπεγράφη η κύρια άδεια για Βοτανικό

Αν και οι μεταγραφικές εξελίξεις προσωρινά έχουν "παγώσει" τα χαμόγελα των οπαδών του "τριφυλλιού" που παρακολουθούν στενά τα δρόμενα, ωστόσο τα ευχάριστα νέα (έστω και με μικρή καθυστέρηση) έρχονται από το νεό γήπεδο στον Βοτανικό.

Την Τρίτη, το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς σε λιγότρο από 20 ημέρες θα εκδοθεί η κύρια άδεια για την ανέγερση του "πράσινου παλατιού" στην περιοχή του Ελαιώνα.

Επόμενο βήμα που περιμενένουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού είναι να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στις εγγυήσεις που ζητούν για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια το έργο και το όνειρο χιλιάδων γενεών στους φίλους της ομάδας να γίνει πραγματικότητα.

" Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε την Απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, χωρητικότητας 40.000 θέσεων.

Με τους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις που επιβάλλονται για την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται πλήρως το περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, ξεκινά επί της ουσίας η σημαντική διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στη Λεοφώρο Αλεξάνδρας, η οποία αποτελεί τη "μήτρα" περιβαλλοντικής αναβάθμισης του συνόλου του Ελαιώνα, λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες παρεμβάσεις που προγραμματίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στην περιοχή



", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.









































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ