LIGUE 1

Δήμαρχος Νίκαιας: "Απαράδεκτη η συμπεριφορά οπαδών της Νις αλλά και του προπονητή και προέδρου της Μαρσέιγ"

O δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί
O δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί @ 2020 VALERY HACHE/POOL VIA AP IMAGES

Τα επεισόδια στο Νις - Μαρσέιγ αμαύρωσαν την εικόνα του γαλλικού ποδοσφαίρου και έφεραν έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο συλλόγων, με τον δήμαρχο της Νίκαιας να παίρνει μέρος στην κόντρα αποδίδοντας ευθύνες και σε ανθρώπους της Ολιμπίκ.

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν που εκτόξευσε στα ύψη τη δημοτικότητα του γαλλικού ποδοσφαίρου και ήρθε ένα περιστατικό για να υπενθυμίσει σε όλους πως το ποδόσφαιρο είναι ένα πανέμορφο άθλημα μόνο όταν η βία και τα επεισόδια μένουν εκτός γηπέδου.

Ο λόγος φυσικά για τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Νις - Μαρσέιγ, με τη μαζική εισβολή οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο και το ξύλο που έπεσε με κάποιους εκ των παικτών της Μαρσέιγ, με το αποτέλεσμα να είναι να μην ολοκληρωθεί ποτέ το ματς μετά από την άρνηση των φιλοξενουμένων να βγουν αργότερα στο χορτάρι για να συνεχίσουν.

Από το βράδυ της Κυριακής είναι αρκετά τα πρόσωπα από το χώρο του γαλλικού ποδοσφαίρου που έχουν πάρει θέση, με τον τελευταίο που θέλησε να μπει στο χορό να είναι ο δήμαρχος Νίκαιας, επιχειρώντας ουσιαστικά να απαντήσει στον ομόλογό του της Μασσαλίας που είχε επιδοκιμάσει την απόφαση των παικτών του Σαμπαόλι να μην ολοκληρώσουν το ματς κάνοντας λόγο για... καρναβάλι.

"Αυτή η βία δεν είναι αποδεκτή. Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις αφού πρώτα πάρει αποφάσεις για το ποιος είχε την ευθύνη.

Εάν είναι αδικαιολόγητη η συμπεριφορά συγκεκριμένων οπαδών, τότε το ίδιο ισχύει για τον πρόεδρο της Μαρσέιγ που ήταν στις εξέδρες και για τον προπονητή της στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στον τεχνικό της Νις για την άψογη συμπεριφορά τους. Είναι πλέον στο χέρι των αρχών να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις", έγραψε χαρακτηριστικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το RMC, η αναφορά του Εστροζί είχε να κάνει με κάποια αψιμαχία που διαδραματίστηκε στις εξέδρες μεταξύ του προέδρου της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, και παλαίμαχου παίκτη της Νις καθώς και της έλλειψης ψυχραιμίας που επέδειξε ο τεχνικός της Ολιμπίκ, Χόρχε Σαμπαόλι, εντός αγωνιστικού χώρου.

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ