LIGUE 1

Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας: "Αυτά που έγιναν στο Νις - Μαρσέιγ είναι προσβολή για το ποδόσφαιρο"

Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου
Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου @2020 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/POOL VIA AP IMAGES

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια που αμαύρωσαν την αναμέτρηση Νις - Μαρσέιγ, ενώ τόνισε ότι επιβάλλεται να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις.

Η αναμέτρηση της Νις με την Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική της Ligue 1 ήταν ποδοσφαιρική, όμως στην πορεία μετατράπηκε σε αγώνα μποξ και πάλης, με οπαδούς των γηπεδούχων να εισβάλλουν μαζικά στον αγωνιστικό χώρο και αρκετούς να δίνουν μάχες σώμα με σώμα με ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ.

Ως θλιβερό αποτέλεσμα, ο αγώνας δεν τελείωσε ποτέ αφού οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων αποφάσισαν να μην ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν παρά την εντολή που είχε δοθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για την ολοκλήρωση του ματς.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω της αθλητικής δικαιοσύνης (προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 25/8, η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής αναφορικά με την τύχη του αγώνα), με την Υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, να χρησιμοποιεί πάντως σκληρή γλώσσα με συνέντευξή της και να ζητάει να επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις σε όσους ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

"Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην άσκηση βίας απέναντι σε παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όσα έγιναν είναι προσβολή στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις", τόνισε με σημερινές δηλώσεις της η Ροξάνα Μαρατσινεάνου, και συνέχισε:

"Παλεύω ενάντια στην εμφάνιση μίσους και σε κάθε έλλειψη πολιτισμού στα γήπεδα... Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (LFP) και οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι και να επιβάλλουν ποινές που υπαγορεύει η κοινή λογική και οι οποίες συμβαδίζουν με αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι απαράδεκτο οι οπαδοί να ρίχνουν αντικείμενα, να είναι βίαιοι, να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι σύλλογοι που φιλοξενούν αγώνες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών που βρίσκονται στο γήπεδο, όπως επίσης και για ό, τι συμβαίνει στις εξέδρες.

Αν κρίνουμε από την εισβολή στο γήπεδο και τη ρίψη μπουκαλιών προς κάθε κατεύθυνση που είχαν ως στόχο τους παίκτες, μπορούμε να πούμε ότι ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα γυάλινα μπουκάλια απαγορεύονται, υπάρχει ζήτημα ελέγχου".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και κατέληξε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο πως θα πρέπει να αντιδράσει η αθλητική δικαιοσύνη για να μην επαναληφθούν τέτοια λυπηρά φαινόμενα:

Διατηρώ το δικαίωμα να ρίξω ποινές για αυτά που έγιναν αν και έχω δει πως ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσεης

Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της με ψυχραιμία και ότι θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων θα χαρακτηριστούν ως ένοχοι.

Αναμένω επίσης από τους αθλητικούς φορείς να λάβουν τις απαραίτητες πειθαρχικές κυρώσεις, που θα λειτουργήσουν ως παραδειγματισμός. Αγωνιστήκαμε για την επιστροφή του κοινού στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να μην γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών".

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ