LIGUE 1

Εισβολή οπαδών στο Νις - Μαρσέιγ: Ο Παγέτ έριξε αντικείμενο στην κερκίδα και γενικεύτηκε η σύρραξη

Η στιγμή της εισβολής των οπαδών της Νις στον αγωνιστικό χώρο
Η στιγμή της εισβολής των οπαδών της Νις στον αγωνιστικό χώρο

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ το παιχνίδι διεκόπη έπειτα απ' την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια και με τους παίκτες.

Άσχημη τροπή πήρε η αναμέτρηση μεταξύ της Νις και της Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική της Ligue 1 τη στιγμή που στο 75' οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Απ' την κερκίδα έπεσε ένα μπουκάλι προς τον Παγέτ, την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ και αυτός το επέστρεψε πίσω. Η κίνησή του ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει αντίδραση. Αμέσως μετά άρχισε μαζική εκτόξευση αντικειμένων, ενώ ορισμένοι εκ των εξαγριωμένων οπαδών ήρθαν στα χέρια με παίκτες στα όρια της κερκίδας.

Περίπου 100 οπαδοί που βρίσκονταν στο πέταλο εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Προκλήθηκε, φυσικά, πανδαιμόνιο, όμως οι δεκάδες σεκιούριτι επενέβησαν και απέτρεψαν τα χειρότερα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια, ωστόσο κάποιοι άλλοι της Νις παρέμειναν στο χορτάρι και επιχείρησαν να συζητήσουν με τους χούλιγκανς και να τους ηρεμήσουν.

Ο Ντάντε τα είπε με ορισμένους σκληροπυρηνικούς της κερκίδας, ενώ μπροστά από το πέταλο πήγε και ο πρόεδρος της Νις, Ζαν Πιερ Ριβέρ. Σε video μάλιστα φαίνεται ο Σαμπάολι, όπως και ο Μπολί να συμμετέχουν σε μία γενικότερη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να είναι εκνευρισμένος με τον Τοντιμπό.

Χαρακτηριστική ήταν και μία φωτογραφία απ' τα αποδυτήρια, όπου φαίνεται η μελανιά στον λαιμό του Γκουεντουζί, έπειτα από τις μάχες στον αγωνιστικό χώρο με τους οπαδούς.

Το RMC υποστηρίζει πως τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων τραυματίστηκαν, με τον Πέρες να φέρει τραύματα στην πλάτη και τον Παγέτ στην πλάτη, όπως φαίνεται απ' την παρακάτω φωτογραφία.

Αφού ο αγωνιστικός χώρος άδειασε και οι οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις τους, οι διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια ήταν συνεχείς για το αν ο αγώνας θα επανεκκινήσει και με ποιους όρους. "Δεν παίζουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια. Επίσης, σύμφωνα με το RMC υπάρχει τραυματίας, στον οποίον παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, όπως και οι διαιτητές, ωστόσο οι παίκτες της Μαρσέιγ αρνήθηκαν να αγωνιστούν. Η Νις πήρε το ματς στα χαρτιά, ωστόσο οι Μασσαλοί θα προσφύγουν στον ΚΑΠ για ανατροπή της απόφασης.

TAGS LIGUE 1 ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ