ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
μπλανκο

Με γκολ των Μπλάνκο (33') και Σέζαρ (90') η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο "ντέρμπι των Δικεφάλων" και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για την ΑΕΚ σε εντός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι φέτος και η 11η συνολικά σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, με την ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ να έχει την ευκαιρία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης να πανηγυρίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στο ΟΑΚΑ λόγω τραυματισμών και τιμωριών, συνέχισε το αρνητικό σερί που την ακολουθεί φέτος όταν εγκαταλείπει την Τούμπα, γνωρίζοντας την έκτη ήττα της σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια (έχει και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο), γεγονός που την καθιστά πλέον ως την ομάδα της Σούπερ Λίγκα με το χειρότερο απολογισμό μακριά από το σπίτι τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Τόζερ, Καφές, Μαντούκα (77' Μανού) Μπλάνκο (91' Κονέ), Ριβάλντο (77' Ζούλιο Σέζαρ) Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μπαλάφας (68' Αθανασιάδης), Ηλιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Βρύζας, Μπαϊάνο, Λάκης, Κνολ, Μουμίν (46' Βαγγελής)

Κίτρινες κάρτες: Καφές, Δέλλας, Σέζαρ (ΑΕΚ), Μπαλάφας, Βρύζας (ΠΑΟΚ)

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακριβός, Βασσάλος

Με μια ματιά
Με επιθετικό σύστημα παρέταξε την ομάδα του ο Σέρα Φερέρ στο "ντέρμπι των Δικεφάλων", καθώς χώρεσε στην ενδεκάδα τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες.

Κάτω από την εστία της της ΑΕΚ επέστρεψε (μετά την τιμωρία μίας αγωνιστικής) ο Μορέτο, με την αμυντική τετράδα να συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ράμος, Άλβες, Δέλλας και Αρουαμπαρένα. Ρόλο αμυντικών μέσων επωμίστηκαν οι Καφές και Τόζερ, με τους Μαντούκα και Ριβάλντο στις δύο πτέρυγες, και τον Λυμπερόπουλο λίγο πιο πίσω από τον Μπλάνκο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Σάντος κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Γκολκίπερ ο Φερνάντες, οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι Χαραλάμπους, Μελίσσης, Κνολ και Μπαλάφας, στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μπαϊάνο, Ηλιάδης και Μουμίν, με τους Λάκη και Χριστοδουλόπουλο να αποτελούν τα μοναδικά "στηρίγματα" στην επίθεση για τον μοναδικό προωθημένο, Βρύζα.

Η ΑΕΚ μπήκε, όπως αναμενόταν, με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στο ματς, με τον Φερνάντες να αναγκάζεται να επέμβει δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε ισάριθμες προσπάθειες του Ράμος.

Στο 4' μετά από πάσα του Λυμπερόπουλου, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ βρέθηκε από πλάγια θέση και επιχείρησε το σουτ, με τον Αργεντινό γκολκίπερ όμως να δείχνει με το "καλημέρα" ότι σε καλή αγωνιστική κατάσταση μπλοκάροντας τη μπάλα.

Το ίδιο έκανε και έξι λεπτά αργότερα (10'), όταν ο Ράμος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από θέση πλάγια δεξιά, χωρίς όμως να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Φερνάντες με το διαγώνιο σουτ που έκανε.

Ο ΠΑΟΚ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του "επίσκεψη" στα αντίπαλα καρέ στο 8' με την επικίνδυνη σέντρα του Ηλιάδη να κόβεται στο ύψος της μικρής περιοχής από τον Δέλλα, ενώ μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς άρχισαν σταδιακά να αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες στο ματς.

Στο 11' το σουτ του Μπαλάβα δεν ανησύχησε τον Μορέτο, όμως στο 16' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1, με τον Χριστοδουλόπουλο να επιχειρεί το δεξί φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό πλασέ βλέποντας τον Μορέτο λίγο έξω από την εστία του, με τον γκολκίπερ της Ένωσης να διώχνει με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε εκ νέου τον έλεγχο της αναμέτρησης, έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, με τους γηπεδούχους να φτάνουν χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση έξω από τη μεγάλη περιοχή το Φερναντές, και να δοκιμάζουν αρκετές φορές τα πόδια τους...

Στο 19' το δυνατό ευθύβολο σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή βρήκε τον Φερνάντες σε ετοιμότητα καθώς έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μεσσήνιος άσος δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη σερί φορά τον Αργεντινό γκολκίπερ.

Ο Μαντούκα τροφοδότησε τον Καφέ, αυτός έστρωσε με το στήθος τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο, ο τελευταίος έκανε απευθείας σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Φερνάντες έπεσε στην αριστερή του γωνία και και παραχώρησε κόρνερ με το αριστερό του χέρι.

Η Ένωση είχε "κατασκηνώσει" εξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες της να συνεχίζουν να απειλούν με σουτ κοντά στην περιοχή, και τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο μή καταφέρνοντας να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους για πολλή ώρα.

Στο 25' ο Ριβάλντο έκανε σουτ-βολίδα με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες , με τον Αργεντινό πορτιέρο να μην ανησυχεί ιδιαίτερα ένα λεπτό αργότερα στο σουτ του Καφέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο... διαγώνισμός σουτ δεν είχε τελειωμό (η ΑΕΚ απειλούσε σε αυτό το διάστημα τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια) με τη μπάλα να φεύγει άουτ από το σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 28', ενώ το σουτ του Μαντούκα στο 29' κατέληξε στην αγκαλιά του του Φερνάντες.

Στο 31' οι οπαδοί των γηπεδούχων φώναξαν για πέναλτι σε πέσιμο του Μπλάνκο μέσα στη μεγάλη περιοχή, πιεζόμενος από τον Μελίσση, όμως ο τηλεοπτικός φακός αποσαφήνισε απόλυτα τη φάση, καθώς φάνηκε ότι ο Αργεντινός άσος έπιασε αέρα στην προσπάθειά του να κάνει το κοντρόλ. Δύο λεπτά όμως αργότερα (33") ο "Ζορό" της ΑΕΚ ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα.

Ο Ριβάλντο δέχτηκε πάσα από τον Λυμπερόπουλο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, βρήκε ελεύθερο πεδίο και έκανε το δυνατό σουτ, με τον Φερνάντες να αποτυγχάνει να συγκρατήσει την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπλάνκο που καιροφυλακτούσε να πάρει το "ριμπάουντ" και να μη δυσκολευτεί με ψύχραιμο δεξί πλασέ από κοντά να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Σέρα Φερέρ.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, ο Μπλάνκο έτρεξε να πανηγυρίσει γονατίζοντας στο έδαφος και δείχνοντας με τα δύο του χέρια τον ουρανό, αφιερώνοντας ουσιαστικά το γκολ αυτό στον πατέρα του, ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Στο 37' η ΑΕΚ βρέθηκε για πολλοστή φορά με παίκτη της φάτσα με την εστία, με τον Δέλλα να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή μετά από ατομική ενέργεια, το διαγώνιο όμως σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στο ματς, προκαλώντας ανησυχία στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε πολλή δουλειά, με εξαίρεση το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 16'.

Στο 40' ο Βρύζας έπιασε την γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Χαραλάμπους από τα αριστερά, όμως ο Λάκης δεν πρόλαβε να μπει στη φάση εγκαίρως με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 43' , με τον ιδιαίτερα δραστήριο -όποτε είχε τη μπάλα στα πόδια του- Χριστοδουλόπουλο να περνά τον Ράμος και να βγάζει την παράλληλη μπάλα από τα αριστερά, όμως ο Βρύζας δεν πρόλαβε δίνοντας τον χρόνο στον Μορέτο να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Φερνάντο Σάντος να περνάει τον Βαγγέλη στη θέση του Μουμίν, με τους φιλοξενούμενος να έχουν την πρώτη καλή στιγμή με τον Χριστοδουλόπουλο, το σουτ του οποίου έξω από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Μορέτο.

Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες στο πρώτο τέταρτο, με τον ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο, και τη μοναδική φάση άξια αναφοράς να γίνεται στο 56', όταν ο Ράμος έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Χριστοδουλόπουλου, με τους γηπεδούχους (παίκτες και φιλάθλους) να ζητούν με έντονο τρόπο να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών αλλά ο διαιτητής Παπασταμάτης να υποδεικνύει σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο Δέλλας ζήτησε (σε έντονο ύφος) το λόγο από το διαιητητή, ως αρχηγός της ΑΕΚ, εισπράττοντας την κίτρινη κάρτα.

Οι δύο ομάδες (ειδικά η ΑΕΚ που ήταν η κυρίαρχος στο πρώτο μέρος) είχαν κατεβάσει ταχύτητα, με την επόμενη αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 66' και να είναι μάλιστα διαρκείας.

Μετά από ένα-δύο με τον Ριβάλντο ο Αρουαμπαρένα μπήκε στη μεγάλη περιοχή με μέτωπο προς την εστία έχοντας την πίεση από τους Ηλιάδη και Μελίσση, με τον δεύτερο να κανει την προβολή, τον Αργεντινό αριστερό μπακ να πέφτει στο έδαφος και τον διαιτητή Παπασταμάτη να λέει "παίζεται".

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπλάνκο έκανε μακρινό σουτ, με τον Φερνάντες να μπλοκάρει όμως με διπλή προσπάθεια. Με το εύθραστο 1-0 να παραμένει, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πιο "τολμηρός" στη συνέχεια, απειλώντας δύο φορές τους γηπεδούχους.

Στο 70' η σέντρα του Χαραλάμπους έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μορέτο , ενώ στο 73' ο Βρύζας βρέθηκε φάτσα με το 1-1 όμως δεν ήταν εύστοχος.

Ο Λάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης από το σημείο του πέναλτι έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον Βρύζα, όμως το μονοκόμματο σουτ του τελευταίου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η φάση αυτή φαίνεται ότι αφύπνισε την Ένωση, η ο οποία κυνήγησε με μεγαλύτερη όρεξη το δεύτερο γκολ που θα της εξασφάλιζε... οριστικά και αμετάκλητα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο 75', μετά από συνεργασία των Ράμος και Λυμπερόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Καφέ, με το σουτ του μέσου των "κιτρινόμαυρων" να φεύγει έξω από την εστία του Φερνάντες.

Στο 81' η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μετά από κόρνερ του Τόζερ έφυγε άουτ, ενώ στο 82' η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το 2-0.

Το σουτ του Καφέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε τη μπάλα μετά από σουτ του Ζούλιο Σέζαρ (είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Ριβάλντο).

Στο 86' νέα προσπάθεια του Βραζιλιάνου εξτρέμ έστειλε τη μπάλα άουτ, όμως στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ματς "επιβραβεύτηκε" για τη θετική παρουσία του στο μικρό διάστημα της συμμετοχής του καθώς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με την ΑΕΚ να αποχαιρετά ιδανικά το 2007.

Ο Λυμπερόπουλος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των παικτών του ΠΑΟΚ, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή των "ασπρόμαυρων", με τον Σέζαρ να γίνεται ο παραλήπτης της μπάλας μετά την παράλληλη σέντρα του "Λύμπε" και με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, γράφοντας το τελικό 2-0.

Ιδιαίτερος ήταν και ο τρόπος του πανηγυρισμού του Βραζιλιάνου. Έβγαλε τη φανέλα του και την πέταξε στον αέρα (πήρε κάρτα στη συνέχεια), και χαιρέτησε τον κόσμο της Ένωσης, με πολλούς να συμπεραίνουν ότι ήταν μία κίνηση "αποχαιρετισμού", καθώς το συμβόλαιό του με τους "κιτρινόμαυρους" λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι...

Συνέντευξη Τύπου
Λορέντζο Σέρα Φερέρ (ΑΕΚ): Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του, ο προπονητής της ΑΕΚ Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος στάθηκε στην κακή ποιότητα του αγωνιστικού χώρου.

"Για μένα τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα αναπτύχθηκε με στυλ που εμένα μου αρέσει. Με δομή από πίσω, καλή κυκλοφορία και καλή ποιότητα κινήσεων. Με εναλλαγές και με εισόδους από τα πλάγια και τον άξονα.

Στα πρώτα 30 λεπτά είχαμε 7-8 σουτ για γκολ. Μέχρι που ήρθε το γκολ η ομάδα μου έκανε μια πολύ έντονη προσπάθεια και εκεί φάνηκε μια παύση στο παιχνίδι της. Στο πρώτο μέρος ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα.

Ύστερα στην επανάληψη δεν είχαμε ούτε τον ίδιο ρυθμό, ούτε την ίδια κινητικότητα. Πάντως είχαμε εισόδους από τα πλάγια και από τον άξονα και ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα με πολλά κλεψίματα και ο αντίπαλος δεν είχε ευκαιρίες για γκολ.

Ήταν ένα αποτέλεσμα που αξίζαμε με ένα παιχνίδι που αποδεχόμαστε και με γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ωφελεί. Είναι λυπηρό το καλύτερο γήπεδο της Αθήνας να έχει τέτοια ποιότητα αγωνιστικού χώρου".









Σε ερώτηση για το τί θα ήθελε να φέρει σε αυτόν και την ομάδα του το 2008 απάντησε: "Υγεία για να αναπτύσσουμε το επάγγελμα μας. Να μην έχουμε τραυματισμούς και να συνεχίσουμε την καλή σχέση μας με τη μπάλα. Και φυσικά να βγούμε πρωταθλητές".


Όσον αφορά στο γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος οι "κιτρινόμαυροι" δεν συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό του πρώτου 45λεπτου, όπου είχαν και τις περισσότερες καλές φάσεις τους στο παιχνίδι, υποστήριξε:

"Αρχικά εμφανίστηκε λίγο η κούραση αλλά και ο αντίπαλος ήταν πιο έντονος στην πίεση του. Δεν είναι δικαιολογία για εμένα, δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά αυτός ο αγωνιστικός χώρος βοηθάει πολύ λίγο.

Η μπάλα σηκώνεται και δεν μπορείς να έχεις καλή ροή στο παιχνίδι σου. Εμείς ψάξαμε λίγο το βάθος με τον Ζούλιο και τον Μανού, αλλά αυτό το εκμεταλλευτήκαμε στο 50%. Ωστόσο δίκαια κερδίσαμε".



Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): "Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας. Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από εμάς. Μας υποχρέωσε το πρώτο εικοσάλεπτο να είμαστε πίσω στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε για να πετύχουμε κάτι καλό. Σταθήκαμε καλά και το 1-0 θα ήταν πιο δίκαιο σαν αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας μου, αλλά όχι με το αποτέλεσμα.

Δεν μας αρέσει να χάνουμε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά και ότι παίκτες σαν τον Ριβάλντο κάνουν την διαφορά. Είναι ωραίο συναίσθημα να σε χειροκροτούν οι αντίπαλοι οπαδοί.

Οσο ήμουν στην ΑΕΚ έδωσα τα πάντα, όπως και με τον ΠΑΟΚ".





Όλα τα λεφτά...
Την αγωνιστική υπεροχή της ΑΕΚ που αποτυπώνεται από τα στατιστικά της αναμέτρησης, με το 19-6 στα σουτ να είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα.

Τους ξεχωριστούς πανηγυρισμούς των δύο σκόρερ της Ένωσης. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο γονάτισε στο έδαφος και έδειξε με τα χέρια του τον ουρανό, αφιερώνοντας ουσιαστικά το τέρμα στο πατέρα του που έχασε πρόσφατα ενώ ο Ζούλιο Σέζαρ έβγαλε τη φανέλα του και χαιρέτησε τους οπαδούς των "κιτρινόμαυρων", ίσως θέλοντας να δείξει ότι μετά το καλοκαίρι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τραγικό ρεκόρ που έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ μακριά από το γήπεδο της Τούμπας τη φετινή σεζόν. Αυτή ήταν η έκτη ήττα για τον "Δικέφαλο του Βορρά" σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα (έχει φέρει και ισοπαλία 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), γεγονός που την καθιστά την χειρότερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας σε εκτός έδρας ματς.

Το εμφανές επιθετικό πρόβλημα που είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Βρύζα να "παγιδεύεται" ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων. Χαραλαμπόπουλος και Λάκης προσπάθησαν από τα άκρα να απειλήσουν, ωστόσο η απουσία των Σάλμον και Γεωργιάδη (ο Σάντος αποφάσισε να εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί σε αυτό το ματς) αποδυνάμωσε αισθητά τους Θεσσαλονικείς.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Λορέντζο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Τόζερ, Καφές, Μαντούκα, Μπλάνκο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Βρύζας, Μπαϊάνο, Λάκης, Κνολ, Μουμίν.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών), Βοηθοί: Ακριβός, Βασσάλος.
1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ ΑΕΚ Ράμος
Ύστερα από πάσα του Λυμπερόπουλου ο Ράμος από δεξιά πλάγια θέση έκανε καλό σουτ, όμως ο Φερνάντες μπλόκαρε την μπάλα.
10' Σουτ ΑΕΚ Ράμος
Ο Ράμος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από θέση πλάγια δεξιά, έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε την μπάλα.
16' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Ψηλοκρεμαστό καλό σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μορέτο διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
18' Σχόλιο
Πολύ καλός ο ρυθμός στα πρώτα 18 λεπτά του αγώνα, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο, όμως τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά να βγαίνει απειλητικά στην επίθεση.
19' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Δυνατό ευθύβολο σουτ από τον Λυμπερόπουλο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Φερνάντες έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ.
21' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ωραίο συνδυασμός από τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Καφέ να πασάρει με το στήθος, τον Λυμπερόπουλο να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Φερνάντες έσωσε την έστια του.
25' Σουτ ΑΕΚ Ριβάλντο
Σουτ βολίδα από τον Ριβάλντο αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Φερνάντες.
28' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Μακρινό σουτ από τον Λυμπερόπουλο, έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ.
29' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Άλλο ένα σουτ για την ΑΕΚ, με τον Μαντούκα να το κάνει, έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Φερνάντες.
33' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Ριβάλντο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Φερνάντες αποκρούει όμως ο Μπλάνκο πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία άνοιξε την μπάλα στα δίχτυα.
34' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
37' Ευκαιρία ΑΕΚ Δέλλας
Σε ρόλο επιθετικού ο Δέλλας περνάει όλη 3 παίκτες του ΠΑΟΚ, κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.
43' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Ωραία ατομική ενέργεια από τον Χριστοδουλόπουλο που έκανε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Βρύζας δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και η μπάλα καταλήγει στον Μορέτο.
44' Σχόλιο
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πιέζουν την άμυνα της ΑΕΚ τα τελευταία λεπτά, προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βαγγελής παίρνει την θέση του Μουμίν.
47' Σουτ ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Πολύ καλό σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο, έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μορέτο.
55' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να έχει πέσει σε σχέση με το πρώτο ημιχρόνο.
57' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Δέλλας
57' Σχόλιο
Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται λανθασμένα για πέναλτι, όταν ο Ράμος μπήκε στην μεγάλη περιοχή και σε μια επαφή με τον Χριστοδουλόπουλο έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής σωστά έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.
59' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
66' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Μπλάνκο έξω από την μεγάλη περιοχή , ο Φερνάντες μπλοκάρει την μπάλα.
66' Σχόλιο
Οι παίκτες του Λορέντζο Σέρα Φερέρ διαμαρτύρονται για άλλη μια φορά για πέναλτι, όταν ο Αρουαμπαρένα μπήκε στην περιοχή και στην προσπάθεια του να περάσει δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος. Παρα τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής έδειξε σωστά να συνεχιστεί ο αγώνας, αφού δεν φαινόταν κάτι αντικανονικό.
68' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Την θέση του Μπαλάφα παίρνει ο Αθανασιάδης.
73' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Βρύζας
Ο Λάκης απέφυγε σαν σταματημένο τον Αρουαμπαρένα, κάνει στην σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης κάνει κεφαλιά πάσα, όμως το απευθείας σουτ του Βρύζα μέσα από την μεγάλη περιοχή κατέληξε απελπιστικά άουτ.
75' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βρύζας
75' Ευκαιρία ΑΕΚ Καφές
Ο Ράμος πασάρει στον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή, ο έλληνας επιθετικός δίνει στον Καφέ, όμως το σουτ του τελευταίο από πολύ καλή θέση καταλήγει άουτ.
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Στην θέση του Ριβάλντο μπαίνει ο Μανού, ενώ ο Ζούλιο Σέζαρ παίρνει την θέση του Ριβάλντο.
81' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λυμπερόπουλος αφύλαχτος πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα περνάει άουτ.
82' Δοκάρι ΑΕΚ Καφές
Εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τον Καφέ που αδειάζει δυό αμυντικούς του ΠΑΟΚ, κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Φερνάντες.
86' Σουτ ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
Ύστερα από πάσα του Καφέ ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
90' Γκολ ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
Εξαιρετική μακρινή πάσα από τον Δέλλα, ο Λυμπερόπουλος μπαίνει μόνος του στην μεγάλη περιοχή κάνει την πάσα για τον Ζούλιο Σέζαρ που σε κενή εστία δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 2-0.
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
91' Σχόλιο
Ο Ζούλιο Σέζαρ πανηγυρίζει το γκολ σαν να αποχαιρετά τον κόσμο της ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου τελειώνει το καλοκαίρι και ίσως αυτό ήταν ένα μήνυμα.
91' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Κονέ παίρνει την θέση του Μπλάνκο.
93' Λήξη αγώνα






































































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ