ΞΑΝΘΗ

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1
Νικοπολίδης, Κοβάτσεβιτς

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μία δύσκολη νίκη 2-1 επί της Ξάνθης χάρη στους Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Αντώνη Νικοπολίδη

Τα πρόσωπα του αγώνα ήταν δύο για τους νικητές, που είδαν τον κόσμο της ομάδας τους να δίνει βροντερό "παρών"... Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς στο 59' με μία ακόμα κεφαλιά-κανονιά έλυσε ξανά το γόρδιο δεσμό για τους Πειραιώτες, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν αυτός που κράτησε στο 85' το 2-1 υπέρ της ομάδας του, αποκρούοντας πέναλτι του Γιώργου Μπάρκογλου, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 20' με γκολ του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, το οποίο ισοφάρισε ο Τόμας Ραντζίνσκι στο 26'. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ολυμπιακός.
Να σημειωθεί πως το Σάββατο (29/12) ο Τάκης Λεμονής συμπλήρωσε ένα χρόνο στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, στο δεύτερο προπονητικό του πέρασμα από την ομάδα της καρδιάς του. Εκπληκτική ατάκα του 48χρονου προπονητή στη συνέντευξη Τύπου... Όταν του ζητήθηκε να κάνει μία ευχή για τον Ολυμπιακό, εν όψει του νέου έτους, ο κ. Λεμονής είπε: " Ελπίζω ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει ένα... πάμπερς"! Ευχή που ήταν ένα είδος απάντησης στον Άκη Ζήκο και τη δήλωσή του για τους... χεσμένους διαιτητές στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Oι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Σέζαρ, Κοβάτσεβιτς, Νούνιες (80' Ματσούκας), Ζεβλάκοβ, Άντζας, Μενδρινός, Κατσικογιάννης (93' Κατσικογιάννης), Πάντος, Λούα Λούα (91' Μήτρογλου), Τοροσίδης.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Ραντζίνσκι, Λαμπριάκος (83' Μπάρκογλου), Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Γιουρασόβσκι, Ζουέλα, Φλίσκας (78' Τόμιτς), Διγκόζης, Κιντάνα (67' Άλβα), Πόι.

Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Μπερσής (Αρκαδίας), Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής διαιτησίας: Καταρτζής (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες κάρτες: Πάντος στο 72', Ματσούκας στο 87' (Ολυμπιακός), Λαμπριάκος στο 45'+1', Παπαδημητρίου στο 55', Κιντάνα στο 66', Τόμιτς στο 86' (Ξάνθη)

Κόκκινες κάρτες: Πάντος στο 84' (Ολυμπιακός, δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-1-2. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, με τον Παντο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ζεβλάκοβ στο αριστερό και τους Άντζα, Σέζαρ στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Ο Κατσικογιάννης ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος (ντεμπούτο ως βασικός στο πρωτάθλημα), έχοντας δεξιά του τον Τοροσίδη και αριστερά του τον Μενδρινό. Ο Νούνιες, που ντεμπούταρε στο αρχικό σχήμα σε αγώνα πρωταθλήματος, αγωνίστηκε πίσω από το επιθετικό δίδυμο, το οποίο αποτέλεσαν οι Λούα Λούα και Κοβάτσεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε την Ξάνθη με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Γκσπούρνινγκ, με τον Παπαδημητρίου δεξιά στην άμυνα, τον Γιουρασόβσκι αριστερά και τους Ζουέλα, Κωστούλα να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Διγκόζης και Φλίσκας ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Κιντάνα δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Πόι αριστερά. Λαμπριάκος και Ραντζίνσκι αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο για τους Ακρίτες.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και την Ξάνθη να περιμένει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Στο 4', ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστούλας έκανε τάκλιν, αλλά δεν βρήκε σωστά την μπάλα, η οποία έφτασε στον Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος προσπάθησε να την "τσιμπήσει", αλλά ο τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας πρόλαβε και απομάκρυνε με τα δάχτυλα την μπάλα.

Στην εξέλιξη της φάσης, στο 5ο λεπτό συγκεκριμένα, οι Ακρίτες είχαν την πρώτη τους επικίνδυνη αντεπίθεση. Ο Πόι από αριστερά τροφοδότησε τον Ραντζίνσκι, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (από θέση μέσα αριστερά), αλλά ο Νικοπολίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση και στο 7' ο Λαμπριάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ραντζίνσκι έβγαλε στη θέση τετ α τετ τον υψηλόσωμο επιθετικό, αλλά καθυστέρησε. Ο Νικοπολίδης τον μάρκαρε πολύ καλά, ο Λαμπριάκος τραβήχτηκε πλάγια δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Άντζας με κεφαλιά απομάκρυνε την μπάλα.

Οι δύο καλές στιγμές της Ξάνθης "θορύβησαν" τους παίκτες του Ολυμπιακού, που στο 15' "ισοφάρισε" τις ευκαιρίες σε 2-2... Ο Τοροσίδης με νέα σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Κοβάτσεβιτς, αλλά η κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία της Ξάνθης.

Πέντε λεπτά αργότερα (20'), όμως, ο Λούα Λούα "σήκωσε στο πόδι" το φαληρικό γήπεδο. Σε μία ερυθρόλευκη αντεπίθεση, ο Νούνιες επιχείρησε βαθιά μπαλιά πίσω από τη σέντρα, ο Κονγκολέζος επιθετικός μπήκε στην πορεία της μπάλας, ο Ζουέλα με τον Γκσπούρνινγκ δεν συννενοήθηκαν σωστά, ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης έκανε λάθος διώξιμο, ο Λούα Λούα επωφελήθηκε και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας (1-0). Η συνέχεια γνωστή... Ο διεθνής άσος με τις εκπληκτικές τούμπες έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, πάντως, είχε άμεση απάντηση... Στο 26', ο Διγκόζης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Λαμπριάκος έκανε το τακουνάκι στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφτασε στον Ραντζίνσκι, ο οποίος αρχικά είδε το δεξί σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Νικοπολίδη (η μπάλα βρήκε στη συνέχεια το αριστερό δοκάρι), όμως στην επαναφορά σκόραρε... Η μπάλα στρώθηκε εκ νέου μπροστά στον εξαιρετικό Καναδό επιθετικό, ο οποίος με νέο δεξί σουτ αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ερυθρόλευκης εστίας (1-1).

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να επαναφέρουν την τάξη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και είχαν μία ακόμα καλή στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 30ο λεπτό, ο Κοβάτσεβιτς "έσπασε" την μπάλα δεξιά στον επερχόμενο Τοροσίδη, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Νούνιες πετάχτηκε, αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε καλά την μπάλα, που κατέληξε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σουτ, στο 47' με τον Λαμπριάκο και στο 48' με τον Πόι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Νικοπολίδης αντέδρασε σωστά. Την πρώτη φορά απομάκρυνε την μπάλα και τη δεύτερη μπλόκαρε. Στο 49', οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα ξανά στο σκορ. Ο Κοβάτσεβιτς έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Λούα Λούα, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο πρωταθλητής είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Ξάνθη ήταν πολύ προσεκτική στην άμυνα και δεν έδινε δικαιώματα. Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, όμως, είχε για μία ακόμα φορά το κλειδί της νίκης. Στο 59', ο Νούνιες "έφτιαξε" και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, βγάζοντας σέντρα από τα δεξιά, "συστημένη" για το κεφάλι του Σέρβου "εκτελεστή", ο οποίος εξέθεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ακριτών και με γυριστή εκπληκτική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκσπούρνινγκ. Γκολ made by Darko! Κλασικό γκολ Κοβάτσεβιτς, που ξέρει τη θέση του κεντρικού επιθετικού όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο...

Ο Ολυμπιακός έψαχνε και ένα τρίτο γκολ για να "καθαρίσει" το ματς και στο 65' λίγο έλειψε να σημειωθεί το γκολ της σεζόν. Ο Κοβάτσεβιτς, μετά τη σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Πάντο, ο οποίος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι (!) από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στο 70', ο ορεξάτος Νούνιες επιχείρησε να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα της Ξάνθης από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Από το 70' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα. Η Ξάνθη προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν αποδέχθηκε το... δώρο του Ηρακλή Τσίκινη.

Στο 84', ύστερα από λάθος γύρισμα του Σέζαρ προς τα πίσω, ο Ραντζίνσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι. Ο επιθετικός της Ξάνθης επιχείρησε το σουτ, ο Πάντος με αυτοθυσία έκανε το τάκλιν, βρήκε καθαρά την μπάλα, αλλά ο Τσίκινης "είδε" παράβαση. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. O Μπάρκογλου, που μπήκε ως αλλαγή στο 83', ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Νικοπολίδης στο 85' με μία εκπληκτική επέμβαση, απέκρουσε στη δεξιά του γωνία το δεξί σουτ παίκτη της Ξάνθης.

Στο 92', οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Μήτρογλου, που βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού το αριστερό πλασέ του κατέληξε άουτ.

Συνέντευξη Τύπου
Τάκης Λεμονής: " Μάλλον πρέπει να ήμουν σε άλλο γήπεδο. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του προπονητή της Ξάνθης. Παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες που είχαμε, κατά διαστήματα παίξαμε γρήγορα, είχαμε πολλές και καλές επιθέσεις και καλό ρυθμό. Ένα στοιχείο που με ευχαρίστησε είναι ότι ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο παρά τις γιορτινές ημέρες και δεν σταμάτησε να ενισχύει την ομάδα, φωνάζοντας συνέχεια. Οι φίλαθλοι βλέπουν την καλή προσπάθεια που γίνεται και είναι πάντα κοντά μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα αποπνέει υγεία.

Αυτή η ομάδα έχει πολύ καλό παρόν και πολύ καλό μέλλον. Αυτή την εβδομάδα δεν κοιμηθήκαμε πολύ λόγω των απουσιών. Είμαστε στους "16" του Champions League και ήμασταν δύο βαθμούς από την κορυφή πριν από αυτό το παιχνίδι και είναι δύσκολο για μία ομάδα να έχει δύο στόχους.

Δεν χρειάστηκε να δω το βίντεο, από τον πάγκο είδα καθαρά πως ο Τάσος έδιωξε καθαρά την μπάλα. Του έκανα... παρατήρηση του Νικοπολίδη, που δεν μπλόκαρε την μπάλα και την έστειλε σε ένα σημείο που ήταν δύο παίκτες της Ξάνθης. Σοβαρά τώρα, αισθάνομαι τυχερός που είναι στην ομάδα. Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, σε γεμίζει σιγουριά. Μπορεί να δεχθεί πέντε αστεία γκολ, αλλά εγώ ως προπονητής δεν θα χάσω την σιγουριά μου. Μας δίνει ηρεμία.

Είχα πει και με την ΑΕΚ ότι αυτή η κίνηση του Ντάρκο είναι το σήμα κατατεθέν του. Επανέλαβε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Ήταν δύσκολο σε εκτέλεση το γκολ.

Έδειξε πολύ μεγάλη διάθεση ο Νούνιες. Ήταν περισσότερες οι καλές στιγμές που είχε. Δεν έχει παίξει πολύ για να έχει ρυθμό. Η εμφάνισή του είναι ενθαρρυντική για το μέλλον.

Έτρεξε πολύ ο Τοροσίδης και μας βοήθησε επιθετικά και ανασταλτικά. Έκανε αρκετά καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχει θέμα να φύγει αυτή τη μετεγγραφική περίοδο. Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο. Ο Ραούλ Μπράβο είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει. Τον τελευταίο καιρό μπαίνει σε προπονήσεις, αλλά έχει μικροενοχλήσεις. Πρέπει να καταλάβει ότι περιμένουμε πολλά από αυτόν και έχουμε επενδύσει πάνω του. Από τη στιγμή που από τις μαγνητικές δεν φαίνεται κάτι σοβαρό, μπορεί να προσπαθήσει περισσότερο.

Μίλησε ο κ. Κόκκαλης (σ.σ. Πέτρος) για τη διαιτησία και ήταν επιβεβλημένη κίνηση. Από το 2000 που βρέθηκα πρώτη φορά στην ομάδα, πρέπει να είναι πολύ δυνατή αυτή η καραμέλα, γιατί δεν λιώνει με τίποτα. Τον Σίσιτς τον είχαμε παρακολουθήσει με τον Λεβαδειακό και γνωρίζαμε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως έδειξαν και οι εργομετρικοί έλεγχοι. Θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα από τον Μπελούτσι γιατί ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Στον σχεδιασμό που κάναμε, θέλαμε δύο ποιοτικούς παίκτες. Αν προκύψει κάτι καλό, θα δούμε.

Το 2007 ήταν μία καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό και όπως συνεπάγεται και για μένα.

Ελπίζω ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει ένα... πάμπερς (σ.σ. γέλια). Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω απ' όλα υγεία















".

Νίκος Κεχαγιάς: " Το ποδόσφαιρο είναι άδικο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ήμασταν κυρίαρχοι του αγώνα. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω και από την ισοπαλία. Για το πέναλτι, δεν θα ήθελα να πω κάτι, θα το συζητήσω με τους παίκτες και τον ποδοσφαιριστή που το εκτέλεσε. Όπως είδατε κι εσείς, πάντως, η εντολή για την εκτέλεση ήταν άλλη. Δεν πρέπει να παίρνουμε εν θερμώ αποφάσεις".

Ο Πέτρος Κόκκαλης, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε για τη διαιτησία: " Ήταν μία σημαντική νίκη κόντρα σε μία ομάδα που έκοψε φέτος βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια είχαμε στην ενδεκάδα μας τρία παιδιά από την ακαδημία μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο Καραϊσκάκη και βοήθησε πολύ την ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται φέτος, αφού υπάρχουν πολλά διαιτητικά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και πολλά που ευνοούν τους αντιπάλους μας. Ελπίζω να αλλάξει αυτό το 2008. Ελπίζω η γιορτή των Φώτων να... φωτίσει και τους διαιτητές. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Φώτα έρχονται θα δούμε για τις μετεγγραφές. Ο Σίσιτς είναι ήδη παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ το θέμα του Μπελούτσι θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες".

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, που αναδείχθηκε Vodafone MVP του αγώνα: " Ήταν ένα δύσκολο ματς και το ξέραμε. Αυτό που μετρά είναι ότι νικήσαμε. Έχω διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός δείχνει χαρακτήρα σε δύσκολες στιγμές και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει το γκολ. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, εγώ σκοράρω, ο Αντώνης αποκρούει και έτσι βγαίνει το αποτέλεσμα που είναι οι τρεις βαθμοί. Κάθε νίκη είναι κλειδί μέχρι την επόμενη. Υπάρχει ένας γύρος ακόμα, έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ. Τους ευχαριστώ με τον τρόπο μου μέσα στο γήπεδο, αλλά και δημόσια για τη μεγάλη βοήθεια που μας παρέχουν. Με την Τσέλσι είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς στην ιστορία του συλλόγου και για όλους εμάς που ήρθαμε από άλλες χώρες και έχουμε παίξει σε σημαντικά πρωταθλήματα. Θέλουμε να προκριθούμε για να αποδείξουμε την αξία μας και την αξία αυτή της ομάδας. Να δείξουμε ότι είμαστε πολύ καλοί, αλλά και γενικότερα ότι η επιλογή μας να έρθουμε στον Ολυμπιακό και εγώ και ο Γκαλέτι και ο Ραούλ Μπράβο ήταν καλή ιδέα".

Αντώνης Νικοπολίδης: " Δεν είναι θέμα να βοηθάς στα δύσκολα ή στα εύκολα. Παντού πρέπει να βοηθάς την ομάδα σου. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο και ότι τα περιθώρια ήταν στενά λόγω των πολλών απουσιών. Μας επηρέασαν οι απουσίες, αλλά σημασία έχει η νίκη και συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά στα νέα παιδιά που βοήθησαν και έδειξαν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω τους. Όλοι βάλαμε το λιθαράκι μας, από τον Ντάρκο μέχρι και εμένα. Εύχομαι καλή χρονιά και στον Ολυμπιακό ακόμα καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοηθούν συνεχώς, τον Αλέκο Ράντο, αλλά και τους υπόλοιπους. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Όσον αφορά στο αν θα μείνω και του χρόνου, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να νικά η ομάδα".

Λιονέλ Νούνιες: " Χρειάζομαι λεπτά συμμετοχής. Είμαι ευχαριστημένος και σε καλή κατάσταση. Προσπαθώ να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο".
Όλα τα λεφτά
Στο... σπίτι του, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης. Πέτυχε το 11ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, το 9ο εντός έδρας, έχοντας σκοράρει και στα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλητή Ελλάδας! Πάντως, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, αποκρούοντας εκπληκτικά στη δεξιά του γωνία το πέναλτι του Γιώργου Μπάρκογλου στο 85'. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τον φύλακα-άγγελό τους.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Ηρακλή Τσίκινη, που πήγε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, με την απόφαση-εφεύρεση στο 84ο λεπτό.
Το SPORT 24 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
*Γιορτές έχουμε και το Red Store στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" γνώρισε μεγάλες στιγμές. Πολύς κόσμος του Ολυμπιακού ψώνισε ερυθρόλευκα είδη, ενώ οι μικροί φίλοι του Ολυμπιακού δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τη μασκότ της ομάδας, τον "Θρυλέων".

*Oι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν την πολυετή προσφορά του Θανάση Κωστούλα στην ομάδα τους. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όταν και ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η ενδεκάδα της Ξάνθης, στο όνομα του Καλαματιανού κεντρικού αμυντικού, οι φίλοι του πρωταθλητή Ελλάδας χειροκρότησαν θερμά. Ο Κωστούλας τιμήθηκε με ανθοδέσμη από την πειραϊκή ΠΑΕ πριν από τη σέντρα του αγώνα.

*Ο Σταύρος Λαμπριάκος δεν είναι και ο πλέον... συμπαθής ποδοσφαιριστής στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μόλις έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα, αποδοκιμάστηκε έντονα. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα σε βάρος του επιθετικού της Ξάνθης.

*Αρκετά τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που "έπαιξαν" στα μάτριξ του γηπέδου πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Στο κλίμα των εορτών...

*Κόπηκαν 23.164 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 369.600 ευρώ.

*Στο Ιατρικό Κέντρο παρέμεινε και το βράδυ του Σαββάτου (29/12) ο Γκαλέτι και ανάλογα με την κατάστασή του θα εξαρτηθεί αν θα πάρει εξιτήριο την Κυριακή (30/12).

*Την Κυριακή (30/12) οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα γυμναστούν στις 12:00.

*Ο Λούα Λούα υπέστη ένα αιμάτωμα στο μηρό από κλοτσιά που δέχθηκε.

*Ο Λευτέρης Ματσούκας πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα.






































































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ