ΗΡΑΚΛΗΣ

Απόλλων Κ. - Ηρακλής 1-1

Απόλλων Κ. - Ηρακλής 1-1
Καλαμαριά

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, το θέαμα ήταν κακό με αποτέλεσμα να υπάρξουν γκρίνιες από την εξέδρα και όχι άδικα.
Το σκορ για την Καλαμαριά άνοιξε ο Φαβάλι στο 15', για να ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα ο Μαλαγκουένο με κεφαλιά.

O Ηρακλής πήρε βαθμό μετά από 3 συνεχόμενες ήττες στην πρώτη του Ανχελ Πεντράθα Λαμίγια στον πάγκο του "Γηραιού".

Στο 57ο λεπτό ο διαιτητής Μαζαράκος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης, Θεόφιλο Φωτιάδη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Απολλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Καραλιόπουλος (80΄ Βέλα Τζούνιορ), Μπρίτο, Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Ζαπρόπουλος (46΄ Μπούσι), Σαρακατσάνος, Σίκοφ, Περόνε, Φαβάλι (67΄ Ουέλινγκτον)

Ηρακλής (Ανχελ Πεντράθα Λαμίγια): Πάρντο, Παπαστεργιανός, Κατσαμπής, Ζμπόντσακ (84΄ Ιωαννίδης), Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Γκαρσία (71΄ Νικολόπουλος), Γιάντσης, Χλωρός, Εμερσον (62΄ Παπαδόπουλος)

Κίτρινες: Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Κόλτσης - Μαλαγκουένιο, Παπαστεργιανός, Μαυρογενίδης, Νικολόπουλος
Με μια ματιά
Το παιχνίδι των δύο φετινών... συγκατοίκων ήταν αρκετά νευρικό από τα πρώτα λεπτά με τους "Πόντιους" να είναι περισσότερο δραστήριοι και να ανοίγουν το σκορ με την συμπλήρωση ενός τετάρτου.

Ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ από τον άξονα η μπάλα κόντραρε στον Φαβάλι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση και ισοφάρισαν πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Μαλαγκουένιο με κεφαλιά νίκησε τον Κόβατς.

Από το 30ο λεπτό η Καλαμαριά ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 33ο λεπτό Καραλιόπουλου και στο 41' ο Φαβάλι με πολύ όμορφο "τακουνάκι" δεν κατάφεραν να φέρουν τους γηπεδούχους και πάλι μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κάκιστο με πολλά λάθη, με τη νευρικότητα και τα εκατέρωθεν λάθη να κυριαρχούν.

Οι τυπικά γηπεδούχοι διατήρησαν μία "φλύαρη" εδαφική υπεροχή, αλλά κατ΄ ουσίαν καμία από τις δύο ομάδες δεν έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και αρκέστηκαν αμφότερες στον βαθμό της ισοπαλίας.
Συνέντευξη Τύπου
Μάκης Κατσαβάκης (Απόλλων Καλ.): "Κάναμε καλή προσπάθεια επί ενός αντιπάλου ο οποίος ήθελε πάρα πολύ το παιχνίδι. Εμείς ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο ήταν μοιρασμένο. Η ομάδα μας δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα πέρνα του τέρματος που δέχθηκε. Από την άλλη δημιουργήσαμε μερικές καλές προσπάθειες αλλά θέλαμε κι άλλες ευκαιρίες ακόμη πιο οργανωμένες. Συνεχίζεται η προσπάθεια. Πιστεύω να ενισχυθούμε, να πάρουμε κάποιους παίκτες ώστε να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Με πολύ δουλειά και προσπάθεια μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα και να βρούμε τον παλιό μας εαυτό".



Σε ερώτηση για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου απάντησε: "Οπωσδήποτε και ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του. Δεν περιμέναμε ότι ο Μπούσι θα μας έδινε πλουσιοπάροχα το τρίποντο. Ωστόσο προσπάθησε και αυτός όπως και ο Ουέλινγκτον. Υπήρχε ωστόσο και η κόπωση του Περόνε που σε συνδυασμό με το άγχος καθώς θέλαμε διακαώς το παιχνίδι υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Πάντως αν κρατάγαμε το 1-0 τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά".



Σε ερώτηση για την φημολογία περί παραχώρησης του Εμάνουελ Περόνε απάντησε: "Αυτό θα σας το πει ο κ. Δαμήλος. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο παίκτης κλήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του κάτι που δεν έκανε. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και προκειμένου να φύγει έτσι μάλλον παραχωρείται" τονίζοντας πως: "Λογικά θα γίνουν", μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου για την ενίσχυση της επίθεσης της ομάδας του.
Όσο τέλος για την παρουσία του Μπούσι στην αποστολή είπε: "Δοκίμασε το πόδι του το Σάββατο, αισθάνθηκε καλύτερα και μπήκε στην αποστολή", και συνέχισε: "Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση με τον τραυματισμό του. Ή δίνει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του ή φεύγει", κι αφού τόνισε πως δεν υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα του Αλβανού στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη έκλεισε με ευχές για το νέο έτος.

Άνχελ Πεντράθα (Ηρακλής): "Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων μας πίεσε, ήταν πιο δυνατή και αυτό μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δεν είχαμε το ρυθμό που έπρεπε, κουραστήκαμε και δεν μπορούσαμε να έχουμε πολύ χρόνο στην κατοχή μας την μπάλα γεγονός που μας δημιούργησε προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε. Παίξαμε με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στην επίθεση, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν εξίσου. Εγώ ωστόσο ως καινούργιος προπονητής προσπάθησα να δουλέψω με ένα νέο σύστημα και να εμφυσήσω στους παίκτες μου μια νέα φιλοσοφία και αν και έχω λίγες μέρες στην ομάδα προχώρησα σε πολλές αλλαγές. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα, όμως ήρθα με πολλές φιλοδοξίες, για να δουλέψω σκληρά".





Για τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του δήλωσε: "Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ρίσκο σε αυτήν την απόφαση, όμως θέλω να περάσω νέα φιλοσοφία στην ομάδα και θα προσπαθήσω γι΄ αυτό. Θα δουλέψουμε και θα δούμε τα αποτελέσματα".



Κι όσο για το αν το υπάρχον υλικό του Ηρακλή εξυπηρετεί τις προσδοκίες του για το συγκεκριμένο σύστημα είπε: "Δεν είμαι αρνητικός. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι επαγγελματίες. Θα προσπαθήσω να δουλέψω με αυτούς και πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρουμε".



Για το αν θα ζητήσει μεταγραφές επισήμανε: "Θα δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν και αν διακρίνω κάποιες ελλείψεις θα πράξουμε ανάλογα", για να ευχηθεί τέλος σε όλους καλή χρονιά, πολλές νίκες και πολλές καλές "παρτίδες" για τον Ηρακλή.

* Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς απαρτίζεται από τους εξής: Ηλίας Δαμήλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), Χρήστος Ευθυμιάδης (Αντιπρόεδρος), Χρήστος Γεωργιόπουλος (Μέλος), Ιωάννης Μαυρόπουλος (Δημόσιες Σχέσεις) και Δημήτριος Καζαντζίδης (Δημόσιες Σχέσεις).
Όλα τα λεφτά...
Το τακουνάκι του Φαβάλι στο 41ο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι άδειες κερκίδες στο Καυτανζόγλειο... Δύο ομάδες που έχουν την ίδια έδρα δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τον κόσμο τους σε ένα γήπεδο!
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
Πάρντο, Παπαστεριανός, Κατσαμπής, Ζμπόντσακ, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Γκαρσία, Γιάντσης, Χλωρός, Έμερσον.
Η 11άδα των γηπεδούχων Απόλλων Κ.
Κόβατς, Καραλιόπουλος, Μπρίτο, Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Ζαπρόπουλος, Σαρακατσάνος, Σίκοφ, Περόνε, Φαβάλι.
Σχόλιο
Πολύ κακό το δεύτερο ημίχρονο
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Καυταντζόγλειο Στάδιο
Διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας) , Βοηθοί: Τζούνας (Κοζάνης), Τρύφωνας (Κέρκυρας)
1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους 22 ποδοσφαιριστές να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.
12' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαλαγκουένο
15' Γκολ Απόλλων Κ. Φαβάλι
Ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Φαβάλι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο.
16' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαστεργιανός
20' Γκολ Ηρακλής Μαλαγκουένο
Ο Μαλαγκουένο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε για τον Ηρακλή.
30' Σχόλιο
Αποβληθηκε ο βοηθός του Πεντράθα, Τζιφόπουλος.
34' Σουτ Απόλλων Κ. Καραλιόπουλος
Δυνατό σουτ του Καραλιόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ.
36' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σαρακατσάνος
42' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Φαβάλι
Με τακουνάκι στην κίνηση προσπάθησε να πετύχει γκολ ο Φαβάλι μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πάρντο απέκρουσε.
45' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαυρογενίδης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Μπούσι στη θέση του Ζαπρόπουλου.
62' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Έμερσον
65' Σχόλιο
Καλύτερος ο Απόλλωνας αλλά δεν μπορεί να βρει το δόρμο προς τα δίχτυα.
67' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Γκονσάλβες στη θέση του Φαβάλι
71' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Νικολόπουλος στη θέση του Γκαρσία
75' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
77' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σίκοφ
80' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Βέλα Τζούνιορ στη θέση του Καραλιόπουλου
84' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ιωαννίδης στη θέση του Ζμπόντσακ
95' Λήξη αγώνα


























TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ