PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Τσέλσι 0-2: Το ντέρμπι του Λονδίνου βάφτηκε μπλε

Chelsea players celebrate after Willian scored his side's second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea, at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Dec. 22, 2019. (AP Photo/Ian Walton)
Chelsea players celebrate after Willian scored his side's second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea, at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Dec. 22, 2019. (AP Photo/Ian Walton) AP PHOTO/IAN WALTON

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν (2 γκολ), η Τσέλσι επικράτησε 2-0 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Mε 10 παίκτες οι "Spurs" από το 62' λόγω αποβολής του Σον. (VIDEOS)

Σε μία αναμέτρηση με αρκετή ένταση, χαμένες ευκαιρίες, πέναλτι και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν, η Τσέλσι πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-0 επί της συμπολίτισσας Τότεναμ για την 18η αγωνιστική της Premier League. Οι "μπλε" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και πήραν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες. Μάλιστα, οι "Spurs" αγωνίστηκαν για περισσότερα από 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της ανόητης αποβολής του Σον με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει το ρυθμό της, με το 3-4-3 του Λάμπαρντ να λειτουργεί άψογα και να δημιουργεί θέματα στην Τότεναμ. Στον αντίποδα, οι "Spurs" παρουσίασαν μία ακατανόητη νωχελικότητα, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και πήραν το προβάδισμα στο 12ο λεπτό με τον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ συνεργάστηκε υπέροχα με τον Ματέο Κόβατσιτς, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Πάουλο Γκασανίγκα για το 1-0.

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ διατήρησαν τον έλεγχο και έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 28ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, μετά από όμορφη συνεργασία των Λούκας Μόουρα και Μουσά Σισοκό, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η ευκαιρία του Κέιν αφύπνισε τους "Spurs", οι οποίοι έχασαν μία νέα καλή ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Σον, αλλά το σουτ του Νοτιοκορεάτη πέρασε ψηλά άουτ.

Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με ένα γκολ, αλλά ένα τραγικό λάθος του Γκασανίγκα στις καθυστερήσεις έδωσε τη δυνατότητα στον Γουίλιαν να διπλασιάσει -με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι- τόσο τα προσωπικά τέρματά του όσο και της ομάδας του. Μάλιστα, το πέναλτι δόθηκε μετά από χρήση του VAR, αφού αρχικά ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ είχε δώσει επιθετικό φάουλ του Μάρκος Αλόνσο πάνω στον Αργεντινό γκολκίπερ της Τότεναμ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο, με την Τσέλσι να έχει τον έλεγχο και να ψάξει ένα τρίτο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Ωστόσο, στο 55ο λεπτό το γκολ του Τάμι Άμπραχαμ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα τα αριθμητικά δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν. Ο Ρίντιγκερ μάρκαρε τον Σον, ο οποίος νεύριασε από την πίεση του αντιπάλου του και τον χτύπησε με τις τάπες στο στήθος. Ο Τέιλορ, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μία ανόητη ενέργεια από τον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες.

Η αποβολή του Σον είχε αντίκτυπο, όπως είναι λογικό, και στην εικόνα του παιχνιδιού. Η Τσέλσι διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα, δημιουργώντας νευρικότητα στους παίκτες της Τότεναμ, οι οποίοι δεν ήταν λίγες οι φορές που διαμαρτυρήθηκαν στον Τέιλορ για κάποια απόφασή του. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά, με τον "μαθητή" Λάμπαρντ να παίρνει μία σπουδαία νίκη απέναντι στον "δάσκαλο" Μουρίνιο, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Αξίζει να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά ο Λάμπαρντ, ως προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι, είχε αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Special One στο League Cup.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ ( ΑΝΑΒΟΛΗ)

Εβερτον - Άρσεναλ 0-0

Μπόρνμουθ - Μπέρνλι 0-1 (89' Ροντρίγκεζ)

Αστον Βίλα - Σαουθάμπτον 1-3 (75' Γκρίλις / 21' 51' Ινγκς, 31' Στέφενς)

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1 (23' ΜακΜπέρνι)

Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (83' Αλμιρόν)

Νόριτς - Γουλβς 1-2 (17' Κάντγουελ / 60 Σάις, 81' Χιμένες)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 3-1 (30' Μαχρέζ, 43' πεν. Γκιουντογκάν, 69' Ζεζούς / 22' Βάρντι)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (50' Σαρ, 54' πεν. Ντίνι)

Τότεναμ - Τσέλσι 0-2 (12', 45 +4' Γουίλιαν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Νέο χαστούκι για την ομάδα του Σόλσκιερ
Έβερτον - Άρσεναλ 0-0: Κάκιστο θέαμα υπό το βλέμμα των Αντσελότι - Αρτέτα
Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 3-1: Μαχρέζ και Ντε Μπράινε οδηγησαν τους "Σίτιζενς"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ