PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 3-1: Μαχρέζ και Ντε Μπράινε οδηγησαν τους "Σίτιζενς"

Manchester City's Ilkay Gundogan, center right, celebrates after scoring his side's second goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Ilkay Gundogan, center right, celebrates after scoring his side's second goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι ούσα καταιγιστική κατά διαστήματα επικράτησε με 3-1 κόντρα στην Λέστερ και μείωσε τη διαδορά της από τις "αλεπούδες" στον πόντο. Μεγάλα διπλά για Σέφιλντ και Γουλβς.

Σε μονόλογο μετέτρεψε το ντέρμπι με την Λέστερ η Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα επικράτησαν με 3-1 κόντρα στις "αλεπούδες" και μείωσαν τη διαδορά τους από τους φιλοξενούμενος στον πόντο. Βέβαια, αμφότερες οι δύο ομάδες είναι δέκα και έντεκα πόντους αντίστοιχα μακριά από την Λίβερπουλ που έχει ένα ματς λιγότερο.

Από την αρχή του αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε έχοντας συνεχώς την μπάλα στα πόδια και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Σμάιχελ.

Στην πρώτη τους μεγάλη στιγμή οι γηπεδούχοι είδαν το αριστερό δοκάρι της εστίας της Λέστερ να σταματά το σουτ του Ντε Μπράινε στο 14', ενώ στο 17' ο Δανός κίπερ απέκρουσε εξ επαφής προσπάθεια του Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Σε 20 λεπτά οι γηπεδούχοι μέτρησαν επτά τελικές, με τις τρεις να είναι εντός εστίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάποια. Στην πρώτη τους όμως οι παίκτες της Λέστερ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Βάρντι έφυγε στην κόντρα, τσίμπησε την μπάλα και έκανε το 0-1 στο 22'.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε την πίεση, όμως και πάλι ο Βάρντι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στην κόντρα. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Μαχρέζ έφερε το ματς στα ίσα με την βοήθεια και της τύχης αφού το σουτ του κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σμάιχελ.

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα πίεσαν και κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Περέιρα βρήκε τον Στέρλινγκ εντός περιοχής και ο Μάικ Ντιν έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γκιντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση και κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 43'. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο η Λέστερ θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσα όμως ο Έντερσον σταμάτησε το σουτ του Μάντισον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι πίεζε για να πετύχει ένα τρίτο γκολ και το κατάφερε στο 69'. Ο Ντε Μπράινε απέφυγε δύο παίκτες, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκαμπριέλ Ζεζούς που σε κενή εστία έκανε το 3-1.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το ματς αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Από την άλλη οι παίκτες του Γκουαρντιόλα πίεσαν για να πετύχουν και άλλο γκολ, αλλά έπεσαν πάνω στον Σμάιχελ. Ο Δανός έκανε πολλές μεγάλες αποκρούσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και περιόρισε την έκταση του σκορ.

ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΣΕΦΙΛΝΤ ΚΑΙ ΓΟΥΛΒΣ

Την εξαιρετική τους πορεία στην Premier League συνέχισαν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Γουλβς. Οι "μπλέιντς" έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου που παρότι νεοφώτιστη παρέμεινε αήττητη μετά από εννιά αγώνες.

Sheffield United's Oliver McBurnie, right, scores his side's first goal of the game during their English Premier League soccer match against Brighton & Hove Albion at the AMEX Stadium, Brighton, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (Gareth Fuller/PA via AP)
Sheffield United's Oliver McBurnie, right, scores his side's first goal of the game during their English Premier League soccer match against Brighton & Hove Albion at the AMEX Stadium, Brighton, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (Gareth Fuller/PA via AP) AP

Οι παίκτες του Κρις Γουάιλντερ κατάφεραν αυτή τη φορά να φύγουν με το διπλό από την έδρα της Μπράιτον. Το τέρμα του ΜακΜπέρνι στο 23' ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στην Σέφιλντ η οποία ανέβηκε στους 28 βαθμούς έναν λιγότερο από την τέταρτη Τσέλσι που παίζει την Κυριακή κόντρα στην Τότεναμ.

Μεγάλο διπλό και για την Γουλβς στην έδρα της Νόριτς. Οι γηπεδούχοι που καίγονταν για βαθμούς προηγήθηκαν με το γκολ του Κάντγουελ στο 17', αλλά οι λύκοι έκαναν την ανατροπή. Ο Σάις στο 60' έφερε το ματς στα ίσα για να έρθει ο Χιμένες στο 81' να ολοκληρώσει την ανατροπή.

ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ

Την ίδια ώρα η Σαουθάμπτον πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της ουράς κόντρα στην Άστον Βίλα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκς που πέτυχε δύο γκολ (ο Στέφενς) το άλλο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία γκολ σε 51 λεπτά με τον Γκρίζλις στο 75' να διαμορφώνει το τελικό 1-3.

Σημαντική νίκη και για την Νιουκαστλ η οποία με γκολ του Αλμιρόν στο 83' επικράτησε με 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας. Με αυτό το τρίποντο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 25 βαθμούς και βρίσκονται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ματς ακατάλληλο για τους φίλους του ποδοσφαίρου ήταν αυτό ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και την Μπέρνλι. Συνολικά στο ματς έγιναν μόλις πέντε σουτ επίδοση που είναι η χειρότερη από τη σεζόν 2003-04 όταν και άρχισαν να υπάρχουν τα στατιστικά για τις τελικές προσπάθειες. Τελικά, ο Ροντρίγκεζ ήταν αυτός που στο 89' χάρισε την νίκη σους φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21/12

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Εβερτον - Άρσεναλ 0-0

Μπόρνμουθ - Μπέρνλι 0-1 (89' Ροντρίγκεζ)

Αστον Βίλα - Σαουθάμπτον 1-3 (75' Γκρίλις / 21', 51' Ινγκς, 31' Στέφενς)

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1 (23' ΜακΜπέρνι)

Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (83' Αλμιρόν)

Νόριτς - Γουλβς 1-2 (17' Κάντγουελ / 60 Σάις, 81' Χιμένες)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ ()

Κυριακή 22/12

16.00 Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18.30 Τότεναμ - Τσέλσι

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ