FORMULA 1

Υποκλιθείτε στην ανθρώπινη δύναμη

Υποκλιθείτε στην ανθρώπινη δύναμη
New Image

ΥΠΟΚΛΙΣΗ στον Ζανάρντι. Επέστρεψε στην F1 έχοντας χάσει πριν πέντε χρόνια και τα 2 του πόδια!

Ο Ιταλός πιλότος για όσους δεν το γνωρίζουν έχασε και τα δύο του πόδια σε τρομακτικό ατύχημα (δείτε φωτοστόρι) που είχε σε αγώνα το 2001. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής και 40χρονος πλέον οδηγός, πέντε μόλις χρόνια μετά το δυστύχημα έτρεξε και πάλι με αυτοκίνητο Formula 1, έχοντας τεχνητά πόδια!

Ο Ζανάρντι βρέθηκε στο κόπκιτ ενός τροποποιημένου BMW-Sauber C24-B και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να οδηγήσει με δύο τεχνητά άκρα, πραγματοποιώντας μάλιστα αρκετούς γύρους.

" Είναι φανταστικό," είπε ο Αλεσάντρο. " Η συγκίνηση ήταν τεράστια. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που βρέθηκα και πάλι σε θέση να οδηγήσω ένα φανταστικό αυτοκίνητο αγώνων".

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γύροι δεν ήταν απλά στροφές στην πίστα αλλά κάτι παραπάνω. Άλλωστε ο νικητής του BMW World Final που είναι την Κυριακή θα κερδίσει συμβόλαιο με την BMW στην Formula 1.

Απόδειξη στο γεγονός πως ο Ζανάρντι δεν τρέχει λόγω της κατάστασής του και για λόγους διαφήμισης, είναι πως ξεκίνησε με χρόνο 1:27.200 και τελείωσε με 1:21.600, ενώ στον τελευταίο του γύρο είπε στους μηχανικούς του από την ενδοεπικοινωνία πως θα κάνει κάτω από 1:20.

Ο στόχος του πάντως δεν είναι απίθανος και αναπόφευκτος αφού θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμές.

" Όλα ήταν δούλεψαν τέλεια - όπως ένα ελβετικό ρολόι. Είμαι λίγο απογοητευμένος αφού δεν μπορώ να πιέσω τόσο σκληρά όσο θα ήθελα επειδή δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια θέση στο αυτοκίνητο", είπε ο Ζανάρτνι αμέσως μετά το τέλος των δοκιμών.

Ο αγώνας που θα τρέξει την Κυριακή θα του δώσει την ευκαιρία να ειστρέψει μέσω ενός event που κάνει η BMW. Συνολικά 37 οδηγοί θα λάβουν μέρος και ο πρώτος θα κερδίσει εκτός από δόξα και χρήματα ένα συμβόλαιο δοκιμαστή στην ομάδα της Formula 1.













TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ