FORMULA 1

Το πρόγραμμα του GP Βραζιλίας: Οι ώρες των κατατακτήριων, του Sprint και του αγώνα

Aston Martin F1 Media
action, Autódromo José Carlos Pace, GP2221a, F1, GP, Brazil Lance Stroll, Aston Martin AMR22 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Το τρίτο διαδοχικό αγωνιστικό GP της Formula 1 -μετά το Τέξας και το Μεξικό- λαμβάνει χώρα αυτό το τριήμερο (3-5 Νοεμβρίου) στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας. Περιλαμβάνει, μαζί, και τον 6ο και τελευταίο φετινό αγώνα Sprint. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις καιρικές προβλέψεις.

Η 20ή από τις 22 φετινές στάσεις του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται αυτό το τριήμερο (3-5/11) στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, στο Autodromo Jose Carlos Pace μήκους 4,3 χιλιομέτρων, μαζί με τον 6ο και τελευταίο αγώνα Sprint της χρονιάς.

Ο ήδη εστεμμένος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ξεκινά φυσικά ως φαβορί και αυτή τη φορά, με στόχο να διευρύνει το ρεκόρ νικών του σε μία σεζόν στις 17 - αλλά ίσως αυτό το τριήμερο να αντιμετωπίσει πιο έντονο συναγωνισμό, κυρίως από τη Mercedes.

Η ομάδα του Μίλτον Κινς διεκδικεί την πρώτη φετινή της νίκη με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ στο σημείο που ο δεύτερος είχε πετύχει τη μοναδική της περσινή, καθώς η Mercedes W14 είναι αναβαθμισμένη με ανασχεδιασμένο δάπεδο από τον αγώνα του Τέξας και τα χαρακτηριστικά του Ιντερλάγκος δείχνουν να της ταιριάζουν.

Mercedes-Benz AG
Το σχέδιο του Autodromo Jose Carlos Pace στο Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο MERCEDES-BENZ AG


Θυμίζουμε ότι με τη νέα φετινή δομή των αγώνων Sprint το τριήμερο ξεκινά σήμερα (3/11) με μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και έπειτα με τις δοκιμές κατάταξης του GP της Κυριακής. Το Σάββατο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον αγώνα Sprint, με τη διεξαγωγή των δικών του κατατακτήριων -Sprint Shootout- το πρωί και τον μικρό αγώνα των 100 χιλιομέτρων το απόγευμα.

Πέραν της 17ης φετινής νίκης (5ης διαδοχικής) που θα διεκδικήσει την Κυριακή, ο Φερστάπεν το Σάββατο θα επιχειρήσει να κερδίσει και την τέταρτη φετινή του στους έξι αγώνες Sprint. Επίσης, απόψε ο Σαρλ Λεκλέρ διεκδικεί την τρίτη διαδοχική του πολ ποζίσιον για τη Ferrari. Το καλό είναι ότι η πίστα του Ιντερλάγκος διαθέτει πολλά σημεία όπου οι προσπεράσεις είναι εφικτές, συνεπώς αναμένεται με ενδιαφέρον ο αγώνας της Κυριακής - ειδικά αν η Mercedes καταφέρει να κλείσει λίγο τη διαφορά της από τη Red Bull.

Όπως και στο Μεξικο, έτσι και στο Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο υφίσταται ενδεχόμενο βροχής που είναι σημαντικό για σήμερα (40%) αλλά για το Σαββατοκύριακο είναι μικρότερο (20%). Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 20-26° Κελσίου, με εξαίρεση τις ελεύθερες δοκιμές που θα φτάσει μέχρι τους 30° C. Συνεπώς, δεν αναμένονται προβλήματα με τις θερμοκρασίες των ελαστικών.

Πρόγραμμα GP Βραζιλίας 2022
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

  • 16:30-17:30: Ελεύθερες Δοκιμές 1 (FP1)
  • 20:00-21:00: Δοκιμές Κατάταξης GP (Q)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

  • 16:00-16:44: Δοκιμές κατάταξης Sprint (SQ)
  • 20:30-21:30: Αγώνας Sprint

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

  • 19:00: Αγώνας (GP)
TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ