FORMULA 1

"Θα κάναμε καλό δίδυμο με Αλόνσο"

"Θα κάναμε καλό δίδυμο με Αλόνσο"
κοβαλαινεν ελλαδα

Ο Χέικι Κοβαλάινεν μίλησε στην Ελλάδα για το μέλλον του και τον Αλόνσο, και το SPORT 24 ήταν εκεί

Ο νεαρός πιλότος ήρθε στην χώρα μας με αφορμή την εκδήλωση της ING, μεγάλου χορηγού της Γαλλικής εταιρίας και μίλησε για το μέλλον στην Renault, την φετινή χρονιά, τον Λιούις Χάμιλτον και την πιθανή επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο στην ομάδα του.
Ο τελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς στην πίστα της Βραζιλίας, ήταν ο μοναδικός στον οποίο ο Φινλανδός εγκατέλειψε και αναφερόμενος στο γκραν πρι του Ιντερλάγκος τόνισε: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Βραζιλία απο την αρχή καθώς ξεκίνησα απο πολύ πίσω. Στην πρώτη στροφή του αγώνα είχε μια επαφή με τον Ραλφ Σουμάχερ προσπάθησα να συνεχίσω, όμως δεν τα κατάφερα και εγκατέλειψα για πρώτη φορά".

"Είμαι ικανοποιημένος αλλα του χρόνου θα πάμε καλύτερα..."



Σ' ότι αφορά τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η οποία ήταν πρώτη για τον Κοβαλάινεν, ο Φινλανδός οδηγός δήλωσε: "Είμαι ικανοποιημένος απο την φετινή χρονιά. Τα αποτελέσματα ήταν καλά όμως του χρόνου με πιο δυνατό μονοθέσιο θα είναι καλύτερα. Απο την αρχή της χρονιάς το μονοθέσιο δεν είχε σταθερότητα και δεν μπορούσα να το πιέσω. Οδήγησα κάποιες φορές επιθετικά και έγιναν κάποια λάθη".



Ο ρούκι πιλότος της ING-Renault μίλησε συγκεκριμένα για τον αγώνα της Μαλαισίας που κατέκτησε τον πρώτο βαθμό στην καριέρα του, για τον Καναδά και την τέταρτη θέση αλλά και για το Ιαπωνικό γκραν πρι όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου λέγοντας:

"Στην Μαλαισία δεν ήταν πολύ καλός αγώνας απλά κατέκτησα τον πρώτο μου βαθμό. Στον Καναδά το αυτοκίνητο ασφαλείας, οι συγκρούσεις και η καλή στρατηγική που ακολουθήσαμε μου έδωσαν την τέταρτη θέση και απο εκεί και πέρα όλα άλλαξαν. Το μονοθέσιο απέδιδε καλύτερα και η ομάδα το ίδιο. Στο Φίτζι ο αγώνας ήταν δύσκολος όμως κατάφερα να κατακτήσω την δεύτερη θέση".



"Καθυστέρησε η εξέλιξη του μονοθεσίου..."


Αναφερόμενος στην κακή εικόνα που έδειξαν τα μονοθέσια της Renault την φετινή σεζόν, ο Κοβαλάινεν τόνισε: "Η εξέλιξη του μονοθεσίου καθυστέρησε καθώς η ομάδα είχε επικεντρωθεί στο να κατακατήσει το πρωτάθλημα το 2006. Υπήρχε ένα πρόβλημα στο αεροτούνελ, με αποτέλεσμα σε ορισμένες στροφές να έχουμε σταθερότητα και άλλες φορές εκεί που δεν το περιμέναμε το μονοθέσιο δεν πάταγε καλά.

Επιπλέον μας δυσκόλεψαν και τα νέα ελαστικά καθώς τα Bridgestone δεν μας επέτρεψαν να έχουμε επιθετική οδήγηση όπως με τα Michellin και έπρεπε να αλλάξουμε στρατηγική".

"Το 2008 ίσως είναι η δική μου χρονιά..."





Σε ερώτηση για τον αν το πείραξε που στην πρώτη του χρονιά ενώ είχε πολύ καλές επιδόσεις, όλοι επικεντρώθηκαν στον επίσης ρούκι Χάμιλτον, ο Φινλανδός ήταν αποστοματικός λέγοντας: "Ο Χάμιλτον ήταν εξαιρετικός και ήταν λογικό. Όλοι λέγανε για τον Χάμιλτον αλλά στο τέλος ήταν η χρονιά του Κίμι. Εγώ είμαι ευχαριστημένος απο τον εαυτό μου και το 2008 ίσως είναι η δική μου χρόνια."



"Δεν εξαρτάται το μέλλον μου απο τον Αλόνσο..."


Τα σενάρια για τον νέο σταθμό στην καριέρα του Αλόνσο δίνουν και παίρνουν αυτές τις ημέρες και ένα απο τα φαβορί για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ισπανό πιλότο, είναι αδιαμφισβήτητα η Renault. Ο ρούκι πιλότος της Γαλλικής εταιρίας ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο απάντησε:

"Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Εγώ είμαι ευχαριστημένος απο την ομάδα και το συμβόλαιο τελειώνει φέτος. Δεν ξέρω τι θα κάνω απο εκεί και πέρα, ίσως και να μείνω στην Renault, αυτό δεν εξαρτάται όμως απο τον Αλόνσο. Αν έρθει ο Αλόνσο πάντως θα είμαστε ένα καλό δίδυμο".



"Δυσάρεστο το Stepney-gate.."


Σ'οτι αφορά τα σκάνδαλα που ταλαιπώρησαν το χώρος της F1 την φετινή χρονιά, ο Κοβαλάινεν τόνισε: "Δεν μπορώ να μπω στην ουσία για την δεν αφορούσαν, ούτε εμένα, αλλά ούτε την ομάδα μου. Σίγουρα ήταν αρνητικό, δεν θα έπρεπε να είχε γίνει και να το συζητάμε. Καλύτερα να μιλάμε για αγώνες, το Stepney-gate ήταν σίγουρα δυσάρεστο".

"Θέλω να παλέψω με Κίμι για pole στην Σπα..."



Σ' ερώτηση με ποιον οδηγό θα ήθελε να είχε κόντρα για την pole position και σε ποια πίστα ο Κοβαλάινεν απάντησε: "Θα ήθελα με τον Κίμι Ραϊκόνεν στην πίστα Σπα που έχει καλή παράδοση και αν πάμε πιο πίσω με τον Άιρτον Σένα στο Μονακό".



Ο ταλαντούχος πιλότος αναφέρθηκε επίσης με άκρως κολακευτικά λόγια στον Μίκαελ Σουμάχερ, τονίζοντας πως ήταν ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών, μίλησε για την σκληρή προπόνηση που τους διατηρεί σε άριστη φυσική κατάσταση, ενώ για τους νυχτερινούς αγώνες ήταν θετικός τονίζοντας βέβαια πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια καθώς σε περίπτωση διακοπής δεν είναι σαν τοπ ποδόσφαιρο μπορεί να γίνουν ατυχήματα.













TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ