MOTOGP

Σούπερ Ντοβιτσιόζο στο ιταλικό GP

MotoGP rider Valentino Rossi of Italy, left and Andrea Dovizioso of Italy ride side by side at the Spanish Motorcycle Grand Prix at the Jerez racetrack in Jerez de la Frontera, Spain, Sunday, May 7, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti)
MotoGP rider Valentino Rossi of Italy, left and Andrea Dovizioso of Italy ride side by side at the Spanish Motorcycle Grand Prix at the Jerez racetrack in Jerez de la Frontera, Spain, Sunday, May 7, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πανηγύρισε τη νίκη στο GP Ιταλίας στην πίστα του Mugelo για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Δεύτερος ο Βινιάλες, τρίτος ο Πετρούτσι.

Μπορεί να τον ταλαιπωρούσαν προβλήματα με το στομάχι του, εντούτοις ο ίδιος βρήκε τις δυνάμεις να είναι όπως πρέπει στον αγώνα και να τερματίσει πρώτος. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στην πίστα του Mugelo και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του.

Αν και ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε φοβερή εκκίνηση και πέρασε μπροστά στην κούρσα, ο Ντοβιτσιόζο ήταν συγκλονιστικός και έφτασε στην τρίτη νίκη της καριέρας του και πρώτη στην συγκεκριμένη πίστα.

Από 'κει και πέρα, ο Μάβερικ Βινιάλες κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ τρίτος τερμάτισε ο επίσης Ιταλός, Ντανίλο Πετρούτσι, με δορυφορική Ducati.

Ο Ρόσι έμεινε εκτός πόντιουμ, τερματίζοντας τέταρτος και ο Αλβάρο Μπαουτίστα έκανε εκπληκτικό αγώνα, φτάνοντας μέχρι την 5η θέση, με τον Μαρκ Μάρκεθ να έρχεται έκτος με την Repsol Honda. Οι Ζαρκό, Λορένθο, Πίρο και Ιανόνε έκλεισαν την δεκάδα του αγώνα.

Ο Βινιάλες προπορεύεται με 105 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έπεται με 79 ο Ντοβιτσιόζο. Ο Ρόσι έχει 75 και ακολουθούν με 68 οι Μάρκεθ και Πεντρόσα, ενώ ο Ζαρκό έχει 64 σε μια συναρπαστική μάχη ως τώρα.

AP Photo/Miguel Morenatti

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ GP:

Σούπερ Ντοβιτσιόζο στο ιταλικό GP

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:

Σούπερ Ντοβιτσιόζο στο ιταλικό GP
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ