FORMULA 1

Σε διπλό ταμπλό το Γιαπωνέζικο GP

Σε διπλό ταμπλό το Γιαπωνέζικο GP
ιαπωνια

Το Γιαπωνέζικο γκραν πρι θα εναλλάσεται κάθε χρόνο ανάμεσα στην πίστα Φίτζι και στο σίρκουι της Σουζούκα απο το 2009

Τι εννοούμε;; Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την μια αγωνιστική χρονιά την Φόρμουλα 1 θα φιλοξενει η πίστα Φίτζι, ενώ την επόμενη η Σουζούκα και ούτω καθ' εξής.
Η συμφωνία έγινε με σκοπό την εξάπλωση της F1 σε ολόκληρη την Ιαπωνία, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές της Σουζούκα και της πίστα Φίτζι μένουν ικανοποιημένοι.

Το συγκεκριμένο σύστημα εναλλαγής πίστας στην χώρα της Ασίας θα ξεκινήσει απο το 2009, με την πίστα Φίτζι να φιλοξενεί την Φόρμουλα 1 το 2007 και το 2008 και την πίστα της Σουζούκα να επιστρέφει στο καλεντάρι το 2009.

Το αφεντικό της F1, Μπέρνι Έκλεστόoυν εμφανίστηκε χαρούμενος μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ενώ εξήγησε και τους λόγους που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση τονίζοντας μεταξύ άλλων:

"Έχουμε συνάψει συμφωνία για την εναλλαγή των Γιαπωνέζικων γκραν πρι στην Φόρμουλα 1, μεταξύ της πίστας Φίτζι και του σιρκουί στην Σουζούκα, με σκοπό να διατηρήσουμε την πρόοδο και την επιτυχία της διατήρησης της Φόρμουλα 1 στην Ιαπωνία για πολλά χρόνια ακόμα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που η πίστα Φίτζι και το σιρκουί της Σουζούκα, κατέστησαν πιθανή την συμφωνία. Είμαι επίσης ευτυχής γιατί θα διατηρηθεί στο καλεντάρι η πίστα της Σουζούκα που έχει στηρίξει επι 20 συναπτά έτη την F1 και έχει δημιουργήσει μεγάλο κοινό".








TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ