FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Ο Χάμιλτον είναι το μεγαλύτερο ταλέντο όλων των εποχών"

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τον Λούις Χάμιλτον
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τον Λούις Χάμιλτον © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Χάμιλτον είναι το "απόλυτο ταλέντο της φύσης, με φαινομενικό ένστικτο" είπε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, προσφέροντας μια σπάνια σύγκριση των δύο πιο επιτυχημένων οδηγών της ιστορίας της F1 - του Βρετανού και του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ συνεργάστηκε με τους Λιούις Χάμιλτον και Μίκαελ Σουμάχερ στη Mercedes F1. Στα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας, την τριετία 2010-'12, είχε στο διπλανό του γκαράζ τον Μίκαελ Σουμάχερ, και από το 2013 μέχρι την αποχώρησή του από το σπορ στο τέλος του 2016 τον Λιούις Χάμιλτον.

Κάνοντας μία από τις συγκρίσεις που σπανίως γίνονται ή μπορούν να γίνουν, ο Νίκο (γιός του παγκόσμιου πρωταθλητή Κέκε Ρόσμπεργκ) δήλωσε ευθέως ότι το πηγαίο ταλέντο του Χάμιλτον είναι ανώτερο του Σουμάχερ: "Ο Λιούις είναι ένα απόλυτο ταλέντο της φύσης. Αν το δει κανείς μόνο από άποψη ταλέντου, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Και χτίζει πάνω σε αυτό. Το ένστικτό του είναι φαινομενικό", τόνισε.

Ωστόσο, ο Ρόσμπεργκ είπε ότι ο "Σούμι" ήταν ανώτερος σε άλλες αρετές: "Μια μεγάλη διαφορά είναι η επιμέλεια. Ο Λιούις απεχθάνεται τις δοκιμές. Και ο Μίκαελ, θα έκανε δοκιμές κάθε μέρα αν μπορούσε, παρότι επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, διότι ξέρει ότι υπάρχει κάτι που μπορείς να μάθεις κάθε μέρα. Είναι απλά θέμα επιμέλειας, πάθους".

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τον Λούις Χάμιλτον
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τον Λούις Χάμιλτον © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES


Μια άλλη πτυχή του Λιούις, κατά τον Γερμανό, είναι και ο τρόπος που αξιοποιεί προς όφελός του τα μέσα ενημέρωσης: "Αυτό που κάνει πολύ καλά είναι όλη η πολιτική, με τα μέσα ενημέρωσης. Λειτουργεί πολύ, πολύ έξυπνα. Κι ακόμα και στην πίστα, όταν προκύπτει ένα αμφιλεγόμενο θέμα, δεν είναι ποτέ δικό του λάθος. Είναι πάντα λάθος του αντιπάλου του", είπε.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ήδη ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας της F1, ακόμα κι αν δεν κατακτήσει φέτος το όγδοό του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μοιράζεται με τον "Σούμι" το ρεκόρ 7 τίτλων, αλλά είναι ο μοναδικός με τριψήφιο αριθμό νικών και έχει επίσης τα ρεκόρ των pole positions και των ταχύτερων γύρων.

Και, σήμερα, ο Ρόσμπεργκ δηλώνει πολύ υπερήφανος που τον κέρδισε στη μεγάλη μονομαχία τους για το πρωτάθλημα του 2016: "Δεν είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένος τώρα για να πω ότι ο Μίκαελ αξίζει αυτό το ρεκόρ. Μετά βλέπω περισσότερα, και σκέφτομαι ότι ο Χάμιλτον είναι αναθεματισμένα γρήγορος, κι έτσι αισθάνομαι όλο και πιο περήφανος που τον κέρδισα τότε με το ίδιο αυτοκίνητο".

Τέλος, ο Νίκο αποκάλυψε και μία ανέκδοτη ιστορία που δείχνει το πείσμα και την αποφασιστικότητα που είχε ο Σουμάχερ, ακόμα και (ή ειδικά) απέναντι στον ομόλογό του στην ίδια ομάδα. "Στο Μονακό υπήρχε μόνο μία τουαλέτα στο γκαράζ. Και ο Μίκαελ μπήκε 10 λεπτά νωρίτερα και κλείδωσε τον εαυτό του μέσα. Και ήξερε ότι πρέπει πριν από τις δοκιμές κατάταξης να πάμε στην τουαλέτα. Αλλά έκλεισε την πόρτα.

Εγώ ήμουν απ' έξω και χτυπούσα συνέχεια. Δεν απαντούσε κανείς, και άρχισα να πανικοβάλλομαι. Οπότε αναγκάστηκα να πάω κάπου σε μια γωνιά. Συγγνώμη για αυτές τις λεπτομέρειες. Ο Λιούις είναι ικανός να το κάνει κι εκείνος, αλλά δεν είναι συνέχεια αφοσιωμένος σε αυτά", κατέληξε ο Γερμανός.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ