FORMULA 1

Ο μαέστρος Λεκλέρ, ο Matador, η προβληματική Red Bull και ο ζορισμένος Χάμιλτον

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ 2022 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AP IMAGES

Τα TOP-5 συμπεράσματα από το Άλμπερτ Παρκ και το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, τον τρίτο αγώνα της Formula 1 για το 2022.

Στην Αυστραλία δυστυχώς δεν είδαμε τη μάχη κορυφής που περιμέναμε. Ήταν όμως ένας ακόμη ενδιαφέρων αγώνας. Ας δούμε τι κρατάμε από το Άλμπερτ Παρκ.

01. Μαέστρος Λεκλέρ

Ο απόλυτος κυρίαρχος στο Άλμπερτ Παρκ. Τους χόρεψε όλους στο ρυθμό του ο Μονεγάσκος! Ο Σαρλ Λεκλέρ τελείωσε κάθε κουβέντα για τη νίκη από το Σάββατο κιόλας, κερδίζοντας την pole position παρά το γεγονός ότι δεν το περίμενε. Η Κυριακή ήταν η μέρα του. Ξεκίνησε πρώτος, είχε υπό έλεγχο όλο τον αγώνα, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Μαξ Φερστάπεν ούτε μετά το safety car και πήρε και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Η νίκη του φυσικά και δεν είναι έκπληξη. Το 58% των αναγνωστών του SPORT24 τον είχε επιλέξει ήδη ως τον νικητή του αγώνα, στο poll που κάναμε μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Μην ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό: ο Λεκλέρ έχει ήδη δείξει στον team mate του ποιος έχει το πάνω χέρι στην ομάδα, αλλά γι’ αυτό θα πούμε περισσότερα παρακάτω.

02. Για να τερματίσεις πρώτος, πρώτα πρέπει να τερματίσεις

Στη Red Bull έχουν την ταχύτητα αλλά δεν έχουν την αξιοπιστία. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο ικανό να νικήσει, αλλά όχι να τερματίσει όπως φαίνεται... Στην Αυστραλία ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε τρεις αγώνες από μηχανική βλάβη, και αυτό κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι για την αυστριακή ομάδα.

Φαίνεται πως η αποχώρηση της Honda είναι τελικά μεγαλύτερο αγκάθι από ότι υπολόγιζε η Red Bull. Αν συνεχίσει έτσι πάντως, το σίγουρο είναι πως θα χάσει πολύτιμο έδαφος για τη διεκδίκηση του τίτλου.

03. Ο Χάμιλτον βρήκε το δάσκαλό του στη Mercedes

Η Mercedes έδειξε ελαφριά σημάδια βελτίωσης στην Αυστραλία, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Η μικρή διαφορά του Τζορτζ Ράσελ από τον Σέρτζιο Πέρεζ στον τερματισμό είναι πάντως ένα καλό δείγμα. Ο Λιούις Χάμιλτον πάντως είναι πολύ ζορισμένος. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να πάρει φέτος την πολυπόθητη ρεβάνς, έχει και έναν team mate που τον ανταγωνίζεται στα ίσια.

Σίγουρα ο Ράσελ ήταν πολύ τυχερός αλλάζοντας ελαστικά όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, κατάφερε όμως να κρατήσει τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή πίσω του και να ανεβεί αυτός στο βάθρο. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά αν η Mercedes δεν του δώσει σύντομα ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ο Σερ Λιούις θα χάσει το ενδιαφέρον του για τη Formula 1.

04. Οι Πορτοκαλί ανεβαίνουν

Στην Αυστραλία είδαμε την McLaren να ανακάμπτει επιτέλους. Η ομάδα του Λάντο Νόρις και Ντανιέλ Ρικιάρντο έδειξε ταχύτητα τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα, παίρνοντας τις θέσεις 5 και 6. Ο Νόρις μάλιστα ξεκίνησε τέταρτος, φαίνεται όμως ότι σε ρυθμό αγώνα η McLaren δεν μπορεί ακόμη να ανταγωνιστεί τη Mercedes.

05. Ο Matador πρέπει να καλμάρει τον Junior

Ο Κάρλος Σάινθ jr είναι πολύ αγχωμένος. Σίγουρα τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ήταν καταστροφικά για τον Ισπανό, με ένα πρόβλημα στη μίζα να μην του επιτρέπει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 9η θέση εκκίνησης, αλλά στον αγώνα φάνηκε ότι ο Ισπανός έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητά του. Είναι βαθύτερο: ενώ στην αρχή της σεζόν είχε ελπίδες για μια μάχη στα ίσια με τον ομόσταυλο Λεκλέρ, τελικά ο Μονεγάσκος έχει πάρει κεφάλι δείχνοντας παντού ταχύτερος και έχοντας ήδη δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Έτσι, ο Σάινθ είναι πλέον μαινόμενος ταύρος. Και εδώ χρειάζεται να επέμβει ο πατέρας Σάινθ, που δεν έχει καθόλου τυχαία το προσωνύμιο El Matador, που θα πει ταυρομάχος. Στην τεράστια καριέρα του στο WRC, ο Κάρλος Σάινθ έχει βρεθεί κι αυτός σε δύσκολη θέση και έχει χάσει νίκες μέσα από τα χέρια του, όμως αμέσως μετά τα ξεσπάσματά του έβρισκε αμέσως την ψυχραιμία και το σθένος για να συνεχίσει να κυνηγά τους στόχους του.

Αυτό πρέπει να πάρει ως παράδειγμα ο Κάρλος Σάινθ Τζιούνορ. Βαθιές ανάσες χρειάζονται λοιπόν, το κεφάλι κάτω, ψυχραιμία και σκληρή δουλειά για να καλύψει τα κενά και να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, την οποία θα μετατρέψει σε νίκες.

TAGS FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ RED BULL MERCEDES F1 FERRARI MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ