FORMULA 1

Formula 1, GP Αυστραλίας: 5 Hot Info για την πίστα της Μελβούρνης

FILE - In this March 16, 2019, file photo, Formula One cars race on the circuit during the final practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia. The 2021 Australian Grand Prix has been canceled after local organizers and Formula One couldn't come up with a compromise over Australia's strict travel and quarantine issues relating to the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Andy Brownbill, File)
5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΠΑΡΚ AP

Το Άλμπερτ Παρκ επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1 με τέσσερις ζώνες DRS!

Τελευταία φορά που μονοθέσια της Formula 1 πάτησαν τους τροχούς τους στην Αυστραλία, ήταν το 2020. Δυστυχώς όμως αγώνας δεν έγινε, καθώς ματαιώθηκε τελικά λόγω της πανδημίας Covid-19.

Δύο χρόνια μετά, η F1 επιστρέφει στη Μελβούρνη και στην ανανεωμένη πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Formula 1, GP Αυστραλίας: 5 Hot Info για την πίστα της Μελβούρνης
Άλμπερτ Παρκ, Αυστραλία FORMULA1.COM
  • Μήκος πίστας: 5,278 km
  • Γύροι: 58
  • Συνολική διαδρομή: 306,124 km
  • Νικητής 2019: Βάλτερι Μπότας

Δείτε όλες τις πίστες του πρωταθλήματος F1 2022 στο Μεγάλο Αφιέρωμα του SPORT24.

5 Hot Info για την πίστα της Μελβούρνης

  1. Το φιλόξενο Άλμπερτ Πάρκ αποτελεί το κύριο μέρος του σιρκουί, με πολύ πρασινάδα και ωραία στιγμιότυπα. Από τις πλέον γρήγορες πίστες του πρωταθλήματος, αν και σε κάποια σημεία της προκαλεί αναπηδήσεις στα μονοθέσια. Αυτό αναμένεται να ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το porpoising, αν και οι διοργανωτές έκαναν νέα ασφαλτόστρωση και βελτιώσεις στο οδόστρωμα.
  2. Οι αλλαγές στην πίστα περιλαμβάνουν μεγαλύτερο πλάτος σε αρκετά σημεία, όπως στην πρώτη στροφή όπου έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν ατυχήματα. Η στροφή 6 έχει νέα χάραξη με μεγαλύτερο φάρδος που επιτρέπει αρκετά υψηλότερες ταχύτητες, ενώ το σικέιν των στροφών 9-10 έχει αντικατασταθεί από μία πολύ ανοιχτή καμπή υψηλής ταχύτητας.
  3. Για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1, θα έχουμε τέσσερις ζώνες DRS: Στην ευθεία εκκίνησης, μετά τη στροφή 2, μεταξύ των στροφών 8 και 9 και ανάμεσα στις στροφές 10 και 11. Τα σημεία ανίχνευσης βρίσκονται πριν τη στροφή 13 για τις δύο πρώτες ζώνες και στην έξοδο της στροφής 6 για τις άλλες δύο.
  4. Η πρώτη φορά που έγινε αγώνας Formula 1 στο Άλμπερτ Παρκ ήταν το 1996. Έκτοτε έχουν διεξαχθεί εκεί 24 Γκραν Πρι. Τις περισσότερες νίκες τις έχει η Ferrari: 8, οι τέσσερις από αυτές με τον Μίχαελ Σουμάχερ. Νικητής στον τελευταίο αγώνα (2019) ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes.
  5. Η Pirelli αναμένει μέτρια πρόσφυση από τη νέα άσφαλτο και μέτρια φθορά στα ελαστικά της. Οι γόμες που έχει επιλέξει για τα P Zero είναι η C2 για τη σκληρή (λευκή), η C3 για τη μέση (κίτρινη) και η C5 για τη μαλακή (κόκκινη). Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση μεταξύ μεσαίας και μαλακής γόμας.

Formula 1, GP Αυστραλίας: 5 Hot Info για την πίστα της Μελβούρνης
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ PIRELLI ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΡΑΝ ΠΡΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 2022 PIRELLI
TAGS FORMULA 1 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ