FORMULA 1

Formula 1, Σάινθ: "Θα είμαι τσαντισμένος μέχρι να πέσω για ύπνο"

Ferrari driver Carlos Sainz of Spain arrives at the track ahead of the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Thursday, April 7, 2022. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Τσαντισμένος ο Κάρλος Σάινθ μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του GP Αυστραλίας AP

Πολύ θυμωμένος είναι ο Κάρλος Σάινθ μετά το καταστροφικό Q3 στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Αυστραλιανού Γκραν Πρι.

Ο Κάρλος Σάινθ, παρόλη τη δυναμική που έδειξε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, με ελπίδες ακόμη και για την pole position, τελικά θα εκκινήσει το Γκραν Πρι της Αυστραλίας από την 9η θέση.

Αιτία, σύμφωνα με τον Ισπανό, είναι το ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να εκκινήσει τον κινητήρα της Ferrari για το τελευταίο σκέλος, μετά τις κόκκινες σημαίες που διέκοψαν το Q3 λόγω της εξόδου του Φερνάντο Αλόνσο.

Τελικά ο Σάινθ βγήκε στην πίστα με καθυστέρηση τριών λεπτών και ξεκίνησε τον γρήγορο γύρο του χωρίς να ζεστάνει τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα μια μικροέξοδο που κατέστρεψε την προσπάθειά του.

Πριν τον τελευταίο γύρο είχαμε πρόβλημα με τη μίζα. Δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το αυτοκίνητο και βγήκαμε έξω με τρία λεπτά καθυστέρησης. Δεν μπόρεσα να προετοιμάσω τα ελαστικά, δεν μπορούσα να τα ζεστάνω, όλα έγιναν βιαστικά και έπρεπε να κάνω τον γύρο με παγωμένα ελαστικά και τελικά ήταν ένας φρικτός γύρος", δήλωσε απογοητευμένος ο Ισπανός.

Είναι απλώς μια καταστροφή. Σήμερα διεκδικούσα την pole και όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά για μένα πήγαν στραβά. Δεν πρόκειται να χαρώ καθόλου, αν μου πει κάποιος να είμαι ευτυχισμένος, αλλά αύριο είναι μια άλλη μέρα. Χρειάζομαι έναν ύπνο. Μέχρι να θελήσω να κοιμηθώ, θα είμαι τσαντισμένος”.

Η Ferrari πάντως έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την δεύτερη του pole position φέτος, νικώντας τον Φερστάπεν και τον Πέρεζ και έτσι θα θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής.

TAGS FORMULA 1 FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ