FORMULA 1

Ο Φέτελ διαψεύδει ότι σκέφτεται να γυρίσει στη F1

PORSCHE NEWSROOM
PORSCHE NEWSROOM

Ο τετράκις πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, διέψευσε τα τελευταία δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντός του να επιστρέψει στο σπορ, όμως η συμμετοχή του στο WEC και στις 24 Ώρες του ΛεΜάν δείχνει να είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν αυτό τον καιρό, εντός και εκτός πίστας, αλλά η Formula 1 δεν είναι θέμα για μένα αυτή τη στιγμή” είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που αποχώρησε από τη F1 στο τέλος του 2022, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild. Η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να σταματήσω και να ξεκινήσω ξανά”, πρόσθεσε.

Τις μέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari για το 2025, ο Φέτελ ακούστηκε ως ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Βρετανού στη Mercedes. Ο 36χρονος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τότο Βολφ, διευθυντή της ομάδας, αλλά όχι για να καλύψει την κενή θέση, όπως είπε.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο, και φυσικά συζητήσαμε και για όλα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στη Mercedes. Αλλά δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο να πάρω τη θέση. Κρατώ ακόμα επαφές, άμεσες ή έμμεσες, με τους ανθρώπους που γνωρίζω στη F1 εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά δεν έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον”, εξήγησε ο Γερμανός.

Βασική αιτία για το δισταγμό του Φέτελ να γυρίσει στις κορυφαίες βαθμίδες του παγκόσμιου μότορσπορ είναι η νεαρή του οικογένεια. “Ναι, ορισμένες φορές συμβαίνει ένα από τα μικρά να λέει 'μπαμπά, μην το κάνεις αυτό', γιατί πάλι θα λείπεις συνέχεια. Απολαμβάνω πολύ το χρόνο με τα παιδιά. Ίσως η διάθεση να αλλάξει ξανά, αλλά προς στιγμήν τα πράγματα πάνε πολύ καλά”, εξήγησε.

PORSCHE NEWSROOM
Το hypercar του WEC και του ΛεΜάν, Porsche 963 PORSCHE NEWSROOM

Πάντως, ενώ η Formula 1 είναι έξω από το κάδρο για το μέλλον του, ο Γερμανός αναμφίβολα σκέφτεται τη δέσμευση στην Porsche για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), που έχει πολύ λιγότερους αγώνες στη σεζόν - μεταξύ των οποίων και τις 24 Ώρες του ΛεΜάν. Ένα “δισκοπότηρο” για το παλμαρέ κάθε μεγάλου οδηγού.

Η Porsche ανέβαλλε την ανακοίνωση της ομάδας οδηγών της για το τρίτο αυτοκίνητο που θα “επιστρατεύσει” στο φετινό ΛεΜάν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι περιμένει την απάντηση του Φέτελ. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο 36χρονος έκανε μια πλήρη μέρα δοκιμών στην πίστα της Αραγονίας με τη πρωτότυπο hypercar Porsche 963, του WEC. Συνεπώς, η επιστροφή του με τα sportscars συγκεντρώνει αρκετά μεγάλες πιθανότητες.

TAGS FORMULA 1 F1 WEC 24H LE MANS ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ