WEC

Ο Φέτελ επέστρεψε στο κόκπιτ με την Porsche, με φόντο τις 24 Ώρες του ΛεΜάν

PORSCHE NEWSROOM
PORSCHE NEWSROOM

Ο τετράκις πρωταθλητής της Formula 1 Σεμπάστιαν Φέτελ συμπλήρωσε σε μία ημέρα δοκιμών 581 χιλιόμετρα με το πρωτότυπο Porsche 963, σε μια κίνηση που δεν αποκλείεται να καταλήξει στη διεκδίκηση της νίκης στις 24 Ώρες του ΛεΜάν για το πλούσιο αγωνιστικό του παλμαρέ.

Ο Γερμανός έκανε σχεδόν δύο GP στη σειρά στην ισπανική πίστα της Αραγονίας, καλύπτοντας σε μία ημέρα 118 γύρους -δηλαδή 581 χιλιόμετρα- στο μπάκετ του πρωτότυπου hypercar Porsche 963 της Porsche Penske Motorsport.

Πριν από αυτή την ημέρα δοκιμών ο 36χρονος, νικητής 53 αγώνων της F1, είχε “δοκιμάσει” το αγωνιστικό πρωτότυπο στον προσομοιωτή της ομάδας στο Φλαχτ της Γερμανίας, και έπειτα το φυσικό αυτοκίνητο στην πίστα δοκιμών της Porsche στο Βάισακ.

PORSCHE NEWSROOM
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο κόκπιτ της Porsche 963 PORSCHE NEWSROOM

Ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Φέτελ δεν έχει εκφράσει τα πλάνα του για τη συνέχιση της αγωνιστικής του καριέρας, και δεν έχει τοποθετηθεί -τουλάχιστον δημοσίως- σχετικά με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), που περιλαμβάνει τον διάσημο 24ωρο αγώνα του ΛεΜάν.

PORSCHE NEWSROOM
Το hypercar του WEC και του ΛεΜάν, Porsche 963 PORSCHE NEWSROOM


Ο Γερμανός, που είχε επαφές πέρσι με την ομάδα Jota -πελατειακή της Porsche- σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής στο WEC, είπε: “Κοιτάζω κι άλλες μορφές αγώνων, και γνωρίζω πολλούς άλλους οδηγούς που είναι ενεργοί στο WEC και στο ΛεΜάν. Κάποια στιγμή, η περιέργειά μου έγινε τόσο μεγάλη που είχα την ιδέα να το δοκιμάσω ο ίδιος.

Η Porsche μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα σύγχρονο hypercar, την 963. Μετά τη ρύθμιση του καθίσματος, την περίοδο στον προσομοιωτή και το τεστ στο Βάισακ, είχα ήδη μια καλή αίσθηση. Η οδήγηση της Porsche 963 στην πίστα, εδώ στην Άραγκον, ήταν αναμφίβολα διασκεδαστική.

Πρώτα από όλα έπρεπε να συνηθίσω τα πάντα και να βρω το ρυθμό μου. Η οδηγική εμπειρία είναι διαφορετική [από τη F1] απλά και μόνο επειδή έχεις μια οροφή πάνω από το κεφάλι σου, και επίσης επειδή είναι μεγαλύτερο το βάρος και [διαφορετικά] τα ελαστικά. Οι εργοστασιακοί οδηγοί της Porsche με βοήθησαν πολύ, λέγοντάς μου τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου και τι έπρεπε να συνηθίσω. Αυτό έκανε τα πράγματα εύκολα για μένα”, πρόσθεσε ο Φέτελ.

PORSCHE NEWSROOM
Σεμπάστιαν Φέτελ με την εργοστασιακή ομάδα Porsche Penske Motorsport PORSCHE NEWSROOM


H Porsche 963 έχει ήδη αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς κέρδισε -με την εργοστασιακή Porsche Penske Motorsport- τον πρώτο φετινό αγώνα του WEC στο Κατάρ, καθώς και τον πρώτο αγώνα του αντίστοιχου αμερικανικού πρωταθλήματος IMSA WeatherTech, τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα.

Η Porsche θα διεκδικήσει στο φετινό ΛεΜάν την 20ή της νίκη-ρεκόρ στον γαλλικό αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, προς το παρόν δεν έχουμε πλάνα για το άμεσο μέλλον”, συνέχισε ο Φέτελ. Η εταιρεία του Zuffehnausen θα προσθέσει και τρίτο πρωτότυπο 963 για τον αγώνα αυτό, για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές της για τη φετινή νίκη.

TAGS WEC PORSCHE ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ 24H LE MANS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ