MOTOGP

Ο "δημοφιλέστερος" γιατρός(videos)

Ο "δημοφιλέστερος" γιατρός(videos)
Ρόσι

To SPORT 24 σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο αναβάτη, τον Βαλεντίνο Ρόσι με Videos

Τα πρώτα βήματα και οι διακρίσεις
Ο Ρόσι γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1979 στην Ιταλία. Από πολύ νωρίς φαινόταν το μεγάλο ταλέντο του μικρού Βαλεντίνο στις μηχανές. Η πρώτη επαφή του με μηχανή έγινε σε ηλικία μόλις 14 ετών και μάλλον δεν θα θέλει να την θυμάται καθώς προσέκρουσε στα προστατευτικά διαζώματα λίγα μέτρα πριν περάσει στα γραμμή του τερματισμού. Τελικά ο μικρός Ρόσι ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του Γκρατζιάνο, και συμμετείχε στο πρωτάθλημα των 125cc το 1996 με Aprilia.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο "γιατρός" κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καρίερας του στα 125cc και μεταπήδησε στην κατηγορία των 250cc και πάλι με Aprilia με την οποία το 1999 διπλασίασε τους τίτλους του. Το 2001 και σε ηλικία 22 ετών συνέχισε την "συλλογή" τίτλων κατακτώντας το πρωτάθλημα στα 500cc αυτή την φορά με Honda με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να συμμετέχει στο πρωτάθλημα MotoGP. Τα κατορθώματα του Ιταλού απο εκεί και πέρα είνα λίγο πολύ γνωστά.

Πρωταθλητής τις χρονιές 2002,2003,2004 ,με Honda αλλά και το 2005 αυτήν την φορά με Yamaha. Οι φήμες τον ήθελαν το περασμένο καλοκαίρι να μετακομίζει στην Φόρμουλα 1 για χάρη της Ferrari τελικά όμως ο "γιατρός" αποφάσισε να παραμείνει στο MotoGP. Την περσινή χρονιά έχασε τον τίτλο από τον Nίκι Χέιντεν αλλά φέτος σε δυο αγώνες βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και αν λάβουμε υπόψη μας τις επιδόσεις του οδεύει ολοταχώς προς τον 8ο τίτλο της καριέρας του.

Ο "γιατρός"
Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ευρέως γνωστός και με το ψευδώνυμο "γιατρός". Οι απόψεις για το πως προέκυψε το συγκεκριμένο πρωσονύμιο διίστανται. Κάποι λένε πως το αποκαλούν έτσι λόγο της ψυχραιμίας που τον διακρίνει κατά την διάρκεια των αγώνων αλλά και λόγως της ψυχρότητας που κερδίζει τους αντιπάλους.Ο πατέρας του έχει δηλώσει πως τον αποκαλούν "γιατρό" επειδή είναι σημαντικός και έξυπνος και στην Ιταλία όταν κάποιον τον σέβονται και τον θεωρούν σημαντικό τον αποκαλούν "γιατρό". Ο Βαλεντίνο με την σειρά του όταν τον ρωτήσανε για το συγκεκριμένο ψευδώνυμο είχε αυστιευτεί λέγοντας ότι το Ρόσι είναι συνηθισμένο επώνυμο γιατρών στην Ιταλία.

Ο μαγικός αριθμός 46...
Συνηθίζεται να δίνεται στους οδηγούς όταν κατακτούν το πρωτάθλημα ο αριθμος "1". Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι όμως από τους λίγους οδηγούς που προτιμάει να διατηρεί στο κράνος αλλά και στην μηχανή του τον αγαπημένο του αριθμό "46". Ο αρχικός λόγος είναι ένας γιαπωνέζος αναβάτης που είχε παρακολουθήσει στην τηλεόραση και είχε εντυπωσιάσει τον Βαλεντίνο παίρνοντας την νίκη στην βροχή και είχε τον συγεκριμένο αριθμο. Ένας άλλος πιο σημαντικός λόγος τον οποίο δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος και τον ανακάλυψε αργότερα είναι ότι τον αριθμό "46" είχε ο πατέρας του σε έναν αγώνα των 250cc στον οποίο είχε τερματίσει τρίτος το 1979 στην Γιουγκοσλαβία.

Τα γούρια....

Ο 28χρονος Ιταλός είναι γνωστό πως είναι πολύ προληπτικός, έχοντας μάλιστα πολλά γούρια. Πρίν από κάθε αγώνα ο "γιατρός" σκύβει μπροστά στην μηχανή του κρατώντας το υποπόδιο και κάθεται σιωπηλός. Κανείς δεν ξέρει αν προσεύχεται ή αν το κάνει για να δείξει σεβασμό. Επίσης κάθε φορά πριν ξεκινήσει ένα γκραν πρι έχει παρατηρηθεί ότι προσαρμόζει το δερμάτινο μπουφάν με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να ταιριάζει πλήρως με το σώμα του αλλά και για γούρι. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε μια συνέντευξή του μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP είχε δηλώσει πως για γούρι πάντα βάζει τις μπότες και τα γάντια το ένα μπροστά από το άλλο, ενώ ανεβαίνει στην μηχανή κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Τέλος ο Ρόσι την προηγούμενη νύχτα πριν από κάθε αγώνα πηγαίνει στο γκαράζ και ελέγχει αν τα αυτοκόλλητα στην μηχανή του βρίσκονται στην ίδια θέση...

Τα Ρεκόρ
1.
Ο Ρόσι είναι ο πέμπτος αναβάτης μαζί με τον Φίλ Ρίντ, στην ιστορία που έχει κατακτήσει 7 παγκόσμιους τίτλους στο MotoGP πίσω από τους Κάρλο Ουμπιάλι και Μάικ Χάιλγουντ με 9, τον Άντζελ Νιέτο με 13, αλλά και Τζιάκομο Αγκοστίνι με 15 πρωταθλήματα.
2. Ο "γιατρός" είναι ο τρίτος οδηγός στην ιστορία με 84 νίκες πίσω από τους Άντζελ Νιέτο με 90 και Τζιακόμο Αγκοστίνι με 122.
3. Επίσης ο Ιταλός αναβάτης είναι τρίτος στην σειρά με τις περισσότερες συμμετοχές στο πόντιουμ έχοντας 127 πίσω από τους Άντζελ Νιέτο με 139 κα Τζιακόμο Αγκοστίνι με 159.
4. Eίναι τρίτος στην κατάταξη με τις περισσότερες pole positions μετρώντας 45 πίσω από τον Μάξ Μπιάτζι με 56 και Μίκαελ Ντούχαν με 58.
5. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του MotoGP μετά τον Έντι Λάουσον που έχει κατακτήσει παγκόσμια πρωταθλήματα με δυο διαφορετικές ομάδες(2001-2003 με Honda και 2004-2005 με Yamaha)
6. Ο Ιταλός αναβάτης είναι ο πρώτος στην ιστορία που έχει κερδίσει 2 διαδοχικά γκραν πρι με 2 διαφορετικές ομάδες. Τον τελευταίο αγώνα του με την Honda το 2003 στην Βαλένθια και τον πρώτο με την Yamaha την αμέσως επόμενη χρονιά στην Αφρική.

Η ταυτότητα του Ρόσι
Ονοματεπώνυμο: Βαλεντίνο Ρόσι
Ημερομηνία Γεννήσεως: 16/2/1979
Τόπος Γέννησης: Ιταλία
Οικογενειακή κατάσταση: άγαμος
Αγαπημένο βιβλίο: Bar Sport του Στέφανο Μπένι
Αγαπημένη ταινία: Blues Brothers
Αγαπημένος ηθοποιός: Νίκολας Κέιτζ
Αγαπημένη ηθοποιός: Κάμερον Ντιάζ
Μουσική: Βάσκο Ρόσι
Αυτοκίνητο: Porsche
Μηχανή: Honda
Πρώτη μηχανή: Ένα Crossbike
Αγαπημένο φαγητό: Μακαρόνια
Αγαπημένο ζώο: σκύλος, έχει ένα Μπουλντόκ με το όνομα Γκουίντο
Μέρος για διακοπές: Τζαμάικα
Άλλα σπορ: Ορειβασία και ποδήλατο
Είδωλο: Άιρτον Σέναι
Αγαπημένη πίστα: Άσεν
Χόμπι: Μοτοκρός, σκι, ποδόσφαιρό και φίλοι
Τρία πράγματα που θα έπαιρνε σε ένα έρημο νησί: Μία γυναίκα, ένα μοτοκρός και ένα καράβι να γυρίσει πίσω Καλύτερη στιγμή: Ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος το 1997
Χειρότερη στιγμή: Μπρνο το 1998 - όταν έπεσε στην δεύτερη στροφή

Ο Ρόσι με αριθμούς..
1996 125cc Aprilia RS125-9oς
1997 125cc Aprilia RS125- 1ος
1998 250cc Aprilia RS250-2ος
1999 250cc Aprilia RS250- 1ος
2000 500cc HondaNSR500-2ος
2001 500cc HondaNSR500- 1ος
2002 MotoGP HondaRC211V- 1ος
2003 MotoGP HondaRC211V- 1ος
2004 MotoGP Yamaha YZR-M1- 1ος
2005 MotoGP Yamaha YZR-M1- 1ος
2006 MotoGP Yamaha YZR-M1-2ος

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Βαλεντίνο Ρόσι































































TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ