FORMULA 1

Ο Άλμπον έμεινε στη Williams με νέο "πολυετές" συμβόλαιο

AP Photo/Vincent Thian
Αλεξάντερ Άλμπον, Williams AP PHOTO/VINCENT THIAN

Άλλο ένα κομμάτι του μεταγραφικού παζλ της Formula 1 για τη διετία 2025-’26 μπήκε στη θέση του, καθώς η Williams ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Άλεξ Άλμπον - που μέχρι πρότινος ήταν ένας από τους υποψήφιους για μια θέση στη Red Bull Racing.

Η ομάδα του Γκροβ δεν διευκρίνισε τη χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου του Αγγλο-Ταϊλανδού οδηγού, όμως είναι βέβαιο ότι θα πορευθούν μαζί στη μετάβαση του σπορ στο νέο πλαίσιο τεχνικών κανονισμών του 2026.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Άλμπον με τη Williams έληγε στο τέλος του 2025, όμως η εξαιρετική του απόδοση -ειδικά το 2023- τον είχε καταστήσει σε έναν από τους πρωταγωνιστές του πολύπλευρου μεταγραφικού σκηνικού της προσεχούς διετίας.

Όμως, εντέλει ο 28χρονος επέλεξε να δεσμεύσει το μέλλον του στη Williams, όπου αποδεδειγμένα θα έχει το ρόλο του ηγέτη, βοηθώντας την ομάδα να χτιστεί τα προσεχή χρόνια σε μία ανταγωνιστική δύναμη της F1.

Είναι αλήθεια ότι δεν ξεκινήσαμε τη χρονιά όπως θα θέλαμε” είχε πει ο Άλμπον μετά τον αγώνα του Μαϊάμι. “Δεν είχαμε την ταχύτητα και είχαμε και κάποια καθυστέρηση στις αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι δυνατή και υγιής και νιώθω ότι αναμφίβολα θα υπάρξει βελτίωση. Ο Τζέιμς [Βάουλς] είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά, και υφίσταται πρόοδος αναμφίβολα”.

Μετά την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του, ο 28χρονος τόνισε: “Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά από τότε που ήρθα στη Williams έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο μαζί και έχω δει τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στο παρασκήνιο, που θα μας επαναφέρουν στις κορυφαίες θέσεις της εκκίνησης.

Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα στο οποίο ειλικρινά πιστεύω και στο οποίο θέλω να παίξω κεντρικό ρόλο, και για αυτό το λόγο υπέγραψα το πολυετές συμβόλαιο. Το ταξίδι θα πάρει χρόνο, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι χτίζουμε τη σωστή ομάδα για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα τα χρόνια που έρχονται”.

Ο Άλμπον υπήρξε οδηγός της Red Bull Racing δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν τη διετία 2020-’21, αλλά έχασε τη θέση του στο Μίλτον Κινς κι έπειτα έμεινε για έναν χρόνο εκτός F1. Με τη βοήθεια και της Red Bull εξασφάλισε, όμως, την επιστροφή του το 2022, με τη Williams.

Εκεί καθιερώθηκε ως ο οδηγός-ηγέτης της αγγλικής ομάδας, που πλέον ανήκει στο αμερικανικό fund Dorilton Capital, κατακτώντας τους 27 από τους 28 βαθμούς με τους οποίους η Williams το 2023 κέρδισε την 7η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Φέτος, ωστόσο, με μηδενική συγκομιδή, τα πράγματα δεν εξελίσσονται εξίσου καλά για την ομάδα του Γκροβ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2026 WILLIAMS ΑΛΕΞ ΑΛΜΠΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ