WRC

Νέο οδηγικό δίδυμο για την M-Sport Ford στο WRC του 2024

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Pierre-Louis Loubet (FRA) Nicolas Gilsoul (BEL) M-Sport Ford WRT are seen during the World Rally Championship Kenya in Naivasha, Kenya on June 25, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202306250071 // Usage for editorial use only // JAANUS REE / RED BULL CONTENT POOL

Μετά την επιστροφή του Οτ Τάνακ στη Hyundai, η M-Sport επέλεξε τους Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μουνστέρ για τα δύο Ford Puma Rally1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της νέας σεζόν.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο φετινός αστέρας της ομάδας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Οτ Τάνακ θα επέστρεφε στη Hyundai το 2024, η M-Sport του Μάλκολμ Ουίλσον έκανε γνωστό ότι θα επέλεγε ένα δίδυμο νέων και επερχόμενων οδηγών για την επόμενη σεζόν του WRC.

Ο Φουρμό ήταν και πρόπερσι οδηγός της M-Sport στην κορυφαία κατηγορία, αλλά εξαιτίας των σχετικά φτωχών του αποτελεσμάτων για το 2023 η ομάδα της Κούμπρια επέλεξε τον Πιέρ-Λουί Λουμπέ. Η συνεργασία αυτή δεν θα συνεχιστεί του χρόνου, και ο Γάλλος θα συνεχίσει την καριέρα του πιθανότατα στην WRC2, οδηγώντας ένα Toyota GR Yaris Rally2.

Ο Φουρμό ήταν φαβορί για μία από τις δύο θέσεις πλήρους σεζόν με την M-Sport στην κορυφαία κατηγορία Rally1, χάρη στις επιδόσεις του φέτος με την ίδια ομάδα στο WRC2 και στην κατάκτηση του Βρετανικού Πρωταθλήματος Ράλι. Επίσης, ο Γάλλος οδήγησε ένα Puma Rally1 στο φινάλε της σεζόν, στο Ράλι Ιαπωνίας, ως επιστέγασμα της εξαιρετικής χρονιάς του.

Μαζί με τον Φουρμό, το πλήρες πρόγραμμα του WRC με την M-Sport του χρόνου θα κάνει ο Γκρεγκουάρ Μουνστέρ. Ο Βέλγος, που τρέχει με λισάνς του Λουξεμβούργου, οδηγούσε επίσης το Fiesta Rally2 φέτος, και στα Ράλι Χιλής και Κεντρικής Ευρώπης αγωνίστηκε στο μπάκετ του Puma Rally1 του Ιορδάνη Σερδερίδη. Η ταχύτητά του άφησε εξαιρετικά ικανοποιημένη την ομάδα, και τώρα του εμπιστεύτηκε το δεύτερο εργοστασιακό Puma R1 για το 2024.

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Οι Πιέρ-Λουί Λουμπέ και Νικολάς Ζιλσούλ με το Ford Puma Rally1 της M-Sport στο Ράλι Χιλής 2023 JAANUS REE / RED BULL CONTENT POOL


Για μια θέση στην M-Sport είχε ακουστεί και ο πρωταθλητής του WRC2 Αντρέας Μίκελσεν, αλλά ο Νορβηγός επέλεξε να κάνει επιλεγμένους αγώνες με το τρίτο Hyundai i20 N Rally1. Επίσης, υποψήφιος ήταν και ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, αλλά ο γιος του πρώην πρωταθλητή Πέτερ Σόλμπεργκ επέλεξε να παραμείνει στο WRC2 υπογράφοντας νέα συμφωνία με την εργοστασιακή Skoda.

Στη Hyundai, τα δύο πλήρη προγράμματα θα κάνουν οι Οτ Τάνακ και Τιερί Νεβίλ, ενώ σε επιλεγμένους αγώνες με το i20 N Rally1 θα συμμετέχουν μαζί με τον Μίκελσεν και οι Εσαπέκα Λάπι και Ντάνι Σόρδο. Το δίδυμο της Toyota θα αποτελείται από τους Έλφυν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα, καθώς ο Κάλε Ροβάνπερα επέλεξε -για λόγους ξεκούρασης- να κάνει λίγους και επιλεγμένους αγώνες φέτος, όπως και ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Η νέα σεζόν του WRC θα ξεκινήσει στις 25-28 Ιανουαρίου με το Ράλι Μόντε Κάρλο. Μετά την παρουσίαση του Toyota GR Yaris Rally1 πριν από λίγες μέρες, η Hyundai και η M-Sport θα παρουσιάσουν τα δικά τους νέα rallycars μέσα στον προσεχή Ιανουάριο.

TAGS WRC M-SPORT FORD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ