STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Πήρε το τρίποντο και εξασφάλισε την παραμονή της η ομάδα της Μαγνησίας

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το 1-0 επί του Πανσερραϊκού
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το 1-0 επί του Πανσερραϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού, πήρε το τρίποντο που ήθελε, και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playouts. Ο Γκαρσία με πέναλτι, που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ που τους έδωσε τη νίκη.

Ο Βόλος ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του παρουσία στα playouts της Stoiximan Super League, επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού πήρε το τρίποντο που ήθελε και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ με τον Γκαρσία, με εκτέλεση πέναλτι στο 56'. Ένα πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο Ζαμπαλάς στο 52' σε χέρι του Πεταυράκη μέσα στην περιοχή και το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές φάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης για να πετύχουν και άλλα γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν και το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα. Ο Βόλος κατάφερε να μαζέψει 13 βαθμούς στα playouts και να παραμείνει Stoiximan Super League για άλλη μια χρονιά.

Οι τελικές και τα xgoals στο Βόλος - Πανσερραϊκός
Οι τελικές και τα xgoals στο Βόλος - Πανσερραϊκός SPORT24/OPTA

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με σουτ του Τόμας εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Κόβατς στο 2' ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Άλεκσιτς βρέθηκε σε καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά με τον Κόβατς να μπλοκάρει σωτήρια.

Η απάντηση του Βόλου ήρθε στο 9' με τον Γκλάβτσιτς να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Τσομπανίδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να πιάνει τη μπάλα. Ενώ στο 14' ο Μπερτόγλιο δεν πρόλαβε με προβολή να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να απειλούν η μία την άλλη χωρίς όμως κάποια κλασική ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες με τους δύο γκολκίπερ να επεμβαίνουν όποτε χρειάστηκε. Με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Βόλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για κάθε ομάδα και με το Βόλο να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 56' εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία. Στο 52' της αναμέτρησης σε σέντρα από τα δεξιά ο Κόμπα επιχείρησε να πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Πεταυράκη και τον διαιτητή Ζαμπάλα να δίνει χέρι και πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μανούχος που ήταν στο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει ξανά την φάση αλλά δεν άλλαξε την απόφαση του και γύρισε στο γήπεδο δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Γκαρσία εκτέλεσε, ήταν εύστοχος, νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, να την έχουν στην κατοχή τους και να μην απειληθούν ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα και η επόμενη καλή στιγμή άνοικε στο Βόλο και ήρθε στο 79' της αναμέτρησης όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν απομάκρυνε καλά με τη μπάλα να φτάνει στον Τσοκάνη που έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Τσομπανίδη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 83' όταν ο Μούργος εκτός περιοχής έκανε ένα ωραίο συρτό σουτ με τον Κόβατς να διώχνει σε κόρνερ.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Βόλος - Πανσερραϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Βόλος - Πανσερραϊκός SPORT24/OPTA

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46' Τρουιγιέ), Ντε Καμπς (78' Τσοκάνης), Μπερτόλιο (67' Μωραίτης), Κόμπα (86' Μύγας), Ασεχνούν, Γκαρσία.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (80' Σοφιάνος), Μορέιρα, Στάικος (80' Οικονόμου), Τομάς (46' Χατζηστραβός), Ουάρντα (88' Μασκανάκης), Γούλερι (74' Μούργος), Άλεξιτς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ