FORMULA 1

Μπέρμαν: "Θέλαμε έναν αγώνα χωρίς λάθη, θα ήταν φανταστικό αν άνοιγε μια πόρτα για τη F1"

AP Photo/Giuseppe Cacace/Pool
Ferrari driver Oliver Bearman of Britain watches at pits during qualifying session ahead of the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit, in Jedda, Saudi Arabia, Friday, March 8, 2024. Saudi Arabian Grand Prix will be held on Saturday, March 9, 2024. AP PHOTO/GIUSEPPE CACACE/POOL

Ο Όλιβερ Μπέρμαν έγινε -σε ηλικία 18 ετών, ο πρώτος rookie που έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με τη Ferrari μετά το 1972, και με την εντυπωσιακή του 7η θέση στο GP της Τζέντ -εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον- έδειξε ότι αξίζε μια θέση στη F1, πιθανότατα με τη Haas, το 2025.

Μετά την ιατρική διάγνωση ότι ο Κάρλος Σάινθ έπασχε από σκωληκοειδίτιδα, και συνεπώς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο GP Σαουδικής Αραβίας αυτό το τριήμερο, ο νεαρός Βρετανός κλήθηκε από τη Scuderia ενόψει της 3ης περιόδου ελεύθερων δοκιμών το μεσημέρι της Παρασκευής. Και με ένα μονοθέσιο που δεν είχε οδηγήσει ποτέ μέχρι τότε ήταν αμέσως ανταγωνιστικός.

Στον επόμενο αγώνα -στην Αυστραλία σε δύο εβδομάδες- ο Σάινθ λογικά θα είναι καλά για να επιστρέψει στο κόκπιτ της Ferrari SF-24, αλλά ο Μπέρμαν πιστεύει πως έκανε ό,τι περισσότερο θα μπορούσε για να πείσει ότι αξίζει μια θέση στη Formula 1 το 2025.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, διότι δεν νομίζω ότι θα είμαι στη F1 για το υπόλοιπο της χρονιάς”, είπε ο Βρετανός. “Αυτός ήταν ο στόχος μου, να κάνω μια σπουδαία εμφάνιση αυτό το διήμερο. Νομίζω ότι έκανα αξιοπρεπή δουλειά, οπότε είναι εντάξει. Μόνο αυτό μπορώ να κάνω, να συνεχίσω να πιέζω στη F2 και να έχω τα δάκτυλά μου σταυρωμένα”.

Η εξαιρετική του εμφάνιση με τη Ferrari, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, είναι αναμφίβολο ότι θα τον καταστήσει έναν από τους υποψήφιους οδηγούς των 10 ομάδων της Formula 1 για το 2025 - δεδομένου ότι στο τέλος αυτής της χρονιάς λήγουν τα 14 από τα 20 συμβόλαια των νυν οδηγών του σπορ. Ειδικά αν ο Μπέρμαν κατακτήσει τον τίτλο της Formula 2.

Ο πιο πιθανός του προορισμός είναι η Haas F1, που έχει στενές σχέσεις με τη Ferrari. Ο Μπέρμαν, οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, θα λάβει μέρος σε πολλές ελεύθερες δοκιμές στα φετινά GP με τη Haas F1, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα. Πιστεύεται ότι αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της αξιολόγησής του για μια θέση στην αμερικανική ομάδα του χρόνου.

Έχω να κάνω πολλές ελεύθερες δοκιμές με τη Haas φέτος, οπότε ανυπομονώ να χτίσω μια καλή σχέση μαζί τους και να συγκεντρώσω περισσότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Ελπίζω ότι θα ανοίξει μια πόρτα, αυτό θα ήταν φανταστικό”, τόνισε ο ίδιος.

Και εξηγώντας πως εξελίχθηκε το πρώτο GP της καριέρας του, είπε: “Το αυτοκίνητο πετούσε σήμερα οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά νομίζω ότι εκτελέσαμε καθαρά τον αγώνα, χωρίς λάθη, κι αυτό είναι ακριβώς ό,τι αποζητούσαμε οπότε είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ SCUDERIA FERRARI ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΕΡΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ