FORMULA 1

Λεκλέρ για Μπινότο: "Υπήρξαν στιγμές που μας δοκίμασαν, αλλά δεν έχασα ποτέ το σεβασμό μου"

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Ματία Μπινότο
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Ματία Μπινότο SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραδέχθηκε ότι είχε με τον Ματία Μπινότο "στιγμές που μας δοκίμασαν", αλλά είπε ότι δεν έχασε ποτέ την εκτίμησή του για τον απερχόμενο αγωνιστικό διευθυντή της Scuderia.

Η σχέση του Σαρλ Λεκλέρ με τον Ματία Μπινότο βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο των αυξανόμενων προβλημάτων που βάραιναν τη Scuderia, και συγκεκριμένα τον ίδιο τον Μπινότο, και συνέβαλλε στην κατάληξη της παραίτησης του Ιταλού -τη Δευτέρα 28/11- από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας του Μαρανέλο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "L' Equipe", ο Μονεγάσκος αστέρας της Ferrari και ο Ιταλός αγωνιστικός της διευθυντής έπαψαν να μιλούν κατ' ιδίαν από το GP Βρετανίας τον Ιούνιο, εξαιτίας ενός από τα πολλά στρατηγικά λάθη της ομάδας.

Επίσης, ο Λεκλέρ είχε διευθυντή τον Φρεντ Βασέρ σε πολλές σεζόν στις μικρότερες κατηγορίες από τα Καρτ μέχρι τη Formula 3, αλλά και στην πρώτη του σεζόν στη F1, το 2018 με την Alfa Romeo F1.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Ματία Μπινότο
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Ματία Μπινότο SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Βασέρ είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της τελευταίας, και ο επικρατέστερος για να καταλάβει τη θέση του Μπινότο τον Ιανουάριο του 2023.

Η Ferrari προσπάθησε να καλμάρει τη φημολογία της ρήξης Λεκλέρ-Μπινότο στο τελευταίο GP του 2022, στο Άμπου Ντάμπι, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που τους απεικονίζει να δίνουν τα χέρια και να χαμογελούν.

Όμως, αυτή η προσπάθεια της Scuderia λίγα φαίνεται να πέτυχε. Ο Λεκλέρ παραδέχθηκε ότι η σχέση του με τον Μπινότο υπήρξε ταραχώδης, αλλά είπε και ότι δεν έχασε ποτέ την εκτίμηση και το σεβασμό του για εκείνον.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης του Ιταλού, στο τέλος του Δεκεμβρίου, ο Λεκλέρ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Σε ευχαριστώ για όλα, Ματία. Περάσαμε τέσσερα πολύ έντονα χρόνια μαζί, με μεγάλη ικανοποίηση και επίσης, αναπόφευκτα, με στιγμές που μας δοκίμασαν. Η εκτίμηση και ο σεβασμός μου σε σένα δεν χάθηκαν, και εργαστήκαμε πάντοτε με απόλυτη αφοσίωση για να πετύχουμε τους ίδιους στόχους. Καλή τύχη σε όλα".

Ο έτερος οδηγός της Scuderia, Κάρλος Σάινθ, από την πλευρά του έγγραψε: "Grazie Ματία. Ήταν χαρά μου που δούλεψα δίπλα σου για να πιέσουμε την ομάδα και τους εαυτούς μας μπροστά στα εύκολα και στα δύσκολα. Ευχαριστώ για τις σπουδαίες αναμνήσεις και τις στιγμές που μοιραστήκαμε εντός και εκτός πίστας, και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σου δραστηριότητες!".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ